Matkamessuja ja Kaukasian reissuja


Olin perjantaina messukeskuksen ovella vähän yli 10, juuri ovien auettua ja siellä oli jo melkoinen hulina. Automaattiporteista kulku sujui onneksi jouhevasti, Anna-Katrilta meiliin tulleen lipun kanssa.
Narikkajonot olivat sen verran isot, että nappasin Mondon messuoppaan ja menin kahville odottelemaan rauhassa, että narikkajonot pienenevät.

Messutarjonta näytti monipuoliselta. Osallistuin joihinkin arvontoihin ja nappasin mukaan esitteitä Georgiasta, Karibian risteilystä,  Pekingistä, parista Filippiinien saaresta ja Norjan Hurtigrutenista. Tiedäthän, miten suomalaisiin uppoaa ilmaiset ämpärit? No lähitaksi jakoi ämpäreitä ja olihan se vähän huvittavan näköistä, kun ihmiset kulkivat ne kädessä ympäriinsä niin kuin kävelevinä mainoksina. Toisaalta ämpäriin oli kätevä tunkea kaikki esitteet, joita messuilta tarttui mukaan. Itse nappasin mukaani rantakassin joka toimitti ämpärin virkaa.

Valitettavasti iltavuoro kutsui ja visiitti jäi suhteellisen lyhyeksi. Ensi vuonna täytyy järkätä messuviikonloppu vapaaksi, että saa kaikesta sen tarjonnasta enemmän irti.

Kotona lämmitin mikrossa eilistä lasagnea lounaaksi, avasin läppärin. 
Tein nopean arpomisen päivämäärän suhteen ja ostin lipun Azerbaidžanin Bakuun syyskuulle.
Sieltä matka jatkuisi sitten Georgian Tbilisiin junalla. Ei tämä aivan heräteostos sentään ollut. Tästä kiitos Ville Haapasalolle, jonka sarjoista olen oppinut ja imenyt vaikutteita ei niin mainstream - matkakohteista.

Kuvassa yömaisema Bakusta. (lainattu sivulta shutterstock.com)

Kommentit