Bryssel streetart


Yksi ilmainen tapa viettää aikaa Brysselissä on lähteä kaupungille bongaamaan katutaidetta, jota sitten löytyykin niin paljon, että niitä etsiessä saa ajan vierähtämään. Seiniin on maalattu sarjakuvista tuttuja tyyppejä, kuten Tintti ja Lucky Luke, jotka ovat tunnetuimpia belgialaissyntyisiä sarjakuvahahmoja. Keskustan alueelta löytyy 30 seinämaalausta kun taas muualta 10. (Tämä on 6v vanhasta matkaoppaasta otettu tieto, joten voi niitä olla enemmänkin.) Turistien infopisteistä ja netistä löytyy kartta, johon kaikki kuvat eli muraalit on merkitty.

Bongasin netistä, että keskusaukiolta lähtee englanninkielisiä kävelykierroksia päivittäin. Sen varrella näkee katutaiteen lisäksi paljon muita nähtävyyksiä ja kuulee kaupungin historiasta. Ainakin kesäaikaan kierroksia lähtee niin usein, ettei niille tarvitse ilmoittautua etukäteen. Riittää, että ilmestyt aamulla torille.


Kuvan punapaitainen Lazlo avasi kaupunkikierroksen kivasti: hän käski kaikkien käydä esittäytymässä vähintään kolmelle ryhmässä olevalle joita ei tunne. Minä tutustuin pikaisesti  italialaiseen, espanjalaiseen ja porukkaan, joka oli USA:n New Yorkista.
Lazlo tekee töitä New Europe - toursille freelancerina. Hän oli hyvin asiantunteva ja piti porukan mukana arvuuttelemalla välillä historiaan liittyviä asioita.

Tinttiä oli ihmettelemässä iso joukkio ihmisiä.  

Hassun värinen seinä ✌❤😊 Tämä ylläoleva kuva on hyvin merkittävä liittyen seksuaaliseen tasa-arvoon. Belgia hyväksyi toisena Euroopan maana samaa sukupuolta olevien avioliitot. Tuo kyseinen muraali on sen inspiroima. Siitähän ei itseasiassa saa selvää, että onko kuvassa kaksi tyttöä tai poikaa. Joka tapauksessa kuva on hieno. Tässä ihan lähellä oli myös muistomerkki, jossa oli nimet niistä ihmisistä, jotka oli tapettu ennen seksuaalisen suuntautumisen takia. Kaupungissa gay-scene näyttää olevan iso ja matkaoppaassakin oli oma osio sateenkaariporukan baareista ja yökerhoista.


Seuraavat kuvat on bongattu alueelta Bourse / Saint-Gery:

Zinneke-Pis: tolppaan pissaava koira
Tämä kuva saa hyvälle tuulelle <3


Kommentit