Onnistuneen matkan edellytyksiäTässä oon pähkäillyt, miksi juuri Bryssel kolahti mulle kovaa.  Toki tiesin Belgiasta ja Brysselistä jotain etukäteen. Kaikki eivät tätä kaupunkia hehkuttaneet. On monen sattuman summa onnistuuko joku matka vai ei. Sitten vielä sotketaan soppaan ihmisten persoonat. Yksi tykkää rauhallisesta pikku kylästä, kun taas toinen tylsistyisi siellä kuoliaaksi. Toinen elää suurkaupungin kiihkeästä sykkeestä eikä kaipaa rauhallisuutta kuin silloin tällöin. Tiedäthän mistä puhun?  

Hotel Galia 

Vaikka tuossa lukee hotel niin kyllä se ihan hostelli oli 💕

En turhaan luottanut paikan arvosteluihin ja tämä oli nappivalinta kaikin puolin. Huoneen halpaan hintaan kuului myös aamiainen, joka oli oikein hyvä. Lähialueen eläkeläismummot ja työmiehetkin kävivät siellä syömässä. Kerran aamiaisella oli kaksi poliisia.
Ainoa, mikä ois voinut tässä mennä pieleen, oli huonekaverit. Niitähän ei voi valita. Mutta ne oli mukavia. Ja nekin, joita tuskin näin kun nukkuivat päivät ja olivat yön poissa, tulivat kämpille niin hiljaa, etten herännyt.

Me with lovely Sonia and Najia ✌❤

Hallepoort / Porte de Hal

Tämä on se alue, missä hostelli sijaitsi. Vähän rähjäisen näköistä seutua tämä oli, mutta silti jotenkin symppis. Porte de Halin tunnusomainen maamerkki on......... (💁 rumpujen pärinää 💁) ...
 portti. Se on jäänne Brysselin keskiaikaisesta kaupunginmuurista. Et voi olla porttia missaamatta, kun tulet ulos metrosta. Siinä vieressä on puisto, joka oli aina täynnä ihmisiä loppupäivästä.

Porte de Halin sydän on aukio nimeltä Place du Jeu-de-Balle, jonka laidalla minun yöpaikka sijaitsi. Tuolla on joka päivä kirppis klo 7-14. Siellä on ihan kaikkee mahdollista myytävänä. On huonekaluja, turkkeja, tauluja, koruja, elektroniikkaa, käsitöitä, astioita, antiikkia, pölynimureita ja kaikenlaista sekalaista. Kun kirppis päättyy, myyjät jättävät roskansa ja huonot tuotteet torille. Sit myöhemmin tulee roska-auto, lakaisukone ja tyyppejä ihan perinteisten harjojen kanssa siivoamaan toria. Illalla, kun palasin mestoille nukkumaan, torin siisteydestä ei olis arvannut, että siellä on päivällä käynyt melkoinen vilske ja ollut paljon ihmisiä. Kirppari on koko kansan paikka ja oli hauska istuskella aukion laidalla kahvilla ja seurailla meininkiä. 

Sää

Suomen säähän tottuneena kovin kummoinen parannus ilmastoon ei tarvi olla. Sattuipa sitten kuuteen päivään huippusää. Parina päivänä jopa helle. Kaupunkikierroksen oppaamme Lazlo sanoi, että ollaan onnekkaita, koska heinäkuussa satoi ja paljon. Fiilikset olisivat voineet olla paljo  paskemmat, jos olisi ollut paljon sadepäiviä.
Royal gallery, jossa et kastu. Täällä Euroopan ensimmäinen lasikatto, sanoi opas. Paikka rakennettiin aikoinaan rikkaita varten ja edelleen täällä on luksusliikkeitä.

Walking tours

Lomasta olisi saanut paljon vähemmän irti ilman ohjattuja kierroksia, joissa olin. Oppaat olivat huippuja ja asiansa tuntevia. Kierroksilla tapasi hauskaa porukkaa. Jos et rahallisesti halua panostaa opastettuihin juttuihin, moni suurkaupunki ja pienempikin tarjoaa ilmaisia opastettuja kierroksia. Kaikkea nyt ei vaan saa irti lukemalla niitä matkaoppaita.Avoin mieli:

Omalla mukavuusalueella pysyminen ei riitä, jos haluaa kunnon elämyksiä. Oli se sitten outojen ruokien kokeilu tai uusiin ihmisiin  tutustuminen. Yhtä lailla kaikki tuovat elämään väriä. Lähtökohtaisesti olen tosi innostunut kaikista uusista paikoista, joita näen ja koen.. hyvässä ja pahassa. Parasta on saada muodostaa se oma mielipide asiasta kuin asiasta.

Ja tähän loppuun vielä matkailuun(kin) liittyvä sitaatti.. yksi parhaista...

"It's better to see something once,
than to hear about it a thousand times." 


Kommentit

  1. Kiva kuulla Brysselistä hyviä kokemuksia! Vieläkään en ole sinne asti ehtinyt, enkä ihan lähiaikoinakaan ehdi. Mutta alkaa olla jo korkealla haavelistalla! Minäkin olen lukenut monenlaisia arvioita, hyviä ja huonoja. Ainakin nuo isot muraalit on todella kiinnostavia, jo niiden takia voisin lähteä Belgiaan. Ja ehkä vähän suklaan. Ja vohvelien. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon totaalisesti missannut tämän kommentin. Mulla oli varmaan osittain tuuria tän reissun onnistumisessa ja siinä, että Bryssel teki hyvän vaikutuksen. Olinhan lukenut muiden juttuja sateisesta ja tylsästä kaupungista. Minä sain nauttia pelkästä auringosta suklaan, hyvien uusien tuttavuuksien ja kaiken muun lisäksi. :)

      Poista

Lähetä kommentti