Renessanssin loistoa Rosenborgin linnassa


Kun kuljettiin pitkin Gothergadea lähellä Rosenborgin linnaa, nähtiin hauska ilmestys nimittäin joukko sotilaita marssimassa keskellä katua. Heidän edellään ja perässään kulki poliisipari saattamassa. Katua pitkin kulkevat autot tulivat kiltisti etanavauhtia kulkueen perässä. Luin myöhemmin, että kuningattaren henkivartiokaartin päämaja sijaitsee Rosenborgin kasarmilla ja sieltä sotilaat lähtevät Amalienborgin linnan vahdinvaihtoon.


Rosenborg oli ainut linna, jossa kävin pitkän viikonlopun aikana. Kylmäksi se ei tosiaan jättänyt. Siellä pääsi ihastelemaan kruununjalokivia, maalauksia kuninkaallisista ja ihanan mahtipontisia huonekaluja. Ennen linnaan pääsyä piti jättää tavarat lukolliseen lokeroon. Itselläni oli aika pieni käsilaukku, mutta liian iso, että sen olisi saanut ottaa mukaan. Linnan edessä oli kaksi sotilasta kiväärien kanssa ja linnan kaikissa kerroksissa henkilökuntaa varmistamassa, etteivät vierailijat hölmöile. 

Vieraille oli auki kolme kerrosta, joissa riitti ihasteltavaa. Näin Game of thrones -romantikkona, minua viehätti erityisesti hienot valtaistuimet. Kuvaaminen oli haastavaa, koska monet tavarat olivat lasivitriineissä tai lasiseinien takana. Monet huoneet olivat myös aika hämäriä. Joidenkin huonekalujen lähelle pääsi niin, että pystyi haistamaan vanhan, käsitellyn puun tuoksun. 

Linnaan pääset kurkistamaan nettisivun kautta, mutta parhaalta se näyttää paikan päällä.

Kenelle tämä nähtävyys sopii?
-Kaikille, joita kiinnostaa linnat, kuninkaalliset tai historia
Paljonko maksaa?
-110DK eli vajaat 15euroa. (Opiskelija 70DK, alle 18-vuotiaat ja Copenhagen card -haltijat pääsevät ilmaiseksi).
 Jos aikoo käydä myös Amalienborgissa, yhdistelmälippu on 145DK. Jos mahdollista, osta lippu netistä niin et joudu jonottamaan niin kuin minä tein.

'

Sisäänkäynti Øster voldgaden puolelta


Tuossa oikeanpuoleisessa rakennuksessa oli lipunmyynti, pikku kauppa ja säilytyslokeroita.





Näitä valtaistuimia kuolasin 





Poistuin linnan alueelta toiseen suuntaan kuin mistä tulin eli puiston läpi. Kesällä tämä on varmasti kaunis paikka.

Kommentit