Yö Glo -hotellissa Helsinki-Vantaalla





Torstai kului  töissä mukavan nopeasti. Olimme lähdössä mieheni kanssa perjantaina kello 7 -lennolla Oslon kautta Huippuvuorille, Longyearbyeniin. Jos olisimme menneet kentälle suoraan kotoa, olisi pitänyt herätä jo aamuyöstä.

Olin kerran testannut terminaalissa olevia unimunia ollessani lähdössä aikaiselle lennolle. Se oli ollut mukava kokemus. Nyt, kun meitä oli kaksi, oma huone tuntui paremmalta idealta. Glo oli  Helsinki-Vantaan lentokentän ainoa hotelli, joka oli terminaalin sisällä. Olimme aiemmin yöpyneet Glo hotel Kluuvissa staycation -merkeissä. Se oli edelleen yksi Helsingin suosikkihotelleistamme. Odotin yöltä ja hotellilta paljon.

Respan neiti kertoi, että kuumaa vettä ei tulisi ennen kuin klo 20 huoltotöiden vuoksi. No ei se mitään haitannut. Pääasia, että pääsisi suihkuun. Tekikin jo mieli karistaa työpölyt pois iholta.
Huone oli pieni ja kompakti. Sängyn päällä oli pehmoeläin, jonka ostamalla tukisimme jotain eläinsuojelu -järjestöä. Minä olin eniten innoissani TV:stä, sillä meillä kotona ei sitä ole. Hyppäsin heti sängylle kaukosäätimen kanssa ja painoin virtanappia. Mitään ei tapahtunut.
Lähdin respaan kaukosäätimen kanssa ja kerroin, että patterit olivat varmaan loppu, kun tv ei mennyt päälle. Kaukosäätimeen vaihdettiin uudet patterit. Huoneeseen palattuani sain todeta, ettei tv mene edelleenkään päälle. Aloimme tutkia, onko Tv:n sivuissa tai päällä jotain erillistä virtanappia. Mieheni huomasi, että tv oli kiinni telineessä ja sitä pystyi liikuttamaan. Löysimme takaa johtoja, joista yksi roikkui irrallaan. Se oli TV:n virtapiuha. Ongelma ratkesi.

Subilta tuli juuri sopivasti Frendejä kaksi jaksoa putkeen. Niiden jälkeen kello olikin kahdeksan. Menin suihkuun, sillä sieltä tulisi vihdoin kuumaa vettä. Mutta sitä ei tullut. Vaikka kuinka valutin vettä, se oli ja pysyi kylmänä. Soitin respaan asiasta. Heille oli kerrottu, että lämmintä vettä pitäisi tulla klo 20. Respa aikoi selvittää asiaa. 
Alkoi jo väsyttää, kun kello oli herättänyt aamulla kuuden jälkeen. Olisin vain halunnut päästä sinne suihkuun ja painua peiton alle. Noin puolen tunnin päästä respasta soitettiin takaisin. He olivat selvitelleet asiaa ja olivat saaneet kuulla, että lämmintä vettä tulisikin kymmenen aikaan.

Tiesin, etten jaksaisi valvoa siihen asti. Kävin pikapesulla sillä kylmällä vedellä ja pujahdin peiton alle. Jos tästä vesiasiasta olisi ilmoitettu meilillä, olisin käynyt suihkussa kotona ennen kentälle lähtöä.
Ihmettelin vielä, miten huoneessa ei ollut vedenkeitintä. Yksi yö oli kuitenkin kustantanut pari sataa. Sillä hinnalla olisin kuvitellut pystyväni keittelemään huoneessa edes teetä. Hotellin hyvän sijainnin täytyi olla ainoa syy, miksi huone oli noinkin hintava. Sänky tuntui sentään hyvältä. Se rauhoitti ärsyyntynyttä mieltäni. Aloimme nukkua aikaisin, sillä kello oli soimassa 5:30.

Heräsimme ennen kellon soittoa. Hotelliyöhön kuului aamiaislipuke, joka kävisi terminaalissa eri paikoissa. Turvatarkastukseen oli näin aikaisin olematon jono. Valitsimme ruokapaikaksemme pienen Grab and GO'n joka sijaitsi kätevästi lähtöporttimme vieressä. Kun olin juonut oman ja mieheni aamukahvin, hotellikiukku alkoi hälvetä. Tuntui, että minilomamme oli kunnolla alkamassa.

Käyttäisinkö lentokentän Glo -hotellia uudelleen? Tuskin. Ei ole hintansa arvoinen, ellet sitten satu löytämään tosi hyvää tarjousta.

Linkkejä:


Kommentit

  1. Kai valititti ja pyysitte hinnanalennusta ? Hotellissa pitää pystya ainakin nukkumaan ja peseytymään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei valitettu: olisivat varmaan vedonneet siihen, että klo 22 jälkeen ois päästy suihkuun. Mut kun ei jaksanut valvoa ja herätessä käveltiin suoraan turvatarkastukseen. Jätin kyllä palautetta, kun yön jälkeen pyysivät sitä meilillä.

      Poista
  2. Kävipä kurjasti veden kanssa. Näistä on hyvä antaa palautetta jo paikan päällä ja pyytää alennusta, koska palvelut eivät olleet sovitun mukaisia.
    Hilton on myös ihan kentän vieressä, sieltä pääsee suoraan terminaaliin ja on ainakin meillä ollut parilla vierailulla ihan onnistunut kokemus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siksi mekin se valittiin, kun pääsee huoneesta suoraan turvatarkastukseen. Olisihan se suora palaute välittömästi annettuna ollut järkevää. Väsyneenä ei jaksanut vaivautua.

      Poista
  3. Kurja kokemus. Kannattaa varmasti vielä laittaa perästä palautetta, lentokenttähotellissa kuitenkin on ihan itsestäänselvää että matkustajat tarvistevat omiin aikoihin suihkua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nyt laitoin palautetta meilinä, mutta tuskinpa vaikuttaa mitään. 😏

      Poista
  4. Kätevää kun voi yöpyä lähellä lentokenttää. Ikävää että ei ollut aivan täydellinen kokemus kuitenkaan. Meidän täytyy myös hotelli löytää, toki meillä ei ole tarvetta lentokentälle. Ihan olisi tarkoituksena reissata Suomen sisällä. Keravalla olisi tarkoitus käydä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti