Paxos ja AntipaxosKreikan mytologian mukaan Poseidon on meren jumala. Hän rakastui meren jumalattareen, nymfiin nimeltä Amphitrite. Poseidon kosi häntä, mutta hän ei ollut suostuvainen ja katosi jonnekkin kauas, maailman ääriin. Kekseliään delfiiniystävän avulla Amphitrite lopulta löytyi ja saatiin suostuteltua kosintaan. Poseidon julisti delfiinin jumalalliseksi ja kuolemattomaksi. Amphitrite kainalossaan Poseidon iski atraimellaan Korfun eteläkärjen irti tehdäkseen kiireesti lemmenpesän, jossa saisi olla rauhassa tuoreen vaimonsa kanssa. Näin syntyivät saaret Paxos ja Antipaxos. Siellä he synnyttivät myöhemmin lapsensa: Triton -pojan sekä tyttäret nimeltä Rodos ja Venthesikimy.

Käytiin tosiaan Korfulla ollessamme kahdella Trident cruises -firman retkellä ja tämä saarikiertue oli toinen niistä. (Trident tarkoittaa muuten atrainta eli kolmikärkeä.) Retkiporukkaan mahtui noin 20 ihmistä. Miehistönä toimivat mukavat tyypit, kapteeni Spyros ja Antonis, joka otti myös kuvia retkeltä. Retken lopuksi kaikki antoivat meiliosoitteensa ja vielä samana päivänä saatiin dropbox -linkki, jossa oli meidän retken kuvat. Tulihan sitä toki omalla luurillakin muutama kuva otettua.


miehistön jäsen Antonis

Paxoksella mentiin ensin Lakka -lahteen. Se oli pieni lahden poukama, johon oli ankkuroitunut purjeveneitä ja muita aluksia. Täällä asustelee delfiinejä, mutta olivat jossain piilossa, kun me ei nähty yhtään. Sitten kierreltiin Paxoksen rannikkoa pitkin katsomaan luolia, joista muutamat oli niin isoja, että meidän paatti mahtui sisään. ⇭ Tuon yllä olevan luolan edustalla oltiin ankkurissa jonkin aikaa ja päästiin uimaan ja snorklailemaan. Tämä oli mulle ja juniorille elämämme ensimmäinen kerta. Ei me siitä näin lyhyellä ajalla päästy jyvälle. Tuntui, etten osaa hengittää sen snorkkelin kanssa ja tukehdun. No se ei pilannut hyvää fiilistä, vaikka kaikki ei mennyt nappiin. Ei kaikkea heti voi osata.

Luolien jälkeen meidät jätettiin pieneen paratiisiin, saareen nimeltä Antipaxos. Vesi oli kirkasta ja hiekka valkoista ja mukavan pehmeää jalkojen alla. Täällä oltais sen verran kauan, että ehtii uimisen lisäksi syödäkin. Rannalla oli kolme tavernaa vierekkäin huolehtimassa ihmisten ravitsemuksesta ja nesteytyksestä. Monet veneet näyttivät tiputtavan ihmisiä saareen. Silti ei tullut sellaista oloa, että olisi ollut liian ruuhkaisaa.
Ruokailtiin pienen arpomisen jälkeen Spiroksen -tavernassa. Ranskalaiset ja kana suoraan grillistä maistuivat taivaalliselta kaiken sen polskimisen jälkeen. Kyytipojaksi kokeilin saaren omaa viiniä eikä siitäkään mitään pahaa sanottavaa ole. Tavernan terassilla oli toivomuspuu. Mekin haettiin rannalta kivet, jotka nostettiin puuhun, kun niihin oli kirjoitettu salaiset toiveet.

Syömisten ja uimisten jälkeen oli aika jatkaa matkaa Gaioksen satamaan vajaaksi tunniksi. Reissun lopuksi veneemme kapteeni laittoi hanat auki ja kiidettiin takaisin kohti Korfua. Aallokkoa oli merellä jonkin verran ja kyyti oli pomppivaa. Kiljuttiin innoissaan, kun saatiin välillä kunnon aallot päällemme. Juniori muisti monta kertaa veneen kiitäessä eteenpäin sanoa, miten hän rakastaa mua. 😉😊😃 Jos ikinä menet Korfulle ja nimenomaan sinne eteläkärkeen, Kavosiin,

 Trident Cruises is money well spent. 


Ps. Mielipiteeni on puhtaasti omani eikä Triden Cruises sponsoroinut matkaa 😉😉

Spyros -wish tree

Ilme kertoo mun fiiliksen tästä retkestäKommentit