Parasta SihanoukvillessäKultaiset leijonapatsaat keskeisessä liikenneympyrässä ovat ehkä Sihanoukvillen tunnetuin maamerkki. Niihin liittyen minulla on hyvä neuvo: Jos nautit rauhallisemmasta meiningistä, suuntaa sinne, minne leijonat katsovat. Siellä päin on Otres. Jos taas tykkäät bilettää, mene sinne, minne päin leijonat pyllistävät. Siellä on Serendipity ja Ochheuteal rannat ja hyvä valikoima backpacker - hostelleja ja majataloja kuin myös tasokkaampia hotelleja. Me vietettiin täällä "ytimessä" yksi yö ennen saarelle siirtymistä. Se oli ihan riittävästi minulle. Mutta mennänpä asiaan eli parhaisiin juttuihin täällä Sihanoukvillessä (Otres beachin lisäksi) .

Wat Krom - temppelialue


Kun juniori toipui bungalowissa vielä vatsataudistaan, minä otin tuktukin alle ja lähdin Otresilta kaupungille. En ollut sattuneista syistä saanut temppeliähkyä Siem Reapissa. TripAdvisorin perusteella valitsin Wat Kromin, joka sijaitsee vähän keskustan ulkopuolella kukkulalla. Temppeli on aktiivisessa käytössä eikä vaan turistien pällisteltävänä. Se on myös munkkien koulu. Nuoria, oranssipukuisia miehen alkuja kulkikin alueella. Kyllä meikäläiseen upposi alueen arkkitehtuuri, toinen toistaan upeammat  haudat ja kultaiset Buddha - patsaat.

Phsar Leu - paikallisten kauppapaikka
Sano tuktuk - kuskillesi "psaa löö" niin hän tietää mihin mennä. Saman niminen kauppapaikka löytyy myös Siem Reapista ja ne eivät juuri eroa toisistaan. Täältä löydät kaikkea, mitä ikinä voit kuvitella tarvitsevasi: vaatteita, päivittäistavaroita, ruuasta puhumattakaan. Huomaat kyllä, kun lähestyt Phsar Leun sitä puolta, missä ruokia myydään. Siellä on lihaa ja kalaa, kuivattua, tuoretta, elävää.. Tuoksut ovat aika huumaavat. Kannattaa muuten varoa, ettet liukastu kalan perkeisiin tai suolen pätkiin, joita saattaa olla pitkin sementtilattiaa. Phsar Leu on ehdottomasti must see. Täällä myös paikalliset shoppailevat, vaikka ovat ne turistitkin tänne löytäneet. Minua ei shoppailu niinkään kiinnosta, mutta tykkään hengailla tällaisissa paikoissa, missä on paljon muutakin kuin turisteille rakennettuja julkisivuja.

Monkey forest

Kun tuktuk - kuski kysyi, haluanko nähdä apinoita, en tietenkään voinut kieltäytyä. Kuka voisikaan vastustaa apinoita. On ne vaan niin veikeitä otuksia ja niiden touhuja vois seurailla monta tuntia. Apinametsä sijaitsee jonkin matkaa casino - alueesta ja Independence Beachiltä eteenpäin. Paras aika pällistellä noita söpöläisiä on varmaan aikaisin aamulla tai iltapäivällä. Keskipäivällä apinat nukkuvat metsässä mahat täynnä aamusafkaa.

Oletko itse käynyt Sihanoukvillessä? Jos olet, mikä on sinun suosikkipaikkasi?

Kommentit