Korfun julkinen liikenne ja jotain uuttakin


Mainitsin jo edellisessä blogipostauksessa kirjoittavani oman jutun Korfun julkisesta liikenteestä. Ei niin hehkeä aihe, tiedän. Tuli itse ennen reissua surffailtua jokunen tovi, kun pähkäilin, miten me päästään edullisesti lomapaikastamme Kavosista lentokentälle.

Korfulla on kattava bussiverkosto. Joka paikkaan saarta kyllä pääsee varsinkin arkisin. Lauantaisin ja pyhinä on luonnollisesti vähemmän vuoroja.

Korfulla on kahdenlaisia busseja: paikallisbusseja (blue buses) ja pitkänmatkan busseja (green buses).
Paikallisbussit kulkevat vilkkaimmin liikennöidyille alueille kuten esim.  lentokentän ja sataman välillä melko myöhään iltayöhön. Harvemmin asutuille alueille muutamia kertoja päivässä. Nämä bussit lähtevät San Roccon aukiolta Corfu Townista. Liput tulisi ostaa etukäteen esim. automaatista tai kioskeista, jotka myyvät lippuja. Ne maksavat 1,2-1,7€ riippuen siitä, mihin olet menossa.

Sitten on pitkänmatkan bussit kuten se, jolla mekin menimme Kavosiin. Nämä bussit lähtevät ihan omalta asemaltaan lentokentän läheltä, jossa on uusi siisti bussiterminaali. Lipun hinta on max 4,80€ riippuen edelleen, miten kauas menet.

No mutta mitä sitten, jos lento sattuu olemaan sellaiseen aikaan, että bussit ei kulje? Meidän kone lähti tosiaan aamuyöstä. Ei tosiaan houkutellut maksaa taksista 80€.

Onneksi on google, joka auttoi tässäkin ongelmassa. Löysin sivuston airporttransfers.co.uk/. Kyseinen lafka toimii eri puolilla maailmaa. Sieltä voi tilata etukäteen yhdensuuntaisen kyydin tai menopaluun lentokentän ja hotellin välille. Sieltä valitaan lentokenttä, majoituspaikan nimi, päivä ja lähtöaika. Sivusto tarjoaa sinulle vaihtoehtoja, minkälaisella kulkuneuvolla on mahdollista matkustaa. Mitä privaatimman kyydin haluat, sitä kalliimpaa se on. Me otettiin halvin shuttlebus ja se kustansi aikuiselta ja lapselta yhteensä n. 13€ eli pari euroa enemmän, mitä oltais maksettu tavallisesta bussista.

Yöllä me sitten oltiin matkalaukkuinemme keskellä Kavosia. Yökerhoissa meno oli jo railakas. Sieltä se bussi sitten tuli parin minuutin viiveellä meitä hakemaan ja kuljetti meidät baarikadulla parveilevan ihmismassan läpi edelleen kohti muita saaren kyliä. Meilissä oli etukäteen kerrottu, että matka kentälle voi kestää yli 2 tuntia. Siihen aikaan ei ollut paljon kyytiläisiä, joten tunnissa oltiin kentällä turvallisesti. Vähän jännitti välillä, kun kuskilla oli reipas kaasujalka, mutta muuten ei mitään valittamista. Kannattaa katsastaa tuo firma, jos sinulla on joskus haasteita saada kyyti lentokentälle hyvään hintaan. 💚💚💛💜

Lähteet: allcorfu.com , Corfu citybusGreen busesairport transfers

Ps. Vinkkinä muille matkabudjetissa säästäville: tein keväällä postauksen Pariisin julkisen liikenteen hinnoista ja eri lippuvaihtoehdoista. Kannattaa tsekata, jos olet sinne päin suuntaamassa ensimmäistä kertaa.

Kommentit