Camden town



Noustiin ylös pitkin kapeaa portaikkoa metrosta ulkoilmaan. Liverpool Streetin jälkeen tuntui kuin oltaisiin ihan eri kaupungissa. Talot kadun varrella olivat värikkäitä. Niissä oli kaikennäköistä taidetta, mainoskylttejä, iso lohikäärme yhdessä seinässä.

Pienellä sillalla oli punkkareita kuin suoraan repäistynä jostain 80-luvun elokuvasta. Yksi heistä piti kädessä kylttiä, jossa pyydettiin yhtä puntaa kuvasta. "Help a punk to get drunk." Ja kyllä heille annettiin rahaa. Jotkut ottivat heistä salaa kuvia maksamatta. Saavuttiin sitten Camden Marketin -portille. Tykkäsin heti paikan fiiliksestä. Alueen tyhjillään olleet teollisuushallit otettiin käyttöön 1971. Toiminta täällä alkoi viikonloppu -markkinoina.




Täältä löytyi kirppareita, vintage -kauppoja, persoonallisia vaateliikkeitä ja matkamuistomyymälöitä. Pienissä ravintoloissa kävi kuhina ja ihanat tuoksut leijailivat nenään. Mukaan tarttui pari t-paitaa ja punainen Lontoon bussi kummipojalle. En ole varma, nähtiinkö kunnolla koko aluetta. Nettisivujen mukaan kauppoja, ravintoloita yms olisi alueella yli 1000. 






Täällä ajan sai kulumaan nopeasti, kun vaelteli alueella, fiilisteli tunnelmaa ja rentoa menoa. En yhtään ihmettele, miksi ihmiset hehkuttavat Camden townia. Tunsin oloni kotoisammaksi täällä kuin keskustan vilinässä. 

Kävellessä tuli nälkä ja päädyttiin syömään amerikkalaiseen dineriin. Juniori halusi ruuan jälkeen mennä Piccadilly Waterstones -kirjakauppaan, missä oltiin oltu aiempana päivänä. Minä en halunnut vielä lähteä. Niinpä saattelin hänet metrolle ja jatkoimme omiin suuntiimme. Juniorilla oli MapsMe -sovellus kännykässään ja hän kulki sujuvasti Lontoon julkisilla. Ja ymmärtäähän sen, että reissuillakin teinit ei välttämättä jaksa vanhempiensa seuraa koko ajan. 







Löysin kivan ravintolan ja hyvän wifi -yhteyden ihan kanaalin vierestä. Siellä oli kiva istua auringonpaisteessa mojiton kanssa ihmisiä katsellen. Camden town on ehdottomasti Lontoon väriläiskä. Ehkä seuraavalla visiitillä pitää hankkia majoitus täältä.


Oletko itse käynyt Camden townissa? 
Mitä pidit siitä?

Linkkejä ja vinkkejä:

Kommentit

  1. En ole Camden Townissa käynyt, mutta paljon olen paikasta tosiaan itsekin kuullut kehuja. Enkä varsinaisesti minäkään ihmettele, uskon että viihtyisin paikassa mainiosti. Ja varmasti tulee käytyä, kun seuraavaksi Lontoossa vierailemme.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin itse viihdyn enemmän tuollaisissa rosoisissa paikoissa kuin hienoissa lähiöissä ☺️

      Poista
  2. Tosiaan olisi hyvä idea yöpyä Camdenissä. Viikon reissullani kävin vähän kaikkialla, mutta en jaksanut sunnuntaina suunnata Camdenin markkinoille… Katsoin jopa, että suht koht helposti sieltä pääsisi Stanstedtiin (lennän kuitenkin Tampereelta sinne)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mekin tultiin Stanstediin, koska Ryanair lentää nykyään onneksi myös Helsingistä ☺️

      Poista
  3. Itsellä jäi Camden viimeksi todella pikaisella käynnille Lontoossa, vaikka alunperin piti ottaa ohjelmaan mukaan myös Camden market. No jäipähän sitten seuraavaan kertaa hieman syvällisempi tutustuminen, tykkään kuitenkin eniten näistä rosoisista kaupunginosista. Viimeksi meni aikaa huolella Shoreditchissä ja sen loistavissa pubeissa & baareissa & ruokapaikoissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän hotla oli Shoreditchissä ja kävin yhtenä iltana pubikierroksella. I feel you ☺️

      Poista
  4. Just tultiin kotiin Lontoosta. Eipä tullut tuolla käytyä. Eikä edes Notting Hillissä, jossa olisi ollut karnevaali.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, karnevaalit on kivoja. Ja kaikki lähiötapahtumat ylipäätään.

      Poista
  5. Camden Town on ihana! Siellä tuli joskus nuoruudessa hengailtua ja minulla taitaa vieläkin olla sieltä ostamani hattu. Oli kiva nähdä kuvia sieltä miten paikka on muuttunut ja osittain pysynyt samana. Ensi Englannin reissulla täytyy kyllä taas käydä.

    VastaaPoista
  6. Kävin omalla Lontoon reissullani myös Camdenissa ja tykkäsin kyllä. Erityisesti vintageputiikit oli oma suosikkini sekä tietty kaikki herkut siellä. Reissun parhaat burgerit taidettiin syödä siinä aukiolla, jossa on monta eri kojua. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joistain vintage -putiikeista tuli mieleen kirpputori, mutta tyylikkäämmällä nimellä. Tavaraa oli röykkiöittäin ja esillepano mitä sattuu. ☺️

      Poista

Lähetä kommentti