Kööpenhamina -mikä jäi mieleenAscot hotel

Kööpenhaminassa hotellit ovat yleisesti ottaen kalliimpia. Kaikki täällä oli kalliimpaa, mutta se oli odotettavissa enkä purnaa nyt hinnasta. En kuitenkaan valinnut ihan sitä halvinta hotellia. Yksin olisin mennyt johonkin hostelliin. Meidän huoneessa ilmastointi pelasi ainoastaan kylpyhuoneessa. Siellä ei kauan aikaa tarvinnut viettää, kun ilma oli jo paksua. Lattiaa peitti ties miten vanha kokolattiamatto, joka näytti suhteellisen puhtaalta, mutta tuntui epämiellyttävältä. Ei tehnyt mieli kävellä avojaloin. Olisi pitänyt olla sandaalit mukana huoneessa kävelyä varten niin kuin hostellireissuilla. Suihkussa käyminen ei ollut nautinnollista, koska vesi tuli huonolla paineella ja lämmintä vettä sai odottaa. Wc:n allas meni vielä tukkoon päivää ennen meidän lähtöä, mutta siinä vaiheessa ei vaivauduttu siitä enää valittamaan.

Jotain hyvääkin hotellissa oli nimittäin hyvä aamiainen ja sijainti. Lähellä on Vesterportin juna-asema,josta pääsi kätevästi siirtymään muualle kaupunkiin. Kävelyetäisyydeltä löytyy Tivoli. Hotellia vastapäätä on Pumpehuset, jossa emme kyllä käyneet, mutta se taitaa olla Helsingin nosturia vastaava konserttipaikka. Meidän huoneesta oli mestan pihalle suora näköyhteys. Sitten hotellin edessä olevassa aidassa on kaupungin hienoin graffiti, minkä näin. Sitä en valitettavasti saanut kokonaan kuvaan, kun keskellä olisi komeillut liikennemerkki, joka blokkasi pahasti hienon taideteoksen.


Näkymä hotellihuoneemme ikkunasta. Huomioi aita kuvan alalaidassa 💖💗💓💓Veneajelu Nyhavnista

Tämä on juurikin se paikka, joka näkyy kaikkien Kööpenhaminassa käyneiden lomakuvissa ja yleensä blogipostauksissakin ensimmäisenä kuvana. Eikä mikään ihme sillä onhan nuo eriväriset, vieri vieressä olevat talot kivan näköisiä. Kesäisin täällä on varmasti vilkasta.

Kannattaa lähteä siitä Nyhavin alkupäästä veneajelulle niin sitä lähialuetta näkee ihan eri tavalla. Me oltiin perjantain ensimmäisellä veneajelulla ja silloin ei ollut paljon ihmisiä viellä liikkeellä. Veneissä on hyvät oppaat, jotka kertovat alueen historiasta ja rakennuksista, joiden ohi vene menee. Kierroksen jälkeen oltiin kylmissään ja käytiin sinisessä talossa, raflassa nimeltä Hyttefadet. Se on pubi, josta saa aamulla aamiaista ja myöhemmin lounasta sekä päivällistä. Meille riitti kuumat juomat. Itse nautin vuoden ekat hehkuviinit. 


Kuvassa sininen talo vasemmalla, jossa lukee Hyttefadet... ehdottomasti vierailun arvoinen.


Mene tuonne ennen kuin on liian myöhäistä. To be closed 22.12.2017 😒


Tivoli syysloistossa

Kesäkauden jälkeen Tivoli koristellaan Halloweenia varten ja pidetään vielä auki useamman viikon. Halloween -ihmisenä paikan ulkoasu sykähdytti minua erityisesti. Ihmettelen vaan, miten paljon tuolla kesällä on porukkaa, jos syksyn tihkusateessakin Tivoli on täynnä ja jonot ovat pitkät.
Erityismaininta Kööpenhaminan sujuvalle julkiselle liikenteelle ja pyöräteille. ✌👍😏


Menisinkö uudestaan Kööpenhaminaan? -Ihan varmasti. Mutta kyllä mua vähän harmittaa, että Papirooen menee kiinni. Ruokapaikkana ja tunnelmaltaan se on ainutlaatuinen.
Hakaniemen torin kupeeseen tehdään isoa lasihökötystä, joka toimii Hakaniemen kauppahallin liikkeiden "väistötilana". Tuleekohan siitä Helsingin Torvehallerne, oma versiomme Kööpenhaminan vastaavalle. 💚💛💜

Kommentit

 1. Kööpenhamina on ihana ♥ Kävin itekin siellä pari viikkoa sitten. Tivoli jäi välistä kun ei jaksettu maksaa pääsymaksua (eikä reissuseuran kanssa hirveesti tykätä huvipuistoista), mutta ulospäin näytti kyllä tosi kivalta. Ihastelin kans niitä kaikkia kurpitsakoristeita ja muita halloweenjuttuja :D

  VastaaPoista
 2. Me otettiin Nyhavnin veneajeluun yhdistetty Tivolin ja sen Aquariumin sisäänpääsy. Ei kyllä laitteisiin huvittanut mennä sillä ilmalla, joten käveltiin vaan aluetta ihmettelemässä. Ja sisätiloissa, lämpimässä katsottiin kaloja viinilasin kera.

  VastaaPoista
 3. Teillä on ollut kiva reissu Köpikseen! Minua jäi toukokuisella reissulla hieman harmittamaan tuo veneajelu. Se olis ollut niin klassikko ja nähnyt paljon Kööpenhaminaa ja vähän uudesta vinkkelistä. Mutta ehdottomasti haluan itsekin takaisin, niin lähelläkin se on! Ja lupasin viedä lapset joskus Tivoliin. :)

  Tivolista puheenollen, on tosiaan hienot halloween-koristelut. Myös jouluvalot on kuulemma Tivolissa omaa luokkaansa! Nekin ois hieno joskus nähdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiennytkään, että Tivoli on joulunakin auki. Ymmärsin, että kesäkauden lisäksi ois vaan tuo Halloween. Jos Tivolissa laittavat joulua samalla innolla kuin Halloweenia niin siitä tulee varmasti satumainen paikka. :)

   Poista

Lähetä kommentti