Tuulinen päivä Vallettassa

Torstai oli poikkeuksellinen päivä Maltalla ilman suhteen. Tuuli oli kova ja sadekuuroja tuli pitkin päivää. Ei todellakaan ollut sopiva ilma allaspäivälle Cafe del Marissa. Mutta päiväseikkailuun Maltan pääkaupungissa, Vallettassa, ilma oli ihan kelvollinen. Tämä oli myös reissun ainoa päivä, jolloin sukkahousuille ja takille oli käyttöä.

Maltan pääkaupunki, Valletta on ollut Unescon perintökohde  vuodesta 1980. Täällä ovat maan hallitus ja tärkeimmät virastot. Turistien joukossa puikkelehtiikin sujuvasti paikallisia virkamiehiä päivisin. Kaupungissa järjestetään paljon kulttuuritapahtumia teatterista konsertteihin. Yksi huikeimmista nähtävyyksistä täällä on Saint John's Cathedral. Se oli jotain niin upeaa, että ansaitsee aivan oman postauksensa. Palaan siis myöhemmin asiaan Vallettan suhteen.


Tapetun toimittajan muistolle.

Joka puolelta löytyy näitä puhelinkoppeja, jotka toimivat kioskeista ostettavilla kortilla. Jäännös brittivallan ajalta :)

Hän pysyi vakavana.

Kirjasto

Fort st Elmo, National war museum
Jos historia kiinnostaa, Vallettassa kannattaa tutustua Elmon linnoitukseen ja museoon. Se tutustuttaa sinut Maltan historiaan sen ensimmäisistä asukkaista sotien läpi nykyhetkeen. Kesäisin paikka on auki joka päivä klo 9:00-18:00.
Upper Barrakka Gardens


Upper Barrakka gardens on suosittu paikka sekä turisteille ja paikallisille. Täältä aukeaa mahtavat näkymät pääsatamaan ja Vallettan kaupunkiin. Puutarha sijaitsee Castillen palatsin vierellä, Vallettan korkeimmalla paikalla. Aina keskipäivisin puutarhan pääterassin alapuolelta ammutaan tykillä kunnialaukaus.

Puutarha on avoinna joka päivä klo 7:00-22:00


Vallettan kadut ovat ristiin rastiin meneviä ylä- ja alamäkiä. Portaita tuli käveltyä niin paljon, että jaloissa alkoi tuntua väsymystä. Kuin tilauksesta löydettiin ihastuttava pieni baari, San Paolo Naufrago, jonka terassin pöydät ovat portaikossa. Tänne oli hyvä päättää kierros Vallettassa ja nauttia maisemasta valkoviinin kera.

Kommentit

 1. Maltalla käyminen on alkanut kiinnostaa kovasti! Enpäs tiennyt, että Valletta on Unescon maailmanperintökohde. Kuvien perusteella näyttää mielenkiintoselta paikalta, etenkin tuo viimeisen kuvan spotti on ihastuttava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanat spotit löytyy monesti vahingossa niin kuin tämäkin.

   Poista
 2. Vallettassa on tullut käytyä useamman kerrankin ja Barrakka Gardens on aina joka reissun pakollinen kohde. Yleensä tulee lähinnä katuja käveltyä ja kierreltyä ja hieman shoppailtua. Viime kesänä satuttiin olemaan Maltalla juuri kun Vallettassa oli IsleOfMTV. Vähän oli hikistä katsoa keikkoja siinä lämmössä, mutta oli huippukokemus silti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Expat ystävä on menossa juurikin tuohon Isle of MTV - tapahtumaan ens kuussa. Ilmeisen hyvät kemut :)

   Poista
 3. Valletta on ihana! Asun itse Sliemassa ja tänäänkin suuntaamassa lautalla Vallettaan (suosittelen kaikille, paljon kivempi kuin bussi). Myös kannattaa jatkaa matkaa Kolmeen kaupunkiin, Birgun satama on ihana! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä reissulla jäi three cities käymättä niin kuin moni muukin paikka. Ens vuodelle suunnitteilla uusi visiitti :)

   Poista
 4. Oi että, näyttääpä monipuoliselta! Malta on ollut useamman vuoden listalla, jokohan ensi vuonna ehtisi käydä katselemassa paikkoja ja meininkiä siellä päin :)

  VastaaPoista
 5. Käytiin päiväreissulla vajaa pari vuotta sitten ja Valletta vei kyllä tunnelmansa puolesta sydämen - siinä määrin, että seuraavalla kerralla varaan pari päivää pelkästään sinne :) Ihanat kapeat kujat ja kahvilat. Museoita jäi kyllä seuraavaakin reissua varten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuonne tarvis tehdä useampi reissu, että sais nähtyä kaiken kiinnostavan. :)

   Poista

Lähetä kommentti