Budjettireissaajan Riika


Riika ei ole missään nimessä kallis kaupunki. Kelvollinen hostellisänky irtoaa kympillä jopa aamiaisen kera. Liikkuminen kaupungissa on halpaa. Esim. matka lentokentältä kaupunkiin on reilun euron kioskilta ostettuna ja 2€ suoraan kuskilta ostettuna. Välimatkat keskustan alueella eivät ole niin pitkiä. Me ostettiin viiden päivän lippu hintaan 15€ ja se oli ihan turhaa. Yksittäiset liput olisivat riittäneet vallan mainiosti niihin kahteen matkaan, mitä busseilla tein.

Arkkitehtuuri

Niin vanhassa kaupungissa kuin muualla keskustan alueella oli mukava kävellä ympäriinsä ihastelemassa värikkäitä tai muuten vaan erikoisia rakennuksia. Eikä se maksa mitään. 






Taide

Ei tarvitse maksaa sisäänpääsyjä museoihin ja gallerioihin. Vaeltaja kyllä löytää taidetta 
ympäri kaupunkia ihan ilmaiseksi..












Kauppahalli ja torimyyjät

Mahan saa Riiassa kylläiseksi vitosella etnisissä ravintoloissa kuten perus kebab -paikat. Kauppahallissa ja torilla löytyy myös edullista syötävää suolaisista piirakoista tuoreisiin hedelmiin. Lihan ja kalan ystäville hallissa on ah, niin ihania tuoksuja. Vaikka et ostaisikaan mitään, kauppahallin ja torin elämän seurailu on itsessään kivaa. 
Keskustasta löydät kauppahallin, kun menet Stockmannin ohi ja junaradan ali. Toisella puolen rataa kävele kolhon näköisen teollisuushallin suuntaan. Ennen kauppahallia on paljon torikojuja päiväsaikaan.









Katsasta myös edullinen pubi Riiassa ⇒ Cafe Leningrad sekä
kaupungin paras näköala ⇒ Skyline Bar ,jonne pääsee ilmaiseksi.



Kommentit