Terveiset Kanadan New Yorkista


Tulimme eilen illalla kohteeseen juniorin kanssa. Täällä kello on 7 tuntia vähemmän kuin Suomessa, joten pää on vielä vähän sekaisin aikaerosta. Asumme Briar Hillin lähiössä kotimajoituksessa nimeltä Ghalib homestay. Löysin tämän booking.comin kautta. Hyvät arvostelut, edullinen hinta (n.40€/yö) ja läheinen metroasema olivat kriteereinä majoituksen valintaan.

Briar hill on värikäs asuinyhteisö. Täällä asuu paljon turkkia, portugalia, italiaa, unkaria ja serbiaa puhuvia. Ylipäätään Toronto on yksi maailman monikulttuurisimpia kaupunkeja, sillä sen asukkaista puolet ovat syntyperältään muualta kuin Kanadasta. Voidaan sanoa, että Toronto on kuin maailma pienoiskoossa.

Ghalib homestay on omakotitaloalueella. Vuokrattavat huoneet ovat kellarissa, jossa on yhteiskäytössä jääkaappi, pieni keittiö ja kylpyhuone. Talossa on hyvä videovalvonta. Kuistilta pääsee sisään ovikoodilla ja huoneet saa luonnollisesti lukkoon omalla avaimella.

Alunperin meillä ei ollut kummempia suunnitelmia ekalle päivälle. Kun maanantai-iltana saavuttiin kohteeseen, oli Suomessa yö. Olimme nukkuneet vähän koneessa, joten jaksoimme valvoa Kanadan klo 22 asti (klo 05 Suomen aikaan). Ajattelimme, että matkaväsymys olisi tosi paha. Mutta hei, tiistaina heräsin klo 6 ja ei juniorikaan paljon sitä pidempään nukkunut. Liikkeellä oltiin jo klo 7 jälkeen...

CN -tower


Juniori, päivän ekana hissijonossa



553 metriin nouseva näköalatorni on
Toronton ikonisimpia maamerkkejä. Se oli maailman korkein torni vuoteen 2007 saakka. Tuolloin vielä rakenteilla oleva Burj Khalifa meni sen ohi.

Oltiin tornin luona jo puoli tuntia ennen sen aukeamista eli klo 9. Tulihan siihen sitten muutakin porukkaa, mutta me päästiin juniorin kanssa päivän ensimmäisellä hissillä ylös. Kyyti otti vähän mahan pohjasta.

Ylhäältä avautuivat upeat näkymät ympäri kaupungin ja Ontario järvelle. Kuulema selkeällä ilmalla täältä näkee New Yorkiin asti. No nyt oli pilvistä, mutta se ei haitannut. Kun kuljimme ympäri näköalatasannetta, huimasi vähän.

Kerrosta alempana oli lasilattia, jonka päällä minä en kyllä kunnolla uskaltanut olla. Vaikka tajusin, että sen läpi ei tipu, pelko esti kävelyn. Juniorilla ei ollut mitään ongelmaa lasilattian kanssa ja hän nauroi mulle, kun olin niin arkajalka.

Ripley's Aquarium








Ripleyn akvaario on CN tornin vieressä, joten nämä kaksi paikkaa oli kätevä nähdä peräkkäin. Täällä uiskentelee 10 000 merenelävää 350 eri lajia. Kaloja on Kanadan vesistöistä, arktisilta alueilta ja tropiikista. Voi luoja, miten upea paikka tämä on. Suosikkini oli tunneli, jota läpi kävellessä näki, miten hait ja rauskut uivat ylitse ja ohi.

Ripleyn akvaario on samalla tiedekeskus, josta löytyy niin lapsille kuin aikuisille kaikkea kiinnostavaa ja opettavaista. Näimme myös, miten yksi sukeltaja ruokki kaloja ja toinen siivosi akvaariota sisältäpäin.

Hait olivat yhtäaikaa pelottavan ja kauniin näköisiä. Yhdellä rauskulla oli sahan näköinen nokka. Trooppisissa vesissä ui niitä kaloja, joita näin snorklaillessani Indonesiassa Floresin meressä.

Kun lähdimme täältä, sadoittain koululaisia (ilmeisesti luokkaretkellä) olivat tulossa paikalle. Täydellinen ajoitus aloittaa aamu CN -tornilla ja tällä paikalla. Ruuhkatunnit kuulema ovat klo 11 eteenpäin.

Kyllä tiistaipäivään muutakin mahtui, mutta siitä lisää myöhemmin.

Sini matkakuumeessa Kanadan Torontosta kiittää ja kuittaa. Täällä klo on 20:00 ja Suomessa 03:00.


Vinkit ja linkit:

CN tower
Ripley's aquarium

Kommentit

  1. Oi Toronto! Tykästyin siihen pikavisiitilläni ja pitäisi päästä takaisin paremmalla ajalla :) CN-towerissa ehdin käydä ja oli kyllä kivat maisemat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Torontoon on helppo ihastua. Monikulttuurisuus tekee kaupungista niin värikkään.

      Poista
  2. Kanadaan ja erityisesti Torontoon olisi ihana päästä, mutta jotenkin aina jokin muu kohde on vienyt enemmän mennessään lentolippuja ja matkapäiviä varatessa. :) Teillä on varmasti ihana reissu yhdessä juniorin kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en totta puhuen ollut edes harkinnut Kanadaa matkakohteeksi ennen kuin löytyi lentodiilien kautta tarjous 300€ menopaluu per henkilö. Ja kannatti tarttua tarjoukseen 😀

      Poista
  3. Tuo näköalatorni houkuttelee kovasti! Itsekin kärsin aikamoisesta korkeanpaikankammosta, joten en tiedä kuinka kävisi sen lasilattian kanssa, mutta ajatuksena ainakin kiinnostaa! Kanada on muutenkin todella mahtava kohde ja toivottavasti joskus pääsen myös kaiken tuon hienouden näkemään. Hyvää reissua teille! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se lasilattia oli kuumottava. Kävelin sen läpi sellaisten rautapalkkien kohdalta. Huusin ja kiroilin, kun mua yritettiin vetää lasin päälle. Vaikka järki sanoo, ettei siitä tipu niin en pystynyt kävelemään.

      Poista

Lähetä kommentti