Game of Thrones kuvauspaikoilla Pohjois-Irlannissa with Finn McCools tours





Aikaisin maananantaiaamuna klo 6 jälkeen unisia ihmisiä valui tasaiseen tahtiin Dublin writers - museon edustalle. 6:30 ensimmäinen bussi kaartaa paikalle ja pian sen perässä 2 muuta bussia.
"This bus is Cliff of Moher -tourbus. The next bus is Game of Thrones -bus."
, Derrick ohjeistaa ihmisiä. Tarkkailen, minkä näköistä porukkaa on tulossa Game of Thrones -bussiin. Ikähaarukka osallistujista on 20-60 vuotta. Vanhin porukasta oli noin 60-vuotias opettajatar USA:sta. Hän kertoi tulleensa Irlantiin sukulaisen häihin ja valitsi tämän kierroksen, koska on sarjan kova fani.

Kierroksen tiedoissa kerrottiin, että paikalla pitää olla ajoissa, koska bussi lähtisi liikkeelle 6:45. Derrick kertoi meille, että joku isompi ryhmä puuttui ja hän halusi kuitenkin antaa heille mahdollisuuden ehtiä mukaan. 10 minuuttia aikataulusta jäljessä lähdettiin liikkeelle ja se odotettu porukka missasi retken. Itse olin laittanut puhelimeeni useita herätyksiä. Olisi ollut katastrofi myöhästyä.

Niin kuin olen aiemmin maininnut, aloin katsoa Game of Thrones - sarjaa tosi myöhään. Monta kautta oli ehtinyt ilmestyä, mutta en itse ollut lähtenyt sarjan hypetykseen mukaan. Kun sitten lopulta päätin katsoa muutamia jaksoja nähdäkseni, mitä jengi oikein hehkuttaa, jäin nopeasti koukkuun. Tällä hetkellä katson jo kolmatta kertaa sarjaa alusta asti ja olen menossa kaudessa 4. Nyt tällä kolmannella kierroksellani olen napannut kuvia sarjasta niistä kohtauksista, joiden kuvauspaikkoja tiesin näkeväni. Tässäkin postauksessa on muutama niistä . Mikä onkaan ollut siistimpää kuin yhdistää omat suosikkiasiat: matkailu ja Game of Thrones.

Derrick muistutti, että bussissa ei ole vessaa ja kannattaa käyttää hyväksi kaikki paikat, joissa vessamahdollisuus on. Kierroksen ensimmäinen stoppi olikin aivan Belfastin lähettyvillä hyvinvarustellulla huoltoasemalla, jossa tankattiin aamupalaa ja ostettiin evästä matkalle, mikäli sitä ei jo ollut. Huoltoasemalta ajettiin Belfastin läpi ja kohti ensimmäistä kuvauspaikkaa nimeltä Dark Hedges. Sarjassa tuo mesta on King's road.

Dark Hedges on persikkapuiden reunustama tienpätkä. Stuartin perhe istutti nämä puut parisataa vuotta sitten ja tästä on tullut yksi Pohjois-Irlannin kuvatuimpia paikkoja ihan muutenkin kuin itse Game of Thrones -sarjan takia. Mutta voitteko kuvitella... Kun sarjan suosio alkoi kasvaa ja fanit löysivät tämän paikan, he alkoivat kaivertaa nimimerkkejään puihin. Tämän seurauksena pari puuta on jo kuollut. Yksi puu on lisäksi katkennut luonnollisesti salamaniskun seurauksena.

Toisen kauden ensimmäisessä jaksossa'The north remembers", Arya pakenee pojaksi pukeutuneena King's landingista Yorenin, Gendry, Hot Pien ja muiden kanssa. (Postauksen ylimmät kuvat: Dark Hedges ja klippi sarjasta samasta kohdasta)



1.
2.

3.

Ballintoyn satama

Tämä ihastuttava, pieni satama sijaitsee Ballintoyn kylässä, Antrimin maakunnassa. 2. kauden 2.s jaksossa The night lands, Theon palaa kotiseudulleen paikkaan Iron islands (youtube -klippi alla).

(Kuvassa 1. Derrick visualisoi kuvilla paikassa kuvattuja kohtauksia. Kuvissa 2. ja 3. on sama paikka, toinen suoraan sarjan kohtauksesta ja toinen minun ottamana paikan päältä.)

4.

5.
6.

7.

                                       

Kuvat 4. ja 5. ovat samasta paikasta. Päivänvalossa en olisi tunnistanut tätä ellei oppaamme Derrick olisi kertonut, että 'Red Woman' Melisandre polttaa tällä paikalla ihmisiä. (clip). Tällä samalla paikalla on kuvattu sarjan tulevaa, viimeistä tuotantokautta puoli vuotta sitten. Oppaamme tiesi kertoa sen verran, että kuvattu kohtaus tapahtuu yöaikaan. Kuvauspaikan eteen oli rakennettu kangasseinät ja rannan mökit oli vuokrattu kuvausporukalle, ettei vahingossa kukaan pääse tirkistelemään, mitä täällä kuvattiin. Sen verran Derrick tiesi kertoa, että kohtaukseen liittyy Iron islands -porukkaa; luultavasti ainakin Theon ja hänen siskonsa Yara.


Kuva 6. on paikasta, jossa Theon kastetaan rautasaarelaisten rituaalein ja samalla paikalla tapahtuu toisetkin "kastajaiset" sarjan myöhemmällä kaudella sekä yhdet hautajaiset. Mutta ei niistä sen enempää. Katsokaa itse. 😉 

Kuvassa 7. on kahvila. Rakennus näkyy taustalla  Theonin kotiinpaluu -kohtauksessa.


Cushendunin luola





Cushendunin luolat samannimisessä kylässä  on Game Of Thrones -sarjassa Stormlands. Itse luolat muodostuivat 400 miljoonaa vuotta sitten. Valoisan aikaan tämä kohde ei ole niin jännittävä kuin yöllä tapahtuvassa kohtauksessa, jossa Ser Davos vie punaisen papittaren, Melisandren tänne synnyttämään varjo-olennon.  Itse luola on nopeasti nähty.  Derrick näytti meille täällä sarjan synnytyskohtauksen ipadilla. Sen jälkeen suljimme Derrickin ohjeistuksesta silmät ja toistettiin lausetta 
"The night is dark and full of terrors" 
pelottavimmalla äänellämme. Tuo fraasi on tuttu sarjasta niiden henkilöhahmojen keskuudessa, jotka seuraavat valon Jumalaa, the God of Light. Klipissä näkyvät kalterit ovat muuten oikeastikin paikan päällä. Joku kyläläinen omistaa tämän luolan. Kuvausryhmä halusi kalterit alun perin pois, mutta kaikista suostutteluista ja rahatarjouksista huolimatta maanomistaja ei suostunut siihen. Siksi ne näkyvät tuossa kohtauksessa ja tuossa ylempänä olevassa kuvassa, jonka otin luolasta. 

Rahasta puheenollen tiedättekö, miksi sarjaa päädyttiin kuvaamaan juuri Pohjois-Irlantiin? Antakaas, kun kerron vastauksen niin kysymys ei jää vaivaamaan mieliänne. Täällä kuultiin, että sarjaa oltiin kuvaamassa Skotlannissa. Tuotantoryhmälle annettiin 5 miljoonaa puntaa, että he tulisivat Pohjois-Irlantiin ja loppu on historiaa. Sarjan tuottajat rakastuivat paikkaan. Seuraavalle kaudelle sarjan tuottajat maksoivat Pohjois-Irlannille 25 miljoonaa, että saivat jatkaa kuvauksia täällä. Ja se summa on kuulema kasvanut sitä mukaa, kun kausia on ilmestynyt lisää. Belfastin filmistudiot toimivat pääpaikkana sarjan kohtauksissa, jotka tapahtuvat sisätiloissa.
 
Tähän luolaan oli hyvä lopettaa kuvauspaikoilla vierailu. Itse kierroksella oli muutakin sarjaan kuulumatonta, josta kerron myöhemmin omassa postauksessaan. Tämä oli omistettu vain Game Of Thrones - sarjalle. 

Joulukuussa GOT kuljettaa minut Marokkoon lohikäärmeiden äidin, Daenerys Targaryenin jalanjäljillä. 

Linkit:

-  Finn McCools
GOT wiki

Edellinen GOT - postaukseni:

Game of Thrones -Kausi 1, Malta

Kommentit

  1. GoT ei ole lempparisarjojani, mutta Irlanti maisemineen sen sijaan yksi parhaista maisemamatkakohteistamme. Tuo upea vehreys ja utuisuus tuli todettua keväällä omalla Irlannin road tripillämme. Itse en ihastunut suosituimpien kohteiden väenpaljouteen, mutta omalla vuokra-autolla pystyi mukavasti ruuhka-aikojakin välttelemään. Dark hedgesissä on kyllä ihailtavaa mystisyyttä <3 - Eve, Jetlaggies

    VastaaPoista
  2. Kierros yhdistettynä Irlannin upeisiin maisemiin oli varmasti hieno! Olen katsonut sarjan kaudet vain kerran läpi (en ole tosifani), mutta silti on ollut tosi kiinnostavaa vierailla sarjan kuvauspaikoilla esimerkiksi Maltalla ja täällä Espanjassa. Asun Espanjan Andalusiassa, jossa sarjaa on kuvattu useammalla kaudella. Sinulle sarjan fanina suosittelen etenkin Osunaa, Sevillaa ja Almeriaa. Myös esimerkiksi Kataloniassa sijaitseva Gironan katedraali ja Baskimaan rannikon kuvauslokaatiot ovat huikeita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen selvittänyt kuvauspaikkojen sijaintia Espanjastakin. Erityisesti Girona kiinnostaa. Sen saisi näppärästi yhdistettyä Barcelonan matkaan. :)

      Poista
  3. Itse olen kanssa hieman jälkiherännäinen tähän sarjaan, mutta ymmärrän erittäin hyvin, miksi siitä on tullut suosittu. Tervetuloa myös Maltalle, jossa voi bongata sarjan kuvauspaikkoja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tossa postauksen alaosassa on linkki, mun Maltan GOT - bongauksista. :) Olin siellä toukokuussa.

      Poista

Lähetä kommentti