Kavos, muutakin kuin Korfun bilemekkaHypättiin ulos bussista, kun kuski huusi "Kavos". Oltiin keskellä risteystä eikä mitään hajua, mihin suuntaan pitäis mennä. Ei ehditty kysyäkään keneltäkään, kun huomattiin ensimmäinen opaskyltti...


Toni's guesthouse, tuo on meidän mesta. Kylttejä seuraamalla löydettiin hyvin perille. Kun silloin kevättalvella hankin halvat menopaluut Korfulle, en tiennyt tästä saaresta mitään. Olin kuvitellut tämän ainakin paljon pienemmäksi, se on varma. Kavos valikoitui meidän paikaksi sattumalta. Ratkaiseva tekijä oli majatalo, missä yöpyisimme ja siitä kirjoitetut arvostelut...

Täytyykin vähän avata, miten yleensä valitsen matkakohteen majoituspaikan ja miten tällä kertaa valitsin: 
-sijainti: Korfu (valitsin sijainniksi koko saaren, koska en ottanut etukäteen selvää sen alueista)
-hinta: halvimmasta kalleimpaan (Koska huone on pääasiassa nukkumista varten, en odota siltä luksusta. Mulle matkalla koetut hyvät hetket tekee sen luksuksen. Toki joskus voi majoittua paremminkin)

Sitten alan selata niitä vaihtoehtoja halvimmasta kalliimpaan. Kiinnitän paljon huomiota myös ihmisten arvosteluihin paikoista (Kyllä, jotku oikeesti lukee sun kirjoittamia arvosteluja. Jatka vaan niiden kirjoittamista. 😉😉). 
Löysin Toni's Guesthousen. Selasin vähän eteenpäin paikkoja ja palasin takaisin. Intuitio sanoi, että tuo on hyvä paikka. Arvosteluista saattoi saada vähän vihiä, että lähellä olisi bileitä, mutta siitäkin huolimatta Toni's Guesthousen sanottiin olevan rauhallinen.

Myöhemmin huomasin, että Kavos sijaitsee ihan Korfun eteläpäässä eli tosi kaukana lentokentältä. Korfun julkinen liikenne onkin sitten ihan toinen juttu, josta en tässä sen enempää ala... Mutta kirjoitan siitä vielä oman juttunsa (ja linkitän tähän). Sitten toivottavasti joku muu pääsee vähemmällä vaivalla selvittäessään, miten saarella pystyy liikkumaan julkisilla. (Tämä siis, jos sun vaihtoehtona ole esim vuokra-auto. ) 


Toni's Guesthouse


Eka asia, mikä pisti silmään, kun käveltiin Kavosissa, oli vastaantulevat nuoret bikineissä / uima-asuissa. Ei näkynyt paljon vanhempaa porukkaa muuten kuin ravintoloissa töissä. No mitä sitä pienistä välittämään. Nakattiin kamat majapaikkaan, vedettiin itsekin bikinit / uikkarit päälle ja painuttiin radalle. Rannalle oli lyhyt matka. Bongattiin rannalla Wipe-out -tv -sarja minikoossa: Water Fun Park. Pitihän sitä päästä kokeilemaan eikä ollut edes kallis: aikuinen 10€ ja lapsi puolet siitä. Kyllä me melkein pari tuntia siellä jaksettiinkin riehua. Minä en tosin ihan koko aikaa vaan istuskelin siellä kumipatjojen päällä, kun juniori kiipeili ja laski liukumäkiä.
↑↑ Kuva: www.clubbinaway.co/uk

Oltiin tällä alueella kokonaiset kolme päivää. Se kului pääasiassa vedessä. Täällä on ihan loistavat vesiurheilu - mahdollisuudet ja me ehdittiin käyttää niistä vaan murto-osaa. Sen lisäksi, että käytiin saarihyppelyllä, oltiin myös saman firman toisella retkellä snorklaamassa ja vierailtiin Kreikan mantereella pienessä Sivota nimisessä kalastajakylässä. Mekin opittiin lopulta snorklaamaan.. Ai että miten kivaa se oli, kun sai seurailla fisuja läheltä. Veneestä heitettiin niille ruokaa ja ne oikein parveili sun ympärillä. 

Pitkin Kavosin hiekkarantaa oli paikkoja, mistä ois saanut vuokrata vesijettejä, banaanivenekyytejä, suppailu - lautoja ja mitä ikinä vedessä voit tarvita. Jos urheilu väsyttää, rannalta saat parisängyn kympillä koko päiväksi tai normi aurinkotuolin kolmella eurolla. 

Mutta sopiiko Kavos lapsiperheelle? Jos hiekkaranta ja uiminen on se, mitä kaipaa lomalta, kyllä pidän tätä loistavana perhekohteena, koska täällä löytyy kaikkea pienille ja isommillekin vesipedoille. Kannattaa kuitenkin valita se majoitus huolella, ettet päädy hotelliin täynnä 18+ nuoria, jotka jaksaa kyllä pitää elämää aamun pikkutunneille asti. 


Minä ja fisut

Blue lagoon, jossa snorklailtiin
Kommentit