Vuosi 2018 kuvina


Löysin jo kuun alussa hauskan kuvahaasteen, jonka Muuttolintu -matkablogin Anna on laittanut liikkeelle. Idea on, että kulunut vuosi käydään läpi kuvin, jotka sopivat tiettyjen otsikoiden alle. Halusin odottaa, että vuoden viimeinen reissuni on ohi, ennen kuin teen yhteenvedon. Joidenkin otsikoiden alle oli tosi hankala valita kuvaa, kun vaihtoehtoja oli monta. Mutta mennäänpä asiaan...                                                                              😊

Ps. Tuo sateenvarjo kuva on muuten Dublinista Gardiner house -nimisen hostellin sisäpihalta.



1. VUODEN SUOSIKKIKUVA

Tämän vuoden helmikuussa toteutui yksi iso unelma, kun matkustin Kambodžaan tyttäreni kanssa. Oli helppo valita suosikiksi tämä kuva, missä hän kävelee kohti Angkor Watin temppeliä.


2. ARJEN LUKSUSTA

Minulla on enemmän vapaita arkena kuin viikonloppuna. Luksusta on, kun mies on lähtenyt töihin ja juniori kouluun. Silloin jatketaan kissojen kanssa unia peiton alla niin pitkään kuin huvittaa.


3. KESÄKUVA

Kesällä vierailin mummuni luona Kainuussa. Talon viereisellä pellolla oli lampaita laiduntamassa. Maalaismaisema yläkerran ikkunasta lämmitti sydäntä.


4. IHANA MAJAPAIKKA

Vuoden viimeinen reissuni on lopuillaan. Nukun vielä kaksi yötä hektisessä Marokon Marrakeshissä. Backpackers Grapevine hostelli on todella rento paikka. Sen neljä työntekijää Redouine, Simo, Hassan ja Maria tekevät kaikkensa ihmisten viihtyvyyden eteen. Jos illalla on tarpeeksi moni halukas syömään hostellilla, työntekijät valmistavat illallisen, joka nautitaan yhdessä alakerran ison pöydän ääressä. Paikassa on hyvä yhteishenki niin asiakkaiden kuin henkilökunnan kesken. 


5. HAUSKA MUISTO

Syysloman alussa mentiin sukuloimaan Ruotsin Södertäljeen. Tässä ollaan kävelemässä pois syysmarkkinoilla, kun Minna salakuvasi meitä. Reissusta jäi mukava muisto kuin myös tästä yhteiskuvasta, jossa ollaan oikealta katsoen mun juniori, minä ja siskot.


6. HERKULLINEN HETKI


Georgian Tbilisin vanhassa kaupungissa pääsin ruokataivaaseen useana päivänä. Ensimmäinen kohokohta sillä reissulla oli, kun vedettiin ystäväni kanssa puoliksi tämä georgialainen pizza eli hatsapuri.




7. SE EI-NIIN-HOHDOKAS MUISTO


Eka kyykkyvessa - kokemus jäi mieleen ei niin hohdokkaana muistona. Kuva on Kambodžan Tonle Sap järveltä kelluvasta kylästä.


8. RAKKAASSA SEURASSA

Kesällä tehtiin avopuolison kanssa reissu Berliiniin. Yövyttiin Alexanderplatzin lähellä. Siellä oli silloin käynnissä KeNaKo Afrikka - festari, jossa viihdyttiin kahtena päivänä.


9. SUOSIKKIKUVA ITSESTÄ


Azerbaijanin Bakussa käytiin Heydar Aliyev centerin alueella. Nurmikoilla oli erivärisiä pupuja ja etanoita. Eihän siinä voinut muuta kuin hymyillä kuvaa otettaessa.




10. UNOHTUMATON MAISEMA

Vuosi on lopuillaan. Vuoden viimeinen reissu Marokon Marrakeshiin on ylittänyt odotukset. Tämä kuva on otettu Le grand balcon du Cafe Glacierin kattoterassilta ensimmäisenä iltana. Auringonlasku Jemaa El Fna - aukion taustalla on ikimuistoinen.




OHJEET KUVAHAASTEESEEN:

Minkälainen vuosi teillä on ollut? Kerro se kuvin! Kuviesi ei tarvitse välttämättä olla matkoilta, kunhan ne sopivat annettuihin otsikoihin. Linkkaa Muuttolintu kuvahaasteen lähteeksi, kopioi nämä ohjeet loppuun ja jos haluat, linkkaa juttusi Muuttolintu -blogin kommenteihin!

Kommentit

  1. Viimeinen kuva oli tosi kaunis. Kaduttaa että en käynyt kattoterassilla kuin olin Marrakeshissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse testasin useita torin ympärillä olevia kattoterasseja niin päivällä kuin illallakin. Ne tarjosivat mukavan levähdyspaikan.

      Poista
  2. Kaikki kuvat vastasivat kyllä valittuja kategorioita. Tuo Marrakeshin kuva sai minutkin pysähtymään. Onpa upea!

    VastaaPoista
  3. Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta. Hieno matkailuvuosi on sinulla takana. On varmaan melkoinen savotta valita noita suosikkikuvia. Jos alkaisiin moiseen, vierähtäisi siinä muutama tunti rettekästi :-) Itse ajattelin vielä tehdä koosteen vuoden reissuista. Onneksi tein kesällä jo siihenastisista, jotta nyt pääsen helpommalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli hankala valita kuvia. Vaikka yhdestä reissusta olisi saanut kuvia monen eri otsikon alle, päätin, etten samasta reissusta käyttäisi enempää kuin kahta kuvaa, ettei jutusta tulisi liian yksipuolista. :)

      Poista
  4. Mun suosikki oli pupukuva :D

    Näin noita ihan samannäköisiä jättipupuja pääsiäisenä Wienissä. Mutta ne oli kirkkaan pinkkejä! Mikähän tämä kansainvälinen pupusalaliitto on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuolla oli myös pinkkejä pupuja. Oli muunkin värisiä.. Niin kuln etanoitakin.. :)

      Poista
  5. Näyttää siltä, että hieno ja ikimuistoinen vuosi takana! Kiva kun lähdit mukaan haasteeseen. <3 Marrakech on ylittänyt itselläkin odotukset. Vieläkö muuten olet täällä?

    VastaaPoista
  6. Eksoottisia kohteita ja ihania kuvia :) kyykkyvessa on harvoin kovin mukava kokemus, mutta välillä Aasialaisten huoltsikoiden kyykkyvessoja nähdessäni oon miettinyt, että onneksi tuo ei ole istumisversio :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kyykkyvessa oli kyllä puhtaan näköinen. Olin varmaan päivän ensimmäisten käyttäjien joukossa :D

      Poista
  7. Todella kiva postaus, aito ja tunnelmallinen. Ja sain hyvän vinkin ensi kesälle suunniteltua Marrakeshin reissua varten :) Kiitos!

    VastaaPoista
  8. Kivoja muistoja ja kuvia! Tuossa lammaskuvassa on ihana tunnelma ja kuva muutenkin on upea. Jännä miten joku niin perinteinen ja suomalainen voi sykähdyttää kaikista eniten :) Tämä oli kiva haaste, toteutin itsekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, tuo lammaskuva vois ihan hyvin olla joltain eri vuosikymmeneltäkin :)

      Poista

Lähetä kommentti