Tropiikki keskellä Amsterdamia











Ulkona on pilvistä ja lämpöasteita noin 15. Täällä minun on pakko riisua takki pois päältä. Se ei yhtään helpota kuumassa ja kosteassa sademetsän ilmastossa. Hiki alkaa väkisin puskea päälle. Voisi luulla olevansa jossain kaukana viidakossa. Mutta hei, olenkin keskellä Amsterdamia, aivan Waterloopleinin lähettyvillä.

Paikka on nimeltään Hortus Botanicus ja tämä on yksi Euroopan vanhimpia kasvitieteellisiä puutarhoja. Se on ollut toiminnassa vuodesta 1638. Paikkaan kuuluu useampia kasvihuoneita, joista jokaisessa on oma "ilmasto". Kasvillisuutta on 4000 eri lajiketta. 

Sokerina pohjalla on eräs pienempi kasvihuone,joka on vähän erillään niistä isommista. Siellä lentelee perhosia vapaana. Sellaisia perhosia, joita olet saattanut nähdä Aasian reissuillasi. Tästä kasvihuoneesta jää ihan paras fiilis. Perhoset ovat niin kauniita ja niiden seuraamiseen lumoutuu. Täällä unohdat hetkeksi olevasi kaupungissa.

Missä: Plantage Middelaan 2a
Lippujen hinnat: 9,5€/5€










Kommentit

  1. Aruballa löysin saman tyylisen paikan, siellä tuli tosi rauhallinen fiilis.
    Perhoset ovat kyllä kauniita ja niistä saa ihanat kuvat.

    VastaaPoista
  2. Kasvitieteellisissä puutarhoissa pitäisi kyllä käydä useammin. Kasvit ovat jotenkin niin voimaannuttavia. Itseasiassa mukava idea ihan Helsingissä lasten kanssa. Täytyykin suunnata sinne mahdollisimman pian :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakko tunnustaa, etten ole edes käynyt Helsingin vastaavassa. :(

      Poista
  3. Kasvitieteelliset puutarhat on kerrassaan ihania! Viimeisimmäksi kävin Toronton kasvitieteellisessä, johon on kaiken lisäksi ilmainen sisäänpääsy. Ajattelin tänään tai huomenna suunnata Ruissaloon Turun kasvitieteelliseen. Siellä ei kylläkään ole tuollaisia perhosia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Turkuun voisi laittaa asiakaspalautetta, että tekisivät sinne perhostalon :)

      Poista
  4. Ihana perhosparatiisi! Olisinpa tiennyt tästä silloin, kun olin Amsterdamissa ja vettä satoi ja oli kylmä... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä loistopaikka Damissa paeta huonoa säätä.

      Poista
  5. Kasvitieteelliset puutarhat ovat aina kivoja. Nuo perhoset ovat mukava bonus siihen päälle. Ollaan käyty useammassa tuollaisessa perhospuutarhassa eri puolilla maailmaa. Täytyy pitää tämä paikka mielessä.

    VastaaPoista
  6. Kivoja nuo perhoset! Malesiassa viimeksi vierailimme perhospuistossa ja niitä oli kiva bongailla, vaikka ainakin tuolla paikka oli sitten niiden takia kuuma ja kostea :-)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti