Vielä vähän Lontoosta
To Do number 1: Käy katsomassa musikaali


Lontoon teattereissa pyörii hyvä kattaus musikaaleja. Meillä oli vaihtoehtoina tämän School of Rockin lisäksi Leijonakuningas ja Alladin. Lippuja voi ostaa paikan päältä. Esim hajapaikkoja lähellä lavaa voi löytyä hyvinkin edullisesti vähän ennen näytöstä. Me hankittiin liput etukäteen sivulta https://www.lontoonmusikaalit.fi
Vertailtiin lippujen hintoja samoilta istumapaikoilta jonkun brittisivuston (enkä nyt muista minkä) kanssa ja se sivu hävisi yli 20 eurolla per paikka. 

Näytös oli New London teatterissa Covent Gardenin alueellaa. Se olikin sitten viimeisen päälle hiottu  show, jossa lapsiesiintyjät tajuttoman lahjakkaita. Jack Blackiä esittävä tyyppi oli niin osuva roolihahmossaan ja sen kruunasi pullukka maha. Musikaaliahan ei saa kuvata, mutta siinä lopussa oli setti, jonka aikana "Jack Black" sanoo, että nyt on aika ottaa ne kamerat esiin. Ja pitihän sitä pari räpsyä ottaa. 
Miten mulla on sellainen mielikuva, että Helsingissä ei ole kauhean paljon musikaaleja noin niin kuin vakituiseen  teattereissa. Mä niin tykkäisin, jos olisi ja katsoisin ne kaikki. 

To Do number 2: Testaa Absolutely StarvingMeidän hostellin aamiainen oli paahtoleipää margariinilla tai marmeladilla ja murukahvia tai kaakaota. Haluttiin sitten toisena aamuna syödä jossain muualla jotain vähän kivempaa. Mentiin metrolla Tower Bridgen asemalle. Sieltä ulos päästyämme lähdettiin kävelemään sinne suuntaan, minne suurin osa ihmisistä. Ja sitten me se vahingossa löydettiin, Absolutely Starving. 
Kun kurkattiin lasin läpi, sisällä näytti tosi viihtyisältä. Ihmisiä oli paljon, mikä oli hyvä merkki; paikan täytyy olla hyvä. 
Paikassa myytiin perinteistä englantilaista aamupalaa paahtoleivällä ja tuoreita patonkeja. Yksi pöytä notkui herkuista. Hyllyllä oli erikoiskahveja ja eri teelaatuja. Valittuamme sopivan aamiaissetin kiivettiin parvelle, josta näki puolet paikasta. Pystyi mm. katselemaan suoraan keittiöön, jossa tehtiin lounasruokia. Ruoka oli hyvää ja tuolla viihtyisi pidempäänkin.

 Entä se 1 Don't

Mulle se oli Kings Crossin asema. Jos sinä tai sun muksu oot Harry Potter - fani, tiedät varsin hyvin, että tältä asemalta löytyy se 'Platform 9 3/4. Tiedäthän sen kohtauksen leffasta, missä Potter menee seinän läpi laiturille, josta lähtee juna Tylypahkaan. Mekin mentiin sinne pienen seikkailun jälkeen. Kings Crossin asemia on muuten kaksi tien vastakkaisilla puolen. Oltiin ensin sillä väärällä. No kun tämä legendaarinen paikka lopulta löytyi, edessä oli infernaalinen jono. Siihen jäit jonottamaan, mikäli halusit kuvan itsestäsi kärryn kanssa. (Samanlaisen kuvan saat muuten studioillakin ilman ryysistä).
Tuon jonon vieressä oli toinenkin jono nimittäin kauppaan, jossa myytiin Potter - kamaa. Siinä oli vahtimestari, joka päästi ihmisiä sisään, kun jotku tuli ulos. Helpommalla pääset, kun teet Potter - ostoksesi kotisohvalta. Ainakin EMP:llä on hyvä valikoima. Halpaa Potter -kamaa Lontoossa löydät Primark -nimisestä ketjutavaratalosta. Nimenomaan siitä, joka sijaitsee kivenheiton päässä Tottenham Court Road -metroasemalta.

Tuolla alueella oli sellanen aita, jonka sisällä jono kiemurteli kuin käärme

Tykkäsin tästä hauskanvärisestä talosta. Tämä näkyy, kun olet tiellä menossa Kings Crossin asemalta toiselle samannimiselle.Sinua saattaa kiinnostaa myös nämä:
Kommentit