Petrinin kukkula

Näkymä kävellessäni Petrinin kukkulaa alas menevää tietä pitkin

Aamiaisen jälkeen lepäiltyämme lähdettiin kävelemään kohti Petrinin kukkulaa. Ujzed -nimisen tien varrelta lähtisi funicular eli köysirata Petrinin kukkulan päälle. Ennen sitä tuli kuvailtua rakennuksia, joiden ohi kuljettiin:


Pyhän Laurentinuksen kirkko (1770) on upotettu nälkämuuriin, jonka Kaarle IV rakennutti tarjotakseen töitä köyhille

Eiffel -tornia muistuttava näkötorni


  Alla ja yläpuolella olevat kuvat on otettu Prahan Eiffelin huipulta. Kuvat on otettu pleksilasin läpi, joten sen vuoksi kuvien laatu on sumea. Kiipeäminen ylös oli loistavaa peppu-reisi -jumppaa. Harmi, kun en tähänkään muista sitä rappujen määrää, mutta kyllä siinä tovi vierähti, etä pääsi ylös.

Köysirataan, Eiffeliin ja seuraavana kohteena olleeseen peililabyrinttiin pääsi ilmaiseksi Praha -kortilla: piti mennä lipputiskille vilauttamaan korttia, jolloin sait 0 korunaa maksavan paperilipun, joka piti rei'ittää  elikkä se tarkistettiin sisäänkäynnillä.
Näkymää Kaarlen sillalle
Näkymää linnan alueelle


Pyhän Laurentinuksen kirkko

Petrin mirror maze eli peililabyrintti

Maisemaa matkalla alas Petrinin kukkulalta


Tämä alue on niin kauniin näköinen helmikuussakin. Olen nähnyt myös kavereiden kuvia samalta alueelta kesällä otettuna ja tämä paikka on ihan erilainen silloin. Jos joskus palaan Prahaan (mikä varmasti tapahtuu), täytyy tulla kesäaikaan. 💕💓💗

Kommentit