Lontoon punaista ja harmaataLontoon reissu meni hyvin paljon juniorin ehdoilla. Olihan minulla pitkä lista must see - paikoista, joista lopulta näin vain Tower Bridgen. Onneksi Lontoo on suhteellisen lähellä ja sinne löytyy hyviä lentotarjouksia usein. Kaikesta kaupungin harmaudesta ja satunnaisista sadekuuroista huolimatta ihastuin kaupunkiin. ✌💓💖💗💟 .

Löytyyhän kaupungista onneksi väriläiskiäkin nimittäin ihanat punaiset puhelinkopit ja ne bussit. London Eye käytiin katsomassa sillan toiselta puolelta. Päivänvalossa se ei näytä sen kummemmalta kuin Helsingin kauppatorin nurkalla oleva maailmanpyörä.

Parasta reissussa oli kuitenkin suunnittelemattomat jutut, mitä tuli eteen. Torstaina, ah niin ihanan, Tower Hillin alueella nautitun aamiaisen jälkeen lähdettiin kävelemään joelle päin ja löydettiin vahingossa vesibussi. Lähdettiin kävelemään ramppia alas, kun nuori mies huomaa sen ja huutelee pitkän matkan päästä, että onko meillä lippuja.
"We have Oysters." Mies tsekkaa laitteella, onko meidän korteissa arvoa ja nyökkää hyväksyvästi. Hän kysyy, mihin ollaan menossa. "We don't know. We have no plans and can go anywhere." Hän kertoo, että seuraavaksi tulee vesibussi Greenwichiin ja seuraava menisi toiseen suuntaan Westminsteriin. Valittiin ensimmäinen vaihtoehto, kun oltiin pyöritty Westminsterissä edellisenä päivänä.
Tässä kohtaa täytyy jälleen kehaista MapsME - sovellusta, jota pääsin testaamaan Latviassa ekan kerran. Kun sulla on sijainti päällä puhelimessa, näet reaaliajassa liikkumisesi sovelluksen kartalla. Kun kuljettiin jokea alaspäin, huomasin että kartalle on merkittynä pari tähteä nimittäin Emirates Airlines - cable car. (Niille, jotka eivät ole käyttäneet tätä sovellusta tiedoksi, että MAPS.ME -karttaan voi merkata tähdellä paikkoja, jotka ovat itselle kiinnostavia.)

Kyllä vähän jännitti olla 90 metrin korkeudessa joen yläpuolella. Komeat näkymät sieltä oli. Kesällä tai kauniimmalla ilmalla varmasti paremmat. Nyt joka puolella näytti vaan harmaalta.

Lähdettiin seikkailemaan joen toiselle puolelle alueelle nimeltä Royal Docks. Seurattiin juna-aseman kylttejä, mutta päädyttiin valtavaan Excel -halliin, joka on ilmeisesti jonkinlainen messukeskus. Nyt siellä ei ollut mitään tapahtumia. Hallissa oli auki muutama kahvio. Ihmisiäkään ei ollut paljon. Kartta tiesi kertoa, että tämän hallin toisessa päässä on London City -lentokenttä. Juna-asemakin löytyi lopulta, kun oltiin kävelty hallin läpi.

Kun päästiin takaisin Lontoon keskustan alueelle, lähdettiin vielä seikkailemaan punaisella kaksikerroksisella bussilla. Ei Lontoossa vaan voi käydä ilman, että ajelee sillä bussilla. On se nyt vaan kovin eksoottista. 😉😊


Emirates Airlines North Greenwichin puolelta kuvattuna.

Saatat olla kiinnostunut myös edellisestä Lontoo -postauksesta, jonka lopussa on google doc -linkki videoon, jossa minä lennän ihan oikeasti luudalla. 😆😄

Making of Harry Potter -studiokierros Lontoossa
Kommentit

  1. Teillä on varmasti ollut hieno reissu! Olin samanlaisella reissulla vuosi sitten meidän esikoisen kanssa kahdestaan ja blogiinkin siitä kirjoitin. Tosin meillä ei ollut deluxe-lippuja Harry Potter studiolle ;). Lontoo on kyllä ihana paikka. Suosittelen menemään uudelleen keväällä ja vaikka vaeltelemaan Notting Hillin alueella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lontoosta ei kyllä saanut kuin pintaraapaisun. Notting Hillin lisäksi siellä on niin paljon kaikkea, mikä vaatii lähempää tarkastelua :)

      Poista

Lähetä kommentti