Yö unimunassa Helsinki-VantaallaKeskiviikkoiltana siinä klo 21 aikaan kentällä ei ollut minkäänlaista ruuhkaa. Pystyin kävelemään suoraan turvatarkastukseen, jossa lentokentän virkailijat seisoskelivat toimettomina. Lähdin kävelemään kohti 1 terminaalia, porttia 12. Suurin osa liikkeistä  oli kiinni. Outoa kävellä lähes autiolla lentokentällä.

GoSleep lounge eli unimunat ovat vähän sivussa siitä lähtöportista. Pienellä tiskillä nuori nainen palveli asiakkaita samalla kaavalla: "Onko teillä varaus? Saisinko nähdä henkilöllisyystodistuksenne? “ Sitten hän antoi täytettäväksi kaavakkeen ja meni sillä aikaa putsaamaan munaa. Sain pinkit korvatulpat, viltin ja ison tyynyn. Minulle kerrottiin, miten selkänojaa saa säädettyä, miten laukun voi jättää jalkatilan alla olevan laatikkoon ja miten kuvun saa kiinni. Ihan hauskalta se näytti ja luottavaisin mielin jäin odottamaan, mitä yöstä tulee. Herätys tosiaan kuuluu hintaan ja tilasinkin sen itselleni klo 5:ksi.
Klo 23:20, ei nukuta. En ole vielä vetänyt kupua munani päälle. Kahdessa munassa kuorsataan duettona. Onneksi ei kovaa. Lähtöportilla 13 kuulutettiin juuri lento lähteväksi Ouluun. Ihmiset lähtivät viereisestä odotustilasta ja tämäkin alue, GoSleep lounge hiljenee. Jossain kauempana joku rapistelee korvatulppansa ulos muovikääröstä. Taidan tehdä saman ja ruveta nukkumaan.

Yö meni lopulta ihan hyvin. Asennon vaihtaminen oli hankalaa, koska tykkään pyöriä sängyssä. En tosin tarvinnut sitä herätystä, koska sitä ennen ehdittiin kuuluttaa lähtevästä lennosta. Nukkumaan mennessä oli ihan autiota ja nyt kenttä oli täynnä enemmän ja vähemmän unista porukkaa lähdössä aamulennoilla kuka minnekin.


Keräsin kamani ja kävelin lähtöportille. Ehdin saada aamukahvin käteeni, kun Finskin lentoemäntä kuuluttikin matkustajia siirtymään koneeseen. Ihanan helppo aamu.✌❤

Kommentit

 1. Kiitos tästä katsauksesta! En ole unimunaa kokeillut, mutta jos sen hinta on selvästi matalampi kuin lentokenttähotellien, niin voisihan sitä joskus aikaisen aamulennon yhteydessä kokeilla. Yöpyisitkö sinä uudelleen unimunassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, todellakin yöpyisin. Mieluummin nukun pidempään kuin että herään aamuyöllä kotoa lähteäkseni kentälle.

   Poista
 2. Hmm..asun Helsingissä, joten vaikka lento on lähtenyt superaikaisin olen kuitenkin kotoa lähtenyt. Vaikuttaa kuitenkin kätevältä systeemiltä, pitää katsoa kuinka paljon hintaa unimunalla on, ihan mielenkiinnosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 45euroa oli yö booking.comin kautta. Voitti kyllä yöllisen heräämisen ja melk. 40euron taksin maksamisen :)

   Poista
 3. Katselin näitä mielenkiinnolla viime vuonna, mutta en oikein osannut päättää mitä niistä ajattelin. Hyvä kuulla kokemuksia! Saatanpa harkita unimunaa seuraavalla superaikaisella aamulennolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihme, kun näistä unimunista ei löydy juuri postauksia muilta reissaajilta. Kun ovat ilmeisen hyvin loppuun varattujakin.. Ehkä ihanat hotellihuoneet ovat mediaseksikkäämpiä kuin unimunat :)

   Poista
 4. Mulla on vähän ristiriitaiset tuntemukset tästä. Suomesta lähtiessä lähden Tampereelta, ja jos lento on aikaisin aamulla, otan yöbussin kentälle. Itse ehkä mieluummin maksaisin joko enemmän lentokenttähotellista ja tulisin sinne hyvissä ajoin seuraavana päivänä rentoutumaan tai sitten nukkuisin vain bussissa/junassa/lentokentän tuoleilla ja sitten koneessa ja säästäisin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taas mielellään pihtaan asumiskuluissa ja panostan elämyksiin ja ruokaan. Eli mieluummin halpa kapseli kuin kalliimpi lentokenttähotelli :)

   Poista
 5. Ulkosuomalaiselle, Pohjois-Suomesta kotoisin olevalle reissunaiselle tuo unimuna Helsinki-Vantaalla voisikin toimia :) Usein olen siellä pitkiä aikoja odotellut jatkolentoja. Tosin en tiedä, onkohan se ahtaanpaikankammoiselle, joka myös tavallisesti tykkää pyöriä sängyssä, mukava vaihtoehto?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään pyöriä eikä kapselissa ole siihen hirveästi tilaa. Siinä kuvussa, joka vedetään päälle on (tuuletus) aukkoja ja kupu ei mene ihan alas kiinni. Täysin suljetussa tilassa ei siis joudu olemaan.

   Poista
 6. Mielenkiintoista lukea kokemuksia unimunan käytöstä. Herkkäunisena voisin kuvitella, että itselle tuottaisi vaikeuksia nukkua ja kuunnella toisten kuorsaamista. Olen yleensä tullut lentopäivänä autolla. Ennen oli vaikeuksia löytää autolle parkkipaikkaa. Työkaverini on tykännyt käyttää lentokentän parkkia mihin kuuluu myös maksuton bussikuljetus kentälle. Voisimme ehkä kokeilla joskus nukkumista kentällä.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti