Talvea pakoon Fuerteventuraan


Kuva: comwest.fi

Kanariansaaret valikoitui lomakohteeksemme marraskuisen lämpimän ilmaston sekä suorien lentojen takia. Edessä oli siis äiti-tytär -matka ja juniorille ensimmäinen pidempi matka. Lento on tosiaan 6 tuntia eikä välipysähdyksiä ole, mikä tekee matkustamisen helpoksi.

Vähän faktaa:
Fuerteventura on Kanariansaarten toiseksi suurin saari (2020km2), mutta se on karu, tuulinen ja harvaan asuttu. Väkiluku on vain 42 000, ja viime vuosien runsaasta rakentamisesta johtuen Fuerteventuralla onkin enemmän rantoja kuin hotelleja.
Saari sijaitsee vain 115 km:n päästä pohjois-Afrikan rannikolta ja suurin osa hiekasta on tullut tuulten mukana Saharasta.
Tuuli viuhuu saarella hurjasti ja saari on ehkä saanut nimensä sanoista 'el viento fuerte' (voimakas tuuli). Tuuli on tuonut saarelle mm paljon purjelautailijoita.
Hotellimme Barcelo Castillo Beach Resort on nimensä mukaisesti rannalla, alueella nimeltä Caleta De Fuste, joka sijaitsee 10km etelään Puerto de Rosariosta. Pyöreä Castillo de fustes, josta paikka on saanut nimensä, rakennettiin 1700 -luvulla suojaksi englantilaisten merirosvojen hyökkäyksiltä.'Kyllä siinä oli vähän pää pyörällä lähteä liikkeelle aamuyöstä, kun kone lähti jo 6:15. Lento meni yllättävän kivuttomasti... mitä nyt puolivälissä matkaa juniorilla tuli pahoinvointia ja oli reilun tunnin kipeänä, mutta se meni onneksi ohi. Ihan loppumatkasta lennettiin Marokon yli ja ihailin koneen pienestä ikkunasta niitä kauniita, karuja vuoristomaisemia.

Perillä, kun astuttiin koneesta ulos, fiilis oli huikee. Kentän reunoilla näkyi palmuja ja ilma oli miellyttävän lämmin, mutta ei kuitenkaan kuuma. Matkamme oli siis Apollomatkojen ja meidät ohjattiin sujuvsti oikeaan bussiin. Meidän hotlaa ennen oli 2 pysähdystä. Koska huoneemme ei ollut valmis, jätettiin laukut respaan ja lähdettiin katsastamaan lähiseutua. Kyllä vähän ahdisti, kun ei saanut heti vaihdettua vaatteita kevyempiin (Note to self: seuraavalla matkalla lämpimään maahan, ota joku mekko käsimatkatavaroihin, ). Sopivasti siinä viereisessä ravintolassa, (missä tulisimme nauttimaan aamupalaa seuraavan viikon ajan,) oli lounasbuffa. Syötiin ja juotiin kaikessa rauhassa varmaan tunnin ajan, kun piti kuluttaa aikaa, että päästään huoneeseen.

Näkymä meidän terdeltä <3


Huoneen avainkortti ja kartta oli kädessä. Barcelo Castillo Beach Resort on siis täynnä mökkejä, joissa kussakin pieniä asuntoja ja alue on laaja. Tarvittiin vähän suunnistajan taitoja, että löydettiin meidän tulevan viikon koti. Meillä oli siis ihana yksiö pikku keittiöllä ja terassilla. Tilavat vaatekaapit makuuhuoneessa ja sinne heti purin tavarat. Sitten bikinit päälle ja altaalle. Eka päivä meni rennosti auringosta nauttien ja lähiseudulla kävellen.Kommentit