40v synttärit hotelli St Georgessa"Age is an issue of mind over matter. If you don't mind, it doesn't matter."


40-vuotispäivä on omanlaisensa rajapyykki. Yhden määritelmän mukaan siitä alkaa keski-ikä. Tuo ajanjakso, joka on nuoruusvuosien ja vanhuuden välissä. Olen saanut vastata uteluihin keski-iän kriisistä. Sellaista en tunne itselläni olevan. Totta puhuen henkisesti olo tuntuu 25-30-vuotiaalta. 

40 vuotta on sellainen rajapyykki, jota olin jo vuosia sitten suunnitellut juhlistavani. Ensimmäinen isompi idea oli matkustaa Japanin Tokioon ja sieltä junalla Fuji -vuoren juurelle. Siellä kun sattuu olemaan aina syntymäpäivieni aikaan kiipeilykausi. Haaveena oli kiivetä vuoren päälle ja ottaa siellä uusi vuosikymmen vastaan.

Sittemmin suunnitelmat veivät minut roadtripille perheen kanssa Pohjois-Makedoniaan ja muualle Balkanin niemimaalle. Myös roadtrip Islannissa kävi mielessä. Sitten tuli korona ja pilasi kaiken. Toukokuussa päätin, että pidän juhlat Helsingissä, kun kerran muualle ei päässyt. Minun 40-vuotisjuhlat pidettäisiin hyvällä naisporukalla.

Juhlapaikka muuttui matkan varrella pari kertaa ja aiheutti harmaita hiuksia. Yksi ehdokas oli Hilton strand, jonka piti aueta kesäkuun lopussa, mutta eipä auennut. Varaukseni oli vain hävinnyt Hiltonin sovelluksesta ilman mitään ilmoitusta ja kesti kolme päivää, että yhteydenottoihini asiasta vastattiin. Yhdessä toisessa kivassa paikassa oli julkisivuremontti eikä sen valmistumista ennen synttäreitäni voitu luvata. Alkoi jo tulla stressiä. 

Sitten iskin silmäni hotelli St Georgeen. Varasin Coupole sviitin koko viikonlopuksi. Kun hotelli avautui 1.7 pitkän tauon jälkeen, menin heti paikan päälle maksamaan varauksen kuin varmistaakseni, että nyt tämä juhlapaikka on minun eikä sitä enää viedä pois. Sain myös nähdä sviitin etukäteen. Taakka tippui harteiltani. Sain respasta ravintolapuolen vastaavan meiliosoitteen. Hänen kanssa sovimme illan tarjoiluista.

Sitten koitti kauan odotettu viikonloppu. Ensimmäiseksi yöksi juniori tuli kanssani hotelliin. Meitä odotti onnittelukortti ja hedelmälautanen. Haimme asiaankuuluvat numeropallot Punanaamiosta ja söimme ulkona. Muuten viihdyimmekin sviitissä, joka oli hienoin, missä olen ikinä ollut. Neliöitä siellä oli sisällä 62. Mukavana lisänä olivat kaksi 10 neliön parveketta, joista toisesta oli näkymät yli ruttopuiston. 


Lauantai - the day

 

Aamu alkoi klo 9 herätyksellä ja huoneeseen tuodulla shamppanja -aamiaisella. Tämä kuului valitsemaani 'rakkaus -pakettiin' myöhäisen uloskirjautumisen lisäksi. Shamppanja meni baarikaappiin odottamaan myöhempää käyttöä. Tunnin päästä paikalle saapui luottomeikkaajani Mia Sirén.  Itse olen ihan onneton meikkaamisessa. Tällaisena päivänä olikin parempi antaa itsensä ammattilaisen käsittelyyn. Ja ettei Mian työpäivä jäänyt lyhyeksi, osa juhlavieraistakin tulivat meikattaviksi yksi toisensa perään ennen iltaa. Meikin jälkeen tuttu kampaaja laittoi vielä hiukseni kuntoon. Sen jälkeen olin valmis ottamaan vastaan, mitä päivä toisi tullessaan.Iltaan oli vielä aikaa, mutta onneksi siihen väliin mahtui vähän ohjelmaa. Olin pyytänyt tuttua harrastelijavalokuvaajaa, Samia, ottamaan muutamat kuvat muistoksi. Hän kuvaa yleensä vain maisemia, mutta otti kuitenkin haasteen vastaan. Lopputuloksista ei voi valittaa. St George toimi hyvin kuvauspaikkana. Pidin erityisesti alakerran rappukäytävän massiivisesta portaikosta.

Vähän ennen iltakuutta huoneeseen tulivat tarjoilut ja niiden perään bilebändi, Voodoo kalevala girl Melissa ja Last men standing. Olin  törmännyt Melissaan loppukeväällä Dallapeen puistossa, jossa hän soitteli kitarallaan. Sain hänen esiintymisestään Janis Joplin -viboja. Yksi idea johti toiseen ja tilasin hänet synttäreilleni. Mukana hänellä oli Samu ja Heikki, jotka soittivat cover -biisejä toivomiltani bändeiltä. Erityisen ilahtunut olin siitä, miten monta biisiä Kingston Wallia sain kuulla illan aikana. Melissa itse soitti ja lauloi omia biisejään. 

Jos muuten haluat hyvän lähimatkailu -vinkin pääkaupunkiseudulle, kannattaa suunnistaa tiistai-iltaisin Käpylän ravintola Käpygrilliin. Nimensä mukaisesti se ei ole pelkkä grilli, vaikka kyllä siellä ruokapuolikin on. Joka tiistai Käpygrillissä 20:30 alkaen on Open Stage -jamit. Esiintymislavalla on bändikamat ja kuka vaan voi esiintyä. Kävin jameissa kerran kesälomallani. Yllätyin, miten lahjakkaita muusikoita siellä oli. Käpygrillin tiistaijameista voi bongata Melissan ja paljon muita. 

Hotellissa tulee hiljaisuus klo 22 ja silloin oli aika siirtyä jatkamaan iltaa Helsingin yöhön. Tunnit kuluivat nopeasti hyvässä seurassa ja hyvää musiikkia kuunnellen. Oli ilo huomata, miten minulle läheiset, mutta entuudestaan toisilleen tuntemattomat naiset bondasivat niin hyvin. Heitä parempia juhlavieraita ei olisi voinut toivoa. Muutama ihana jäi kyllä joukosta uupumaan, mutta ei kaikki aina voi mennäkään täysin putkeen.

Hotellin palvelu pelasi moitteettomasti. En voisi olla tyytyväisempi siitä, että olin valinnut juuri St Georgen juhlapaikaksi. Missä sinä haluaisit juhlistaa seuraavaa uutta vuosikymmentäsi?


Linkit ja vinkit:

Hotelli St George

Coupole -sviitti 

VIP make-up lounge (meikki / Mia Sirén)

Käpygrilli (tapahtumat)


Kommentit

 1. Mielenkiintoista. Kingston Wallia tuollainen pumppu-soittamassa. Shine on Me... lempikappaleeni, sekä tietysti Donna Summerin biisin cover -- I Feel Love. No tämä versio herättää tunteita suuntaa ja toiseen...

  Mä olen omat vuosikymmen bileet suunnittelut jo pidempään -- paikka ja aika selvillä. Singapore - The Raffles, lennot First Class tai Business.. No nyt vaan sattui tämä helvetin korona, joten nähtäväksi jää missä ensi keväällä niitä bileitä vietetään. Ulkomaille olisi ollut mukava paeta "ikääntymistä" - jos Suomessa niin sitten ehkäpä Hvittropin linnassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olin ihan erikseen toivonut sitä Kingston Wallia ja paljon muutakin. Onnekseni minun toiveista suuri osa oli bändillekin tuttuja. Toivottavasti pääset viettämään omia pyöreitäsi sinne Singaporeen. 🙂

   Poista
 2. Ai vitsi miten ihana ilta teillä ollut! Kävin itsekin St. Georgessa vastikään ja juurikin nyt kirjoitin siitä. :) On kyllä mieletön hotelli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se hieno. Tämä oli mulle toinen kerta samassa hotellissa. 🙂

   Poista
 3. Hienot bileet! Seurasinkin näitä sun juhlia instan kautta sillon :) Onnea vielä jälkikäteen!
  Itellä olis nelikymppiset tiedossa kolmen vuoden päästä, ja pikkuveljellä taas vuotta myöhemmin, joten ollaan ihan alustavasti suunniteltu, että lähettäis vihdoin Etelä-Amerikkaan, mihin kumpikin on haaveillu jo yläasteelta lähtien pääsevänsä. Mutta saa nähdä, millanen maailma sillon on ja mihin sitä pääsee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän kolmessa vuodessa asiat ole menneet paremmaksi ja pääsette haluamallenne synttärimatkalle 😊

   Poista

Lähetä kommentti