Gent, Belgian helmi


Oi miksi mä en antanut Gentille koko päivää vaan ahnehdin kalenteriin Bruggen ja Gentin samalle päivälle. En voinut Gentiin palata, koska seuraava päivä oli viimeinen kokonainen päivä reissussa ja olin tehnyt jo muita suunnitelmia. Iltapäivä Gentissä sai mut aivan ihastuksiin. Gent siis sijaitsee matkan varrella, kun mennään junalla Brysselistä Bruggeen. Riitti, että osti Bruggeen menopaluun ja samalla lipulla voi pysähtyä muillakin vyöhykkeen sisällä olevilla asemilla.'

Mutta mitäpä Gentistä kerrotaan Brysselin MONDO -oppaassa?
"Flanderin toiseksi suurimman kaupungin kohtalona on ollut se, että se oli liian pieni Antwerpeniksi, muttei tarpeeksi kaunis Bruggeksi."
 Nykyään Gent on nuorekas yliopistokaupunki. Täällä on kerran vuodessa isot kymmenpäiväiset bileet (page) eli kaupunkifestivaali, joka alkaa vuosittain Belgian kansallispäivää (21.7) edeltävänä lauantaina.

Kaiken sen jälkeen, mitä Bryggessä tuli käveltyä, jalat oli ihan poikki. Eka agenda Gentissä oli kävellä lähimmälle terassille oluelle ja lepuuttaa jalkoja. Terassi löytyikin nopeasti, kun käveltiin Giulion kanssa tuon ↧ aukion läpi ja 2,5€ olutlasi ei paljon kukkaroa keventänyt. Ensimmäinen huomio terassilla istuttaessa oli turistien vähyys. Kaupunkitunnelma vaikutti rennon letkeältä. Kysyttiin tarjoilijalta neuvoa, miten pääsee paikkaan nimeltä Patershol. Olin kirjoittanut sen nimen muistikirjaani enkä yhtään muistanut miksi. Se oli vaan joku paikka täällä, jota oli hehkutettu jossain netin ihmeellisessä maailmassa, kun olin etsinyt Gentistä tietoa.

Patersholiin pääsee raitiovaunulinjalla 1 Gentin asemalta. Lippuautomaatteja löytyy pysäkkien läheisyydessä ja ohjeeksi meille annettiin, että painakaa nappia, kun näette linnan. Tarjoilija vielä erikseen kehui, miten ihana paikka Patershol on. Hyvin selkeä ohjeistus tämä. Se linna olikin valtava. Sitä et voi missata ellet ole puolisokea. Täällähän ne turistitkin sitten olivat, mutta ei niitä niin paljon ollut. Ei lähellekään sitä, mitä Bruggen keskiaikaisella alueella. 


Korenmarkt -aukioMUST SEE NRO 1: Werregaarenstraat
Tämä oli toinen muistikirjaani merkitsemäni paikka Patersholin lisäksi ja molemmat sijaitsevat samalla alueella. Tämä graffitikatu on vähän hankala löytää, joten kannattaa kysyä paikallisilta tietä. Se on aika lähellä linnaa. Kadussa on se hauska puoli, että se on aina erilainen. Se, mitä minä näin, voi olla jotain ihan muuta, kun sinä vierailet Gentissä. Yksi graffiti vuoronperään  häviää uuden tieltä ja niin edelleen. Itse en nähnyt mitään erityisiä mestariteoksia kadulla, mutta onhan tämä ehdottomasti näkemisen arvoinen. Ja Visit Gent -sivustokin siitä kertoo.

MUST SEE & DO NRO 2: veneajelu
Patersholin alueella siltojen luota ja muualta joen varrelta lähtee veneajeluita, jotka maksavat 7€. Se kestää 30-40min ja sisältää opastuksen, kun vene menee edestakaisin pitkin jokea ja yhtä kanavaa. Meidän veneessä sattui olemaan ihmisiä useista kansallisuuksista, joten opas veti opastuksensa kätevästi ranskan, englannin ja espanjan kielellä 😎😎😎 Hän niin ammattimaisesti vaihtoi kielestä toiseen. Sen lisäksi, että kierroksella opit alueen historiaa, näet hassuissa paikoissa joen tai kanaalin varrella olevia ravintoloita, joita et muuten löytäisi. 
Tuossa alla olevassa ⇩ kuvassa kaupungin vanhimpia (ellei jopa vanhin), 1726 perustettu olutravintola Waterhuis aan de Bierkant. Tätä paikkaa meille ihan erikseen suositeltiin veneajelulla.


Tätä oluthuonetta vastapäätä, toiselta puolen jokea ja sillan kupeesta otettiin meidän venekyyti.


Ikkunassa joku paikallinen kuuluisuus, kapellimestari, joka treenas ja huudatti oopperamusiikkia täysiä. Selkeesti nautti huomiosta, kun veneillä ohiajavat turret ottivat hänestä kuvia. 😁😃

MUST SEE NRO 3: Patershol
No sehän on tällä alueella linnan takana oleva pikkukujien sokkelo, kertoo Mondo. Patershol on entinen työläiskortteli ja nykyinen baari- ja ravintola-alue
.
vaarallinen terde suomalaiselle olutsiepolle(ko)? 😲

INFOPLÄJÄYS: Gravensteen, Flanderin kreivien keskiaikainen linna, jossa nykyään on mahdollisuus vuokrata huone esim kidutuskammio vaikka häitä tai muita kinkereitä varten😊😎😍Tuon enkelin kaasunaamari symboloi ilmaston saastumista

Etummaisena veneemme kuski / huippuopas ❤💚💛

Graslei, kaupungin tunnetuin kanavanrantamaisema

Ja yhteenvetona....

Kuva: www.hippoquotes.com
Kommentit