MOON, fine dining ja Damin parhaat näkymät

Tykkään ottaa selvää etukäteen matkakohteista niin kuin varmasti kaikki meistä reissaajista. Myös ravintoloita katselen valmiiksi "sillä silmällä". Kuitenkin meikäläisellä käy monesti niin, että nälän yllättäessä sitä menee ensimmäiseen kivan näköiseen ravintolaan. Ne paikat, mitkä ovat olleet "must eat" -listalla, jäävät unholaan tai ehkä siihen seuraavaan visiittiin. Tämä rafla jotenkin kolahti. Se kolahti sen verran, että kävin fiilistelemässä nettisivulla useamman kerran, mitä MOON pitää sisällään. Pelkän nettisivun perusteella varasin mulle ja ystävälleni pöydän vikalle Damin illalle.

The MOON sijaitsee vastapäätä Amsterdamin päärautatieasemaa, joen toisella puolen. Sinne pääsee ilmaisella lautalla joka kulkee n. 10min välein. Lautta on todella täsmällinen eikä mene montaa minuuttia, kun edelliset matkustajat tulevat sieltä ulos ja seuraavat sisään. Rakennuksen sisällä on myös MA'DAM skybar ja ADAM LOOKOUT näköalatasanne, jossa voit keinua yli rakennuksen laidan. Näyttää aika hurjalta. Jotta pääset aulan hissien luota ylös, mihin ikinä oletkaan menossa, sulta kysytään, oletko tehnyt varauksen. Kannattaa olla siihen siis varautunut.

Frank Sinatran  
Fly me to the MOON sopii tähän ravintolaan kuin ilotyttö Punaisten lyhtyjen kadulle 💗😋😉
Otettiin viiden ruokalajin illallinen viineillä, mikä kustansi noin satasen per lärvi. Siihen tuli talon tarjoamina pari juttua lisää. Se ei todellakaan ole paha tuosta kokemuksesta. Ravintola pyörii hiljaa ympyrää. Yhdessä kohtaa pääset ravintolan keittiön kohdalle ja näet, miten toinen toistaan herkullisemmat annokset asetellaan lautaselle. Ja ne näkymät.... Aivan törkeen ihanaa tuijotella yläilmoista tätä kaupunkia, johon ehkä ihan vähän taisin ihastua. Palvelu oli ammattimaista ja ystävällistä.

Rakennuksen ulkopuolella oli yhdet I AMSTERDAM -kirjaimet osoittamassa rautatieasemalle. Olet varmasti bongannut kirjaimet monen Damin matkaajan kuvista. Kirjaimia löytyy muuten kaupungista kolmesta eri paikasta, mutta niistä lisää seuraavissa postauksissa.

The MOON was something special. 💗💕

Mikä on MOON?


"Moon, pyörivä ravintola 19. kerroksessa Damin maamerkissä nimeltä A'DAM Toren. Kyseinen rakennus muuten valmistui 1971 ja toimi ennen monikansallisen öljy-yhtiön päämajana. Paikalliset tuntee rakennuksen nimellä 'Shelltoren'.A'DAM on lyhenne sanoista Amsterdam dance and music.

"MOON tarjoaa 360 asteen panoraaman ympäri Damia. Ruokaillessasi voit nauttia huikeista näkymistä ympäri kaupungin. Mestan sielu / pääkokit Jaimie van Heije ja Tommy den Hartog valmistavat perinteisiä ruokalajeja moderinilla twistillä. Raaka-aineina toimivat paikalliset kausituotteet."

MOON, pyörivä ravintola, joka pyörii ruuan ja ruokailukokemuksen ympärillä.

Missä: A'DAM Toren -rakennus, Overhoeksplein1, 1031 KS Amsterdam
Mitä: Lounasta joka päivä 12-14; Päivällistä joka päivä: aloitusajat 18-21
Miten sinne pääsee: Lue info
Miksi: Koska ruoka on superhyvää ja kokemus ei jätä kylmäksi

Varaus: Reservations

Kuva lautalta A'DAM toreniin päin yöllä

Kuva päärautatieasemalta samaan paikkaan sadetta tihkuvana päivänä. Huomaa edellä mainitut keinut katolla oikealla ;)

Kommentit

  1. Näyttävän oloinen rafla kyllä, täytyy laittaa listalle joskus koittavaa Damin-matkaa varten. �� Olen ollut vähän vastaavassa, pyörivässä ravintolassa Nykissä. Paikan nimi oli muistaakseni The View.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti