Soolomatkalle BelgiaanReilu kuukausi on kulunut edellisestä reissusta. Tässä välissä on ollut lähiseutumatkailua, ystävien tapaamista ja sokerina pohjalla suloisen kummipoikani ristiäiset. Ollaan me ehditty sairastaakin. Koko perhe on ollut vuorotellen ja osittain yhtäaikaa inhassa kesäflunsassa, joka ilman kuumettakin vei sängyn pohjalle. Se flunssa sitten ehti pilata yhden reissusuunnitelman, mutta eihän sille mitään voi.

Matkakuumetta on ollut vaikka mihin suuntaan. Koska tulevat työkuviot ovat nyt selvät, ehtii ihan hyvin vielä pikku reissun tehdä. Kotoakin annettiin vihreetä valoa mun suunnitelmille. Oman fiiliksensä tähän reissuun tulisi tuomaan se, että tämä on mun ensimmäinen soolomatka ikinä. Toisaalta, jos tarkkoja ollaan, olinhan minä toukokuussa Münchenissä yksin. Siellä tosin oli seurana tuttuja suomalaisia eli eräänlaisia turvaverkkoja, mitä seuraavassa kohteessa ei olekaan. En ole ikinä myöskään yöpynyt hostellissa ja nyt olisi hauska vihdoinkin kokeilla, millaista se on. 
Yksin matkustaminen itsessään ei jännitä. Otan aina selvää tulevasta matkakohteesta niin etten odota siellä tapahtuvan suurempia yllätyksiä. Yksin pystyy liikkumaan sellaista tahtia kuin itse haluaa. Yksin voi mennä, mihin tykkää. En epäile yhtään, ettenkö pärjäisi. Inspiraationa mulla ovat toimineet muut soolomatkaajanaiset, joiden blogeja lueskelen.

Mutta miksi valitsin Belgian ja Brysselin? 

Siksi koska ...
 • suorat lennot kohtuulliseen hintaan
 • mieluiten Euroopan pohjoispuolella
 • maa, jossa en ole käynyt
 • epätyypillinen turistikohde 
... 👀😁💖  Belgia on pinta-alaltaan melko pieni, mikä tarkoittaa lyhyitä etäisyyksiä muualle. Opin juuri MONDO -matkaoppaasta, että Brysselistä pääsee junalla Pariisiin alle puolessatoista  tunnissa, Damiin alle kahdessa ja Lontooseen kahdessa ja puolessa. Mutta pysytäänpäs nyt Belgian rajojen sisäpuolella. Niin minäkin aion tehdä. Ajattelin kuitenkin käydä jossain Brysselin lähikaupungeista kuten Antwerpen tai Gent. Molemmat ovat alle tunnin matkan päässä. 

Jos oot käyny itse Belgiassa, kumpaa noista kahdesta (tai kenties jotain kolmatta) suosittelisit päiväkohteeksi ja miksi?Kommentit

 1. Belgia on ihana ja yksi mun nykyisistä lempimaista! Suosittelen Antwerpenia, joka on top-3:ss mun lempikaupunkien listalla. Belgiassa on paljon kivoja pikkukaupunkeja mutta Brysselkin on paljon enemmän kuin mitä sen mielikuva Euroopan unionin pääpaikkana antaa ymmärtää.
  Tässä postauksessa muutamia syitä siihen, miksi Antwerpen on lempparini http://www.viherjuuria.com/2016/06/mina-ja-antwerpen.html
  ja täällä tuoreet kuulumiset Brysselin reissulta
  http://www.viherjuuria.com/2017/07/brysseli-vastakohtien-kaupunki.html
  Ihanaa reissua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttääpä kivalta tuo Antwerpen. Kiitti vinkeistä ja linkeistä. :)

   Poista

Lähetä kommentti