Cats in Amsterdam: Kattenkabinet

Dami tarjoaa nähtävää moneen makuun. Mahtuupa kaupunkiin paljon erikoisempiakin museoita kuten seksimuseo, kannabismuseo ja sellainen museo, jossa on pelkästään laukkuja ja lompakoita. Kissaihmisenä olikin luonnollista, että minä ja ystäväni vierailtiin museossa, joka on omistettu vain ja ainoastaan kissoille.

Kissakabinetin kokoelma tarjoaa laajan katsauksen kissan rooliin taiteessa ja kulttuurissa läpi vuosisatojen. Paikan on perustanut Bob Meijer kuolleen kissansa, John Pierpont Morganin muistolle. Mahtoi olla aivan erityinen kissa tuo Morgan. Nettisivu kertoo, että kissa sai viiden vuoden välein aina syntymäpäivänään erityisen lahjan: yhtenä vuonna se oli kissasta tehty pronssipatsas, toisena kertana se oli kirja, joka oli saanut inspiraationsa Morgan -kissasta.

Meidän vierailumme aikana museossa hengaili yksi kissa, joka ei välittänyt tippaakaan sitä ihailevista ihmisistä. Meidän lisäksemme paikalla oli 4 muuta vierasta, joten mistään hektisestä turistikohteesta ei tämän paikan suhteen voi puhua. Talon huoneet ja taideteokset ihasteltuamme kävimme vielä takapihalla, jonne oli laitettu esille vanhan näköisiä kissa-aiheisia julisteita. Museossa on myös pikku kauppa, josta näitä julisteita tai muuta kissamaista tavaraa voi ostaa kotiin vietäväksi.

Kenelle suosittelisin paikkaa: Kaikille kissaihmisille
Missä tämä on: Herengracht 497
Aukioloajat: Kesäkuukausina päivittäin klo 17 asti. (Muina aikoina tarkista nettisivulta.)
Hinta: 4€ / 7€, alle 12-vuotiaat ilmaiseksi

Nettisivu: KattenkabinetTässä reissaajan kissakaverit kotoa: Casse ja Lemmy 💕

Ps. Tämä on muuten Sini matkakuumeessa -blogin 100.s postaus.

Kommentit