Kesyt kaipaavat ja villit lentävätTiedäthän niitä kohtalon oikkuja, kun hyviä asioita ilmestyy sattumalta elämääsi? No, viime vuoden lopulla fiilistelin tulevaa Kambodzan reissua kirjastossa etsimällä kaunokirjallisia teoksia liittyen tulevaan matkakohteeseeni. Sehän käy niin helposti, että tarvitsee mennä Helmet:in sivulle, kirjoittaa hakusanaksi vaikka se sinua kiinnostava maa ja sitten vaan alat selaamaan tuloksia.

Löytyihän niitä kirjoja ja yllätyksekseni myös kaksi kappaletta suomalaisilta kirjailijoilta. Ensimmäisenä luin keskeytyksettä Marco Kososen Rock'n'roll Suicide Bar. Tässä omaelämänkerrallisessa teoksessa Marco kertoo, kun hän perustaa baarin Koh Rongin saarelle. En tartu tässä yksityiskohtiin. Lukekaa itse. Ainakin meikäläisen tämä kirja tempaisi mukaansa ja siitä tuli hyvä fiilis.
”Mitä minulle voisi käydä? Voisin korkeintaan kuolla, mutta se olisi pientä siihen verrattuna, että antaisi unelmiensa kuolla.”


Seuraavaksi tartuin kirjaan nimeltä Laulu nousevalle myrskylle, joka sijoittuu aikaan ennen Pol Potin vallankumousta. Se oli kirjoitettu puuduttavasti enkä päässyt siinä ikinä edes puoleen väliin vaikka yritin monta kertaa jatkaa lukemista. Täytyi siirtyä eteenpäin.'


Kolmas kirja toden sanoo.. Sitten aloin lukea Terhi Rannelan Punaisten kyynelteen taloa. Kirja sijoittuu alussa punakhmerien vallankumouksen aikaan ja myöhemmin nykyhetkeen. Luin sen alusta loppuun saman päivän aikana. Ihan fiiliksissäni luetusta  päätin ottaa selvää kirjailijasta, koska en ollut ennen kuullut hänestä ja löysin hänen kirjailijasivun. Sitä vähän matkaa selattuani silmäni tarttuivat kuvaukseen kirjailijan tulevasta teoksesta Kesyt kaipaavat ja villit lentävät. Hymy levisi suunpieliin.
"Toiveeni on, että tämä kirja saisi Sinut unelmoimaan. Eikä vain unelmoimaan, vaan ehkäpä selailemaan matkaoppaita, tutkimaan karttoja ja piirtämään omia, vertailemaan lentolippujen hintoja, etsimään eri maista kertovaa kaunokirjallisuutta ja lähtemään reissuun. Nojatuolilla tai lentokoneella.”
Tuo kuvaus kolahti. Sehän kertoo minusta. Minä unelmoin, pohdin lentoreittejä, vertailen lentojen hintoja...Hetken mielijohteesta halusin kirjoittaa kirjailijalle meiliä. Kertoa fiilikset hänen kirjasta, siitä miten kirjan löysin, omista matkapäiväkirjoista sekä innostukseni tulevasta, vielä ilmestymättömästä teoksesta... 

Sain juuri ennen reissuani meiliin Terhin tuoreen teoksen PDF -tiedostona. Säästin sen Koh Rong Samloemin saarelle. Aloitin kirjan lukemisen yhtenä iltana ja pääsin kirjan loppuun seuraavana päivänä. Sen tekstien mukana ajatukset saavat vaeltaa ympäri maailman.

Suosittelen lämpimästi näitä mainitsemiani Terhi Rannelan teoksia sekä Marco Kososta. 


Mitä hyviä (matkailuun sopivia) kirjavinkkejä sinulla olisi jaettavana?Kommentit

  1. On aina niin kiva törmätä kirjavinkkeihin blogissa! Omat matkailuaiheiset lukukokemukset ovat varsin rajalliset, mutta esimerkiksi The white masai ja Eurooppalaisena Afrikassa ovat olleet ihania lukukokemuksia! Molemmat toki ovat ruokkineet osaltaan matkakuumetta. :D

    VastaaPoista
  2. Minustakin on kiva bongata kirjavinkkejä. Vielä en ole Afrikkaa kokenut. Olen kyllä kuullut että kun siellä kerran käy, haluaa takaisin.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti