Pod Vezi -tornin alla

Pod Vezi (vaaleanpunainen rakennus)

Laskeuduttuamme Prahaan mieli oli odottava ja innostunut. Käytiin hakemassa etukäteen netin kautta ostetut Praha -kortit kentän turistien infopisteestä. Hyvin kätevää. Siitä sitten ulos ja ovista oikealle,  mihin Bussi 🚌 -kyltit osoittivat. Meidän bussimme 119 tuli pian. Bussin päätepysäkki oli metroasema,  jossa siis vaihdettiin metroon.
Prahan metro on hyvin selkeä. On 3 linjaa: A vihreä, B keltainen ja C punainen, jotka risteävät kaupungin keskustassa. Metrot kulkevat aika tiheästi päivällä ja myöhempäänkin 10-15 min välein keskiyöhön saakka.
Jos mietit, kannattaako hankkia Praha Card, jolla siis pääset ilmaiseksi tai alennuksella kaupungin nähtävyyksiin, netistä löytyy laskuri auttamaan päätöksen tekemisessä. Sinne vaan merkataan (x)- ruutuun -tyliin, missä paikoissa olet aikonut käydä ja kuinka monen päivän ajan käytät julkisia kulkuvälineitä. Laskuri kertoo, paljonko se kaikki tulisi maksamaan ja sitä voit verrata Praha -kortin hintaan,  Laskuri löytyy täältä --> laskuri
Meidän metropysäkki oli Malostranska. Hotellimme sijaitsee siis Mala Stranassa, joka tarkoittaa "pientä puolta". Pieni puoli alkaa Petrinin kukkulalta ja laskeutuu linnalta joelle punaisten kattojen virtana. Olin etukäteen katsonut kartasta, mihin päin pitää kävellä metroasemalta, että hotelli löytyisi ja reitti olikin hyvin helppo, kun seurattin Karluv Most (Kaarlen silta) -kyltin osoittamaa tietä.
Kun astuttiin hotelliin sisään, tuntui, kun oltais siirrytty ajassa taaksepäin sisustuksen takia. Se oli vanhanaikainen ja idyllinen. Alkoi heti hymyilyttämään. Respan nuori mies otti meidät ystävällisesti vastaan. Huone ei ollut vielä valmis, joten hän sitten kertoi meille hotellista infoa. Hotellin nimi siis tarkoittaa "tornin alla". Vieressä tosiaan on komean kokoinen torni, josta on huikeat näkymät kaupungin yli.


<--- Torni kuvassa oikealla Kaarlensillalta päin katsottuna


                      -----> ja sama torni päiväsaikaan eri kulmasta kuvattuna
Näkymä tornin huipulta Prahan linnan alueelle päin

Näkymä tornin huipulta Kaarlen sillalle

Respan mies tosiaan kertoi, että heiltä voi hakea ilmaislipun, jos haluaa kiivetä torniin, koska sinne on pääsymaksu. Minähän sitten kiipesin vikana lomapäivänä ja tuossa yllä maisemakuvat, mitä otin tornin huipulta. Torniin menevät portaat olivat puiset ja aika jyrkätkin. Nyt en yhtään muista, monta porrasta piti kiivetä päästäkseen torniin, mutta oli niitä paljon, kun puuskutin ylhäälle päästyäni.

Kuva ravintola Pod Vezistä, jossa nautimme aamiaisen seuraavat 4 aamua.
Meille myös kerrottiin, mistä voi vaihtaa rahaa ja mistä ei kannata. Mistä pankkiautomaatista on paras nostaa rahaa ja mistä tulee piilokuluja. Mitkä taksit ovat luotettavia ja mitkä eivät ja niin edelleen. Saatiin myös lähiseudun kartta ja kerrottiin, että hotellin ravintolasta sekä viereisestä kahvilasta saadaan alennusta ja voidaan laittaa kaikki huoneen laskuun.


Nämä 2 kuvaa tässä vieressä kuvaavat hyvin tunnelmaa, mikä hotellista huokui.

Tässä respan vieressä oleva tietokonepiste.


Vietiin kamat hotellihuoneeseen, joka oli deluxe -huone.  Purettiin kamat vaatekaappiin ja lähdettiin etsimään ruokapaikkaa. Kauan ei jaksettu etsiä, koska oli niin kauhee nälkä. Oltiin menty Kaarlen sillan yli ja kävelty vähän matkaa kunnes törmättiin U Malvaze -nimiseen paikkaan, joka vaikutti oikein sopivalta.Mestan nettisivu täällä --> U Malvaze 
Tilasin ankkaa ja sitä sain :)



Iltainen tunnelma Kaarlen sillalla oli paljon miellyttävämpi, kun turistilaumat ja kaupustelijat olivat poistuneet.



Marta Kloučková Jazz Project
Ekan illan yllärinä olin järjestänyt risteilyn jazz -laivalla, joka kiertää 2,5 tuntia Vltava -joella ja risteilyn aikana kuuluu live -jazzmusiikkia sekä on kolmen ruokalajin illallinen.

Varaukset tein täältä --> jazzboat

Jazzlaivan idea on, että se on kolmen aistin projekti: three sense project -listen, taste, look

Ja sitä kaikkea se todella oli. Sai nauttia musiikista, hyvästä ruuasta ja Prahan maisemista joelta käsin.

Ruoka oli hyvää perusruokaa; ei mitään gourmeeta, mutta maistui hyvin. Meidän setin pääruoka oli lohi.

Risteily loppui klo 23 ja käveltiin hotellille tyytyväisinä ensimmäisestä reissupäivästä.


Kommentit