Palanen kaunista Pohjois-Irlantia






"I haven't been everywhere, but it's on my list."
Kuten mainitsin edellisessä postauksessa Game of Thrones -kierros sisälsi muutakin kuin kuvauspaikoilla vierailua: Saimme nähdä Giant's causewayn, Unescon maailmanperintökohteen, jonka luonto on muokannut sellaiseksi, mitä se nyt on. Ohitettiin niittyjä, joissa laidunsi lampaita, lehmiä ja hevosia. Bussilla ajettiin pienten kylien halki, rannikkoa pitkin ja läpi Antrimin laaksojen (Glens of Antrim). Paikallisille alue on lyhyesti ja ytimekkäästi Glens ja se sijaitsee Pohjois-Irlannin koillisosassa.

Mutta palataanpa hetkeksi Giant causewayn maisemiin. Valitettavasti alueesta ollaan suunnittelemassa maksullista. Sen lisäksi, että turistit maksaisivat alueelle pääsystä, paikallisetkaan eivät saisi käyttää tätä aluetta vapaasti ulkoiluun niin kuin tähän asti. 

Käythän allekirjoittamassa vetoomuksen: Protect the public's right of way at the Giant's causeway
Se ei vie sinulta kuin hetken aikaa. Kyllä kaikkien pitää saada nauttia tästä kauniista paikasta ilmaiseksi.

Kun oltiin Game of Thrones -kierroksella Giant's causewayllä, kierreltiin alueella klo 10-12. Ai että olinkin iloinen, että oltiin lähdetty niin aikaisin aamulla liikkeelle. Alueella oli kyllä paljon ihmisiä, mutta ei mitenkään tungokseen asti. Mutta klo 12, kun oltiin lähdössä jatkamaan matkaa, paikalle valui busseja, minivaneja ja henkilöautoja ruuhkaksi asti. Ihan tajuton ryysis. Jos haluat vierailla täällä, tule mahdollisimman aikaisin aamusta. Tai yövy vaikka Bushmillsin kylässä, jossa tämä suosittu Unescon kohde sijaitsee. Viskin ystävät löytävät kylästä myös muuta mielenkiintoista. Onhan täällä Bushmillsin tehtaat. 

"Giant's causeway on Pohjois-Irlannin suosituin nähtävyys, jossa käy vuosittain 500 000 kävijää."


Ballintoyn kirkko

Pala maalaismaisemaa bussin ikkunan läpi kuvattuna

Arlene -vuohi Cushendunin kylässä








Ennen paluuta Dubliniin pysähdyimme vielä Belfastin keskustaan reiluksi tunniksi. Löysin pikku puodista mustavalkoisen kuvan paikasta Dark Hedges ja vielä mustilla kehyksillä. Keskustan alue tuntui pieneltä ja helpolta hahmottaa. Otin kuvan vinosta Belfastin "Big Ben"istä (Albert memorial clock tower). Derrick tiesi kertoa, että se on vino, koska se on rakennettu puupilareiden päälle suolle.

Olen aika huono shoppailija, joten kaupat eivät erityisemmin kiinnostaneet. Löysin pieneltä kujalta pubin nimeltä Morning Star ja menin sinne drinkille. Oli hauska kuunnella englantia murteella. Vai puhuivatko ihmiset iiriä? En tiedä, mutta hauskalta se joka tapauksessa kuulosti. Kohta bussi lähtisi kohti Dublinia, ajattelin. Onneksi sain tutustua Pohjois-Irlantiin tämän yhden päivän verran. Sen kauneus paloi syvälle verkkokalvoihini ja joku päivä tulen aivan varmasti tänne vielä takaisin.

Northern Ireland was great crack!



Linkkejä:


Glens of Antrim
Finn McCools tours
Game of Thrones -kuvauspaikoilla Pohjois-Irlannissa

Kommentit

  1. Pohjois-Irlanti on ihana! Oltiin samoissa maisemissa toukokuussa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on.. Tuonne täytyy päästä joskus pidemmäksi aikaa :)

      Poista
  2. Tuo Giant causeway näyttää kyllä tosi hienolta ja erikoiselta paikalta! On ihan ymmärrettävää, että sitä halutaan vaalia, mutta toivotaan, että paikalliset saavat tahtonsa läpi. Irlanti on yksi maista, joka on seuraavana listalla, odotan jo innolla reissua :)

    VastaaPoista
  3. Minua harmittaa edelleen, että sää oli niin surkea, kun itse käytiin tuolla. Mutta onkohan niin, että Brittein saarilla sataa suunnilleen aina. :) Olin kuullut niin paljon Giant causewaysta, mutta siinä sateessa ja tihkussa ja harmaasse se ei oikein päässyt oikeuksiinsa. Samoin näytti sinulle käyneen. Kirkkaammalla säällä se varmaan tuntuisi kivemmalta. Sellaisena kuin itse sen näin, en oikein innostunut

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun onneksi alkoi sataa vasta, kun oltiin lähdössä tuolta pois. Mut tosiaan sateenvarjolle oli käyttöä joka päivä.

      Poista

Lähetä kommentti