Minun Myyrmäki


Minun ja Myrtsin yhteinen reilun 10 vuoden taival on nyt ohi. Täällä on tullut asuttua kahdella alueella. Nyt kuitenkin elämäntilanne on muuttunut ja olen muuttanut 15km etelään päin, Helsinkiin.  Tänne Myrtsiin jää ehdottomasti iso pala minusta.
Länsi-Vantaan yleisilme on piristynyt huomattavasti siitä, mitä se oli silloin kun tänne aikanaan päätin jäädä. Myyrmäen aseman remontti oli yksi kasvojen kohotus, sillä ennen remonttia tuo aseman alue oli ihan törkeen näköinen. Toinen uusi juttu, mistä oon hirveesti tykännyt, on katutaide, jota on ilmestynyt seiniin, alikulkusiltoihin ja aitoihin.
Idis tän jutun otsikkoon, 'Minun Myyrmäki', tuli Reason for season -blogin vastaavasta Minun Rovaniemi -postauksesta. Olisi kornia postata minun Vantaasta, koska tämä on niin iso kaupunki, jonka jokainen lähiö on omanlaisensa. Sen yhden lähiön sisälläkin voi olla asumuksia laidasta laitaan, vanhasta nuhjuisista uudisrakennuksiin. Myyrmäki sijaitsee siis Länsi-Vantaalla kehäradan varrella. Viereisiä lähiöitä ovat Malminkartano, Louhela ja Kaivoksela.

Katutaiteen lisäksi mainitsemisen arvoinen on Louhela Jam , joka on siis Myyrmäen vieressä (Louhelassa) Jokiuoman puistossa järjestettävä ilmaistapahtuma. Jamit järkätään joka vuosi vapaaehtoisvoimin koulujen päättäjäisviikonloppuna. Itse tänä vuonna tykkäilin erityisesti Muskasta. Myös Death Hawks ja Expected veti hyvän setin. Pienellä lavalla esiintyneet nuoret taiteilijan alut olivat myös todella hyviä.

Täytyy myös mainita viereinen Helsingin lähiö Malminkartano, jossa on ihan parhaat lenkkeilymaastot. Syksyllä Maltsusta voi käydä poimimassa mustikkaa, puolukkaa ja vadelmia. <3

Lähdin sitten yksi aamupäivä mun Sony Xperian kanssa kävelemään ympäri mun vanhaa asuinaluetta ja napsin kuvia katutaiteesta ja muusta, joka mielestäni ansaitsee huomiota tällä alueella. Aloitin kierroksen Louhelan asemalta, josta menin Myyrmäentielle. Siitä kierros jatkui Noropolun kautta Myyrmäenraitille aina Myyrmannille asti. Lopuissa kuvissa näkyy Myyrmäen aseman seutua.

Mun Myrtsi kuvina, olkaa hyvä:Lähibaari "Luna", jonka naapurissa asuin 4v. Tänne on aina kiva tulla. Mukavaa henkilökuntaa ja usein livemusiikkia.Tämä taideteos oli huomioitu jossain julkaisussa, jossa oli kuvia katutaiteesta ympäri maailman. Linkkaan artikkelin tänne, kun löydän sen.


Mike's Diner Myyrmäen asemalla. Fiftari -tyyliin sisustettu ruokala, jossa kannattaa käydä hampurilaisaterialla ;)
Miksi tämmöinen ruma,  harmaa rakennus kaikkien edellisten väriläikkien jälkeen... No tässä on Colosseum. Ei yhtä hieno kuin Roomassa, mutta tämä on osa Myyrmäkeä. Kun puissa ei ole lehtiä, rakennuksen rumuus korostuu 

Kommentit

 1. Musta on just mahtavaa antaa kunniaa tällaisille Myyrmäen kaltaisille, monesti tylsinä ja ruminakin pidetyille paikoille. Oon itse Keravalta kotoisin ja oon miettinyt sellaista "Keravakin on kaunis" -tyyppistä. Toistaiseksi oon tehnyt vaan tällaisen koosteen ylipäänsä Suomen kaupungeista. http://www.rantapallo.fi/fiftyfifty/2017/03/01/suomi-minun-silmin-elamani-suomalaiskaupungit/

  Ps. Sun blogiin ei voi kommentoida esimerkiksi nimellä ja urlilla, jolloin mäkin joudun kommentoimaan vähän tälleen hämyisesti "Unknown"-profiililla. Sen voinee vaihtaa jostain bloggerin asetuksista, että kommentoimaan pääsee myös nimi+urli-yhdistelmällä. :)

  VastaaPoista
 2. Nyt kommentointiongelma korjattu. Hyvä, kun huomasit. :)

  VastaaPoista
 3. Mukavan henkilökohtainen postaus, hyvä katsoa joskus lähellekin :) Lunassa on myös tullut istuttua, hahah

  VastaaPoista

Lähetä kommentti