Kuuma, kuumempi, Saranda


Ensimmäinen päivä Albaniassa alkaa olla paketissa. Tultiin aamuyöstä Korfulle ja suoraan nukkumaan lentokentän lähellä olevaan hotelliin nimeltä Dalia.  Hotelli oli hieman elähtänyt, mutta se annettakoon anteeksi, koska sänky oli ok ja ilmastointi toimi.
Aamulla kysyttiin respasta onko satamaan pitkä matka. Ei kuulema ole kuin parisen kilometriä. Pitää kävellä vaan suoraan eteenpäin pitkin tietä, joka meille osoitettiin.

FAIL 😓 

Luultavasti sen parin kilsan päässä kysyttiin neuvoa vastaantulijalta, että ollaanko oikealla tiellä. Oltiinhan me, mutta satama ei kuulema olisi lähellä. Sitkeinä käveltiin kuitenkin yli tunti kunnes löytyi oikea tie Ethnikis Antistaseos.  Siellä oli vieri vieressä matkanjärjestäjien toimistoja. Oltiin varattu etukäteen lauttamatkat Ionian Cruises -nimisestä lafkasta. Netissä varaus kävi näppärästi ja liput piti lunastaa viimeistään tunti ennen lautan lähtöä. Jos suuntaat Sarandaan Korfulta kesäkuukausina, ei tosiaan kannata jättää viime hetkeen lipun varausta. Nytkin lautta oli ihan täynnä.

Saranda (tai Sarandë) on tosiaan 17 000 asukkaan pikku kaupunki, joka kesällä täyttyy turisteista. Tämä on albanialaisten suosikkikohde, sijaitseehan se rannikolla. (Meidän hotellissa taidetaan olla ainoat "ulkomaalaiset".😊)

Merituuli helli lauttamatkalla kuumuuden rasittamia matkaajia ja niin mekin virkistyttiin niin että päätettiin kävellä Sarandan satamasta hotellille. Matka ei näyttänyt kartassa niin pitkältä. Tullimuodollisuuksien jälkeen kieltäydyttiin kohteliaasti taksikyyti -tarjouksista.

ANOTHER FAIL 😓 

Paahtava ilma kietoi meidät välittömästi syleilyynsä. Tuntui, että ois saunassa kävellyt. Pulloihin kuumennut juomavesi ei todellakaan helpottanut. Luovutettiin suosiolla ennen lämpöhalvausta ja napattiin loppumatkalle taksi. Se ei ollut kuin 500lekiä eli euroissa 3,90. (Illalla viileässä, noin 25 asteessa käveltiin samaa reittiä eikä tuntunut niin raskaalta tai pitkältä) 

Ei tullut mieleenkään liikkua mihinkään kauemmas hotellilta ennen iltaa. Olihan meillä siellä ruokaa saatavilla, meri ja aurinkotuolit.
Saranda lautalta päin kuvattuna↑Hotelli Maestralin ravintolasta kuvaa meidän privaatti rantaan
↓ ja merelle päin

First sunset in Saranda 

(Täällä nettiyhteydet toimii vähän miten sattuu. Hotellin ravintolassa on hyvä yhteys ja istun samassa kohdassa, mistä on kuva postauksessa jossa kerroin tästä tulevasta reissusta. 


Kommentit