Iltahuveja ja törkeen halpaa ruokaa


Päivät Sarandassa oli painostavan kuumia. Se ei niinkään tuntunut rannalla maatessa. Kun menin käymään vaikka hotellihuoneessa, mikä sisälsi kiipeämistä ylöspäin portaita pitkin,  sen kuumuuden tajusi kunnolla. Yritin kerrankin saada juniorin päivällä seurakseni kaupungille,  mutta hän palasi takaisin hotellille käveltyään 5min. Löysin muuten taas mun suosikki vaateliikkeen Tally Weijlin.  Tunnun törmäävän siihen melkein joka paikassa, mihin matkustan. Albaniasta en olisi kyllä arvannut sitä löytäväni.

Kun Sarandassa turret ja muut lomalaiset makaavat päivät rannalla, tulee niihin sitten illalla eloa. Aurinko laskee noin klo 8 aikoihin, mikä tuo kummasti uutta virtaa kaikkiin. Kadut täyttyvät kaupustelijoista, ravintoloihin alkaa tulvia nälkäisiä ihmisiä. Rantabaari muuttuu yökerhoksi, jossa värivalot ja basson jumputus houkuttelee nuoria ja vanhempiakin bilehileitä.

Itse en tietenkään sen kummemmin bileskeneen Sarandassa tutustunut muuten kuin kävelemällä muutaman kivan näköisen yökerhon ohi. Käytiin kuitenkin ulkona jätskillä ja drinksuilla ilta-aikaan uusien tuttavuuksiemme kanssa. Ihan lähellä, siinä Sarandan rantakadun varrella sattui yks ilta olemaan joku iso tapahtuma. Lavalla oli eri ohjelmaa: musiikkia ja sketsejä ainakin. Enhän minä ymmärtänyt, mistä ne puhuivat, mutta yleinen fiilis oli hyvä. Sain kuulla, että yksi esiintyjä oli joku albanialainen julkkis, joka oli voittanut kilpailun,  missä oli pitänyt imitoida eri julkisuuden henkilöitä. Meissä aikuisissa herätti suurta hilpeyttä, kun tapahtuma-alueen kaiuttimista alkoi yhtäkkiä soida Bomfunk MC's ja Freestyler. Juniorit oli ihan pihalla, mistä me aikuiset hihkuttiin. ✌❤💥

 

Entä sitten se törkeen halpa ruoka...

Keiton sai perusraflassa hintaan 200-250 lekiä (alle 2€)
Pääruoka oli usein n 500 lek (~4€)
Kalaruoat aavistuksen kalliimpia :
Esim mustekala 1000lek (n8€)
Olut 100-200lek (0,8-1,6€)
Pullo viiniä (siis litra) 1000 lek (~8€)
Limu 150lek (reilu euro)
Vesipullo 50-100lek

Kyllä noilla hinnoilla on budjettimatkaajallakin varaa syödä hyvin.

Viimeisenä iltana mentiin yhdessä uusien tuttavuuksien kanssa syömään albanialaiseen ravintolaan nimeltä Resorand Beqoa, josta sai siis kansallisruokaa 'ushqim traditsional'. (Turha googlata, sitä et löydä netistä). Ravintola on vähän kauempana sieltä, missä turistit ruokailee. Ei kuitenkaan niin kaukana, että sinne ei jaksais kävellä kunhan tietää ravintolan sijainnin. Se löytyy Parku Migësian (= ystävyyden puiston) vierestä kadulta Rruga Telat Noga. Kartassa puisto on pieni vihreä neliö satamasta vähän ylöspäin. Ravintolassa oltiin ainoat turistit. Tarjoilijan englannin taito ei ollut erityisen hyvä. Menu on albanian ja englannin kielillä, joten oltais selvitty tilauksesta osoittamalla menusta, mitä halutaan. Meillä oli onneksi oma tulkki, joka hoiti pääosan kommunikoinnista tarjoilijan kanssa. 😊😍😏 Itse otin alkuruuaksi tsatsikia, pääruuaksi täytettyjä paprikoita ja juniori otti kanafileen ranskalaisilla. Juomina meillä oli paikallista olutta (iso pullo), limua ja vettä. Lasku noista oli hieman yli 1100lekiä. Suomen hintoihin tottuneena tuo tuntuu todella edulliselta.

Jos kauheasti haluaa sniiduilla,  ainahan voi  ostaa ruokatarpeet kaupasta, jos asut esim huoneistohotellissa tai muuten on jääkaappi + kokkausmahdollisuus. Meilläkin oli pieni jääkaappi Hotel Maestralissa, mutta sen funktio oli pitää juomavesi kylmänä. Mukana oli omat vesipullot ja pari ostettua, joita sitten täytettiin isosta pänikästä. Ja kyllä sitä vettä kuluihin 😊😉😏.
"Life was meant for good friends and great adventures"


Kommentit