Game Of Thrones - Kausi 1, MaltaLähdin mukaan sarjan hypetykseen tosi myöhään. Game of Thrones'ista oli julkaistu jo 6 kautta. Säännöllisen epäsäännöllisesti Facebook - seinälle oli ilmestynyt GOT - päivityksiä ja hehkutusta sarjan erinomaisuudesta. Olen tosi hidas syttymään uusiin juttuihin. En ole muutenkaan kiinnostunut muoti-ilmiöistä.

Sitten tuli joku päivä, kun vietin vapaita kotona. GOT hyppäsi taas silmilleni HBO'sta. Uteliaisuus voitti ja halusin itse muodostaa mielipiteeni siitä, onko sarja niin hyvä kuin siitä puhutaan.
Ensimmäisen kauden taisin katsoa kahdessa päivässä. Ensimmäisen kauden toiseksi viimeisessä jaksossa koin vihan tunteita ja itkin. Sarja herätti voimakkaita tunteita ja herättää edelleen. Olin koukussa. 6 kautta tuli katsottua nopeasti. Aloitin katsomaan sarjaa uudelleen alusta asti ja kausi 7 ilmestyi, kun olin päässyt toisen kierroksen loppuun. Viimeistä eli 8. kautta saakin odotella ensi vuoteen.

Maltalle lähdin expat - ystävän takia enkä vain sarjan vuoksi. Mutta olihan se kuvauspaikkojen bongaaminen piste i:n päälle ja huipennus mahtavalle reissulle.

1. Gate of Mdina 

Nuo 2 ekaa kuvaa tuossa yllä ovat keskiaikaisen Mdinan kaupungin portilta. Tämä on siis alkuperäisen King's Landingin portti. Ekan kauden 3.ssa jaksossa nimeltä "Lord Snow", Catelyn ja Ser Rodrick Cassel ratsastavat tästä portista King's Landingiin selvittämään, mikä aiheutti Branin putoamisen. Samalla portilla Ned hyvästelee Catelynin Robertin kuoleman jälkeen.


2. Mesquita Square, Mdina

Tämä aukio oli tapahtumapaikkana monille kohtauksille: Ylläolevissa kuvissa oleva iso parveke ja sen alapuolella oleva ovi kuuluivat Littlefingerin bordelliin. Ja tällä aukiolla Jaime Lannister joukkoineen hyökkää Ned Starkin kimppuun. (Jakso 4: "Cripples, bastards and broken things", Jakso 5: "The wolf and the Lion")


3. St. Dominick's convent, Rabat

Noin vartin kävelymatkan päässä Mdinan portilta löytyy tämä luostari, joka näyttää ulospäin tylsältä kirkolta. Sen sisäpihalta löytyy tämä pieni puutarha. Sarjassa tämä on Red Keep Garden. Juurikin tuolla keskellä Ned Stark ja Cersei Lannister olivat keskustelemassa. Ned kertoi, että hän tietää, kuka on oikeasti Cersein lasten isä. (Jakso 7: You win or you die)

"When you play the game of thrones, you win or you die. There is no middle ground."
4. San Anton Palace and Gardens

Tämä paikka on itseasiassa Maltan presidentin virallinen asuinpaikka. Itse puutarha on julkinen ja ilmainen yleisölle. Presidentin yksityistä pihaa pääset kurkkimaan tuolta yllä olevalta käytävältä portin raosta. Vaikka et olisi Game of Thrones -fani, tässä puutarhassa kannattaa ehdottomasti vierailla.  Sarjassa tämä oli myös Red Keepin kuvauspaikka. Malta Film Tours (linkki postauksen alaosassa), joka järjestää tänne GOT -kierroksia aina lauantaisin (ja privana viikolla) mainostaa, että heidän kierroksella pääsee johonkin, mihin ihmiset eivät normaalisti pääse. Voiskohan se olla tuo presidentin piha? 

Täällä Joffrey vie Sansan katsomaan ruumiista irrotettuja päitä, jotka ovat esillä seipäiden nokissa. 
Ja täällä Arya saa takaisin rakkaan miekkansa. 
(Jaksot:3 -Lord Snow, 8 -Pointy end, 10 -Fire and blood)
5. Fort Manoel

Tänne linnakkeella (ylläolevat 2 kuvaa)  näkee Vallettasta, esim Fort Elmosta, josta kerroin viime postauksessa. Paikka on Great sept of Baelor sarjasta ja täällä kuvattiin kohtaus, joka sai minut itkemään ensimmäistä kertaa sarjaa katsoessani. 
(Jakso 9: Baelor)6. Fort Saint Angelo

Tännekään linnoitukseen emme fyysisesti päässet. Yllä oleva kuva on otettu paikasta Upper barrakka gardens. Tuo toimi kuvauspaikkana Red Keepin vankilalle ja maanalaisille kammioille.
(Jakso 5: The wolf and the lion)

Gozon saarella olisi myös hyvin kuuluisa kuvauspaikka. Valitettavasti se ei ole enää samanlainen kuin sarjassa, koska on romahtanut. Kyllä, tiesit aivan oikein. Se on Azure Window. Tätä Maltan ikonista maamerkkiä voit ihailla kauden ensimmäisessä jaksossa, Winter is coming. Se nimittäin näkyy taustalla hääjuhlissa, jossa Daenerys ja Khal Drogo saavat toisensa.Sarjaa on kuvattu Maltan lisäksi Pohjois-Irlannissa, Skotlannissa, Islannissa, Kroatiassa, Marokossa ja Espanjassa. Postaukset sarjasta eivät suinkaan jää tähän, sillä uusi reissu on jo bookattuna. Tällä kertaa menen ihan opastetulle GOT - kierrokselle. Joten palataan asiaan......


Linkkejä, jotka auttoivat postauksen tekemisessä:
The whole world is a playground
The traveltester -blog
Malta film tours

Kommentit

 1. Mä heräsin sarjaan kanssa aika myöhään enkä ole tainnut kahtaa kautta enempää vieläkään katsoa. It's on my list...

  Kyllä näistä kuvista kuitenkin saa hiukan muistikuvia sarjan paikkoihin, varsinkin sun selityksen kera. Olisi varmaan kiva käydä näitä katsastamassa niinkuin Maltaa muutenkin.

  Hetken muuten jo pelkäsin, että tulee spoilereita mut onneksi pitäydyit otsikon mukaan ykköskaudessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinähän ehtisit ihan hyvin katsoa kaikki 7 kautta ennen kuin viimeinen kausi alkaa ensi vuonna :)

   Poista
 2. En ole katsonut GOT:ia yhtään jaksoa, mutta kuullut että siihen jää pian koukkuun. Nykyisin on niin heikosti aikaa keskittyä mihinkään sarjoihin, että moni hyväkin menee multa ihan ohi. Pitäisi kai joskus katsoa tuosta edes yksi jakso, niin tietäisi mistä puhutaan. Malta kyllä kiinnostaisi ihan muutenkin :) Mutta ihan hauskaa, että sarjojen ympärille on tehty kuvausreissuja. Tapasin Thaimaassa joskus vuosia sitten pariskunnan, joka kierteli Bondin kuvauspaikkoja. Omatoimisesti tosin, mutta Bondin leffojen innoittamina olivat käyneet jo vaikka missä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämäkin kierros oli omatoiminen, mutta seuraava on ihan valmis kierros. Kun kuvauspaikat on isolla alueella, on niin kätevä, kun on opas, joka vie paikasta toiseen. Bondin leffoja onkin niin paljon, että niiden kuvauspaikkojen bongaamiseen saa tehdä paljon reissuja :)

   Poista
  2. En ole katsonut jaksoakaan GOT:a mutta se kyllä kiinnostaisi. En muutenkaan katso paljon telkkaria, mutta monet sarjat kiinnostaisivat putkeen katsottuna - ehkä kesälomalla! Luulen että jäisin koukkuun, kun sarjaa on niin hehkutettu. Kuvauspaikkojen bongaaminen matkoilla olisi sen jälkeen hauskaa! Kävin Maltalla viime elokuussa ja nuo Vallettan näkymät ovat tuttuja. Kävin myös Gozon saarella ja katsomassa paikkaa jossa Azure Window oli, mutta eihän se enää näytä siltä mitenkään kuin mitä se on ollut. Noilla Bond-matkaalilla on muuten myös oma blogi, mutta en muista nyt sen nimeä olisiko ollut 007 Travelers tai jotain sinne päin.

   Poista
  3. On kyllä ärsyttävä odottaa uutta jaksoa vaikka viikon, jos on kiinnostava sarja. Siksi on hyvä innostua katsomaan vaikka GOT'ia jälkijunassa, kun jaksoja on ehtinyt ilmestyä runsaasti.

   Poista

Lähetä kommentti