Persoonallinen majapaikka -Karolineburgin kartanohotelli Kajaanissa












En yleensä jaksa innostua kirjoittamaan mitään pelkästään hotellista ellei siinä ole jotain erikoista ja muista poikkeavaa. Etsiessäni majoitusta Kajaanista, Karolineburg hyppäsi silmille ja erottui todellakin edukseen. Kun muut vaihtoehdot olisivat olleet ketjuhotelleja, valinta tämän paikan osalta oli helppo tehdä. Kukapa nyt ei haluaisi yöpyä lähes 200-vuotiaassa kartanossa. 

Karolineburg sijaitsee aivan Kajaanin keskustan vieressä, sillan toisella puolen. Aluetta ympäröivät puut luovat tunteen, että olisit metsässä. Sisäpiha on keltaisten puurakennusten ympäröimä. Vastaanotto sijaitsee päärakennuksessa kuten myös ruokasali, jossa aamiainen on tarjolla.

Olimme varanneet itsellemme perhesviitin, mutta vahingossa se oli tuplabookattu. Pääsimme sitten samalla hinnalla kartanon parhaimpaan huoneeseen, Karolinasviittiin. Tuntui, että olisimme tulleet luksus -mummolaan. Niin huoneessa kuin rakennuksessa oli ihana, vanha tuoksu. Huonekalut olivat tyylikkäät. Uutta olivat vain patjat sängyissä ja taulutelevisiot molemmissa makuuhuoneissa. 

Tällä paikalla on tapahtunut paljon 200 -vuodessa. Kajaanin tuomiokunnan tuomari Frederik Calamnius oli ostanut alueen aikanaan ja meni sittemmin naimisiin 48-vuotiaana itseään puolta nuoremman, 24-vuotiaan Karolinan kanssa. Alueen päärakennus nimettiin naisen mukaan. Eihän Karolineburg mikään Taj Mahal ole, mutta on se hiton hieno kartano, joka rakennettiin rakkaalle vaimolle. 

Jos olet joskus Kainuussa lomamatkalla tai sukuloimassa niin kuin me kesällä, tämä paikka on todellakin varteenotettava vaihtoehto, missä kannattaa yöpyä.


 

Sen kummempia menovinkkejä Kajaaniin en osaa antaa kuin karun komeat linnanrauniot. Reissun agenda oli sukulaisten luona vierailu emmekä edes yrittäneet etsiä mitään nähtävyyksiä. Iltaisin käytiin syömässä joka ilta eri paikassa. 

Ranch ja Sulo Kajaanin keskustassa tarjosivat ihan hyvää ruokaa. Maanantaina taas oli hankala päättää, mihin ravintolaan menisimme, koska melkein kaikki paikat oli kiinni. Ei haluttu käydä samoissa paikoissa, joissa olimme jo olleet. Päätettiin sitten ajaa Vuokattiin, jonka Amarillo yllättäen osoittautui meidän Kainuun reissun parhaaksi ruokapaikaksi. Jos olet lihan ystävä, isot suosittelut jaettavalle Plate -annokselle, joka ei jättänyt meitä kylmäksi.




Linkkejä ja vinkkejä:

Kommentit

  1. Yleensä ei oikein tule panostettua majapaikkoihin, mutta nämä kartanot paikkoina kyllä kiinnostavat. Karolineburgin kartanohotelli oli itselleni vielä tuntematon paikka, mutta täytyy pitää mielessä, jos Kajaanissa päin tulee joskus yövyttyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minäkään välttämättä panosta.. ainakaan silloin, jos yksin olen liikenteessä. Nyt kun valittavana oli tämä ja ne ketjuhotellit, valinta oli helppo.

      Poista
  2. Mielenkiintoinen paikka Kajaanissa. Pitänee tämä käydä katsomassa jos/kun talvella lähtee ehkäpä pohjoiseen kun muualle ei niin helposti pääse. Tämä olisi sopivasti puolivälissä kohti Lappia. Tuo Kajaanin linnan on kyllä aika surullisen kuuluisalla paikalla -- tien sillan alla..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kajaani on varmasti sopiva välipysähdys matkalla Lappiin 😊

      Poista
  3. Vau mikä paikka! Kartanot ovat lähellä sydäntä ja aina jos voin, majoitun sellaisessa. Tämä Kajaanin kaunotar on kyllä vielä näkemättä, mutta tiedänpähän missä yöpyä ensi kerralla.

    Ja tuo kuva, missä on kirjoituspöytä ja kiikkustuoli, niin ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huonekalut olivat kyllä piste iin päälle tuolla paikassa. 😊

      Poista
  4. Komea kartano, en ole sellaisessa majoituksessa oikeastaan koskaan ollutkaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt kun itsekin mietin asiaa, en muuten minäkään ollut ennen kartanossa yöpynyt

      Poista
  5. Kartanot on ihania! Yöpyisin mieluusti kartanossa, illalla mielikuvitus laukkaisi varmasti ja kuuntelisin narisevia lattioita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tuollakin tuntui narisevan meidän yläpuolella, vaikka tiedettiin, että siellä ei voi olla ketään.

      Poista

Lähetä kommentti