Kylmästä lämpimään - projekti vol 2: Indonesia
Tällä viikolla polkiessani pyörällä ympäri Helsinkiä, sadepisarat tulivat vaakatasossa vasten kasvojani. Ajatukset harhailivat tulevaan kevättalveen, aurinkoon ja hiekkarantoihin.
Vuosi sitten kertoessani tulevasta Kambodžan - reissusta, sanoin myös että se aloittaa uuden Kylmästä lämpimään - projektin. Pako Suomesta keskellä kylmintä ja pimeintä talvea ei kuulosta hullummalta, vai mitä?

Niin kuin otsikko kertoo, tulevan talven kohteeni on ihana Indonesia. Lähden reissuun kahdestaan juniorin kanssa. Menopaluu meillä on Balille, mutta se ei suinkaan ole pääasiallinen kohteemme.
Me mennään Floresin saarelle. Olet ehkä kuullut Labuan Bajosta, josta järjestetään retkiä Komodon ja Rincan saarille katsomaan varaaneja. Mutta mitä muuta tiedät Floresista? 

Saari ei valikoitunut kohteeksemme sattumalta. Meillä on kummilapsi Plan - järjestön kautta. Ilman häntä tuskin olisimme edes kuulleet Floresista. Mitään kuvin väritettyä tarinaa hänestä ei tähän blogiin tule, sillä Planin lastensuojeluohjeet kummeille asettavat tiettyjä rajoituksia. Siinä on riittävästi informaatiota teille, että kummilapsemme on inspiraationa meille lähteä tutkimaan tätä saarta, josta ei (varaaneja lukuunottamatta) löydy juuri postauksia ainakaan suomeksi.
Löysin kuitenkin englanninkielisiä blogeja, joissa kerrottiin automatkasta halki saaren. Joissain teksteissä kerrottiin omasta oppaasta ja kuljettajasta. Ja siitähän se ajatus sitten lähti...

Me mennään Balilta Floresin itäosaan, Maumereen ja tehdään roadtrip saaren läpi yöpyen matkan varrella eri paikoissa. Niin ja tavataan kummilapsemme jossain välissä. Oppaamme ja autokuskimme on John Octavian, jonka löysin surffailemalla netissä.
Trans-Flores highway on n 700km pitkä ja sen  varrelle mahtuu varmasti paljon mielenkiintoista.

Luvassa siis ensi talvena juttuja Indonesiasta.


Happy Halloween everybody! 


Pictures of this post are from Flores - Island in Indonesia.

© John Octavian.

You can find Flores Explore tours here and in Facebook

Kommentit

 1. Ihan huikea matka tulossa! Me oltiin vajaa viikko Floresilla Komodon saaristoa kiertämässä pari kuukautta sitten, ja se on kyllä ihan huikeaa aluetta. Yksi parhaista reissuista ever! Kauhea himo jäi tutustua Floresiin enemmän, joten jään kyllä mielenkiinnolla seurailemaan.

  VastaaPoista
 2. En ole kuullutkaan kohteesta, pakko kyllä nyt käydä englanniksi siitä lukemassa. Bali itsessään kiehtoo kamalasti, kun siellä ei koskaan ole päässyt vielä käymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maailma on täynnä kiehtovia paikkoja. Olisi ihana nähdä ne kaikki heti ja nyt :)

   Poista
 3. Kuulostaa kyllä mielenkiintoiselta kohteelta. Indonesiasta vain Bali tuttu, niinkuin monelle muullekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osa kohteen kiinnostavuutta onkin siinä, ettei se ole tuttu. Balista sen sijaan on ehtinyt muodostua paljon mielikuvia, kun siitä löytyy niin paljon blogitekstejä ja muita artikkeleja.

   Poista
 4. Hei! Vaikuttaa mielenkiintoiselta, Floresista en ole koskaan edes kuullut. Mukavaa näin blogien välityksellä tutustua uusiin paikkoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Flores on muuten myös yksi Azorien saarista. Huomasin sen, kun etsin tietoa tästä Indonesian vastaavasta. :)

   Poista
 5. Ihanaa! Me lähedetään uudestaan sinne Raja Ampatilla kuukauden päästä ja ennen suomeen paluuta tammikuun lopussa ajattelin tehdä tutkimusmatkan Sumbawalle :) saas nähdä tuleeko sitten poikettua floresillakin päin vai ei :) innolla jään kyllä seuraamaan seikkailuja!

  VastaaPoista
 6. Bali on meilläkin ollut suunnitelmissa jo pitempään, mutta muut kohteet ovat aina kiilanneet ohi. Sen ruuhkaisuus on vähän mietityttänyt ja nyt maanjäristyksen vaikutukset. Mutta ehkä, tässä vielä jonain vuonna on senkin vuoro. Kaipa sekin on nykyisin jo matkailun yleissivistystä ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekään en viihdy kovin ruuhkaisissa paikoissa. Floresin saaren sen sijaan pitäisi olla aika rauhallinen.

   Poista
 7. Hei ihan mahtavaa reissua sinne, muistankin kun tästä joskus aiemmin kerroit! Olisi muuten kiinnostavaa kuulla tuosta Plan-toiminnasta, eli miten on toiminut ja mitä mieltä olet, nimittäin Tansanian reissulla minulle suositeltiin World Visionia, nyt olenkin ollut vähän monen vaihtoehdon vaiheilla että mikä valita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Plan - kummius on toiminut hyvin. Yhteydenpito lapseen toimii netin kautta. Kirjeisiin voi liittää omia kuvia. On myös valmiita kirjepohjia esim. Suomen talvesta. Planin työntekijät kääntävät kirjeet lapsen kielelle. Lapsen kirjeet käännetään meille englanniksi ja liitteenä on kuva alkuperäisestä kirjeestä. Pari kertaa vuodessa tulee myös yhteisöraportteja eli mitä lapsen yhteisössä on saatu aikaan Planin avustuksella. Muakin on mietityttänyt nämä avustusjärjestöt. Lähinnä se, paljonko rahoista oikeasti menee niille ihmisille ja yhteisöille ja paljonko hallinnollisiin kuluihin. Joskus olen lukenut juttuja, miten rahoista vedetään isot siivut jonnekin ihan muualle kuin mihin ihmiset luulevat rahojensa menevän.

   Poista

Lähetä kommentti