Madrid off the beaten path -Mercado de Motores




Hola, buenos dias... Onko turistien täyttämä Mercado de San Miguel jo niin nähty? Olisiko mukavampi mennä jonnekin, missä paikalliset viettävät aikaansa viikonloppuna? Minulla on sinulle loistava vinkki: Mercado de Motores. Tämän voi nähdä ja kokea vain kerran kuukaudessa.

Viime viikolla oltiin  juniorin kanssa hänen joululahjamatkallaan Madridissa. Olin luonnollisesti tehnyt taustatyötä ennen reissua blogeja ja muita nettisivuja lukien. Haen vinkkejä myös hakusanoilla 'off the beaten path'. Joskus tällä tavalla löytää jotain uutta ja erikoista. Joskus nuo hakusanat vievät paikkoihin, joita kaikki matkasivustot muutenkin mainostavat. Madridin kohdalla hakuni tuotti tulosta, kun törmäsin mielenkiintoiseen vinkkiin tapahtumasta, joka olisi juuri samana viikonloppuna, kun olemme kaupungissa.

Mercado de Motores järjestetään vanhassa rautatiemuseossa, joka kuukauden toisena viikonloppuna. Se on avoinna klo 11-22 lauantaina ja sunnuntaina. Hallin sisällä on vanhaa junakalustoa, joiden vierustoilla on myyntipöytiä. Voit löytää täältä tuoreita leivonnaisia, juustoja, käsitöitä, taidetta, sisustustavaroita sekä uusia ja vanhoja vaatteita. Hallin takaa on uloskäynti sisäpihalle, jota reunustaa ruoka- ja juomakojut. Keskellä on iso terassialue, jossa vielä keskipäivällä oli hyvin tilaa. Kello yhden jälkeen istumapaikat olivat hyvin täyttyneet. 

Kun oltiin syöty, juniorin akku oli puhelimesta lopussa ja hän halusi lähteä takaisin hostellille. Mercado de Motores on lähellä Delicias -metroasemaa. Täältä pääsi suoraan yhdellä metrolla hostellillemme, joten juniori lähti ja minä jäin nauttimaan tunnelmasta. 

Siirryin sitten sisälle ja kävelin hallin läpi. Pääsisäänkäynnin luona jazzbändi viihdytti ihmisiä. Menin ulos ja lähdin kävelemään hallin sivua pitkin. Se oli täynnä kirpparipöytiä, jotka eivät minua juuri nyt kiinnostaneet. Kuulin rockmusiikkia ja kuljin ääntä kohti, kunnes löysin soittolavan ja sitä ympäröivän terassialueen. Hain tiskiltä Mojiton, minun vakio lomajuoman. Aurinkoiset paikat olivat täynnä ja menin lavan sivulle kuuntelemaan bändiä ja nauttimaan tunnelmasta. Tarkkaillessani ympäristöä pistin merkille, miten turistit loistivat poissaolollaan. Täällä oli perheitä vauvasta vaariin viettämässä yhdessä lauantaipäivää. 

Kun bändi lopulta lopetti soittamisen, olin ollut tapahtumassa yli kolme tuntia. Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja fiilis oli loistava. Tiesin löytäneeni jotain erityistä, joka olisi mukava jakaa muidenkin kanssa.

Mercado de Motores is certainly Madrid off the beaten path













MERCADO DE MOTORES 

Milloin: joka kuukauden 2. viikonloppuna klo 11-22
Missä: paikassa Museo de Ferrocarrill, Delicias -metroaseman vieressä
Kenelle: kaikille vauvasta vaariin
Paljonko maksaa: se riippuu sinusta, mitä haluat ostaa


Kommentit

  1. Hauskan näköinen ja tuntuinen tapahtuma. Off-the-beaten-path paikat ja tapahtumat suurissa kaupungeissa on juuri niitä parhaita. Niiden löytämisessä saa yleensä tehdä todella paljon töitä. Pitääpä laittaa tämä muistiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävi hyvä tuuri, että tuo sattui juuri tuolle tietylle viikonlopulle. :)

      Poista
  2. Hauskan näköinen tapahtuma. Meillä siintää matka Madridiin lähitulevaisuudessa edessä kun hyvä ystäväni muuttaa sinne. Odotammekin innolla. Hän on Madridista ihan lähtöisin, joten saamme todellisen paikallisoppaan käyttöömme.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paikallisoppaan kanssa saa varmasti parhaiten kaupungista irti. :)

      Poista
  3. Oho, just itsekin listasin Mercado de Motoresin paikallisen Madrid-vinkkeihin! Ei sentään oltu siellä samaan aikaan pällistelemässä paikallisia, itse olin joulukuussa. Sieltä löytyi useampi joululahja ja ulkona olleet David Bowie -jamit hymyilyttää vieläkin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä sattuma.. tuo on kyllä vinkki, josta kannattaakin kertoa. :)

      Poista
  4. Kivan tapahtuman olet bongannut. Madrid on ihana ja minulle jäi todella hyvät muistot muutaman vuoden takaisesta viikonloppu reissusta. Niin paljon jäi näkemättä, että sinne pitäisi päästä uudestaan. Tämä täytyy pistää korvaan taakse, koska tykkään tällaisista tapahtumista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin tykkäsin Madridista, koska se on niin eläväinen, rento kaupunki. Pitkä viikonloppu on vain hyvä alku kaupungin kokemiseen. :)

      Poista

Lähetä kommentti