Loppuvuosi reissuina..


Berliini

Kesäloma on lähtenyt mukavasti käyntiin ja seuraava reissu häämöttääkin jo nurkan takana. Tällä kertaa päästään avopuolison kanssa kahdestaan matkaan. Eikä kohdetta tarvinnut kauan miettiä. Saksa jätti meikäläiseen hyvän fiiliksen jo viime vuoden toukokuussa, kun vietin pitkän viikonlopun Münchenissä. Maahan on kiva palata. Jotenkin tästä reissusta on kovat odotukset. Niin moni palaa Berliiniin aina uudelleen ja sitä on kovasti kehuttu. Ehdinkin jo kysellä Facebookin Reissupostauksia -ryhmässä, mitä suosikkipaikkoja tai -asioita muilla on kaupungista. Mitään tarkkaa ohjelmaa en ole suunnitellut ja mennään hyvin pitkälti fiiliksen mukaan. Mutta jos jotain pitää mainita, aion ainakin vaellella Kreuzbergin alueella katutaidetta bongaillen. Niin ja jonottaa klubille nimeltä Berghain . Saa nähdä, pääsenkö sisään vai tulenko käännytetyksi ovelta. 😊


'

Dublin

Loppukesällä pääsen irtautumaan töistä pitkäksi viikonlopuksi Irlantiin. Reissun kohokohta tulee olemaan päivän mittainen Game of Thrones -kierros Dublinista Belfastiin. Kierroksen varrella nähdään Unescon maailmanperintökohde Giant's causeway ja kuvauspaikkoja sarjan kaudelta 2. Tämä onkin hyvää jatkoa Maltan reissulle, jossa pääsin näkemään 1. kauden kuvauspaikkoja. Täytyykin katsoa 2. kautta taas uudestaan ennen reissua. Azerbaijan

Syksyllä edessä on Kaukasuksen kierros, joka starttaa Azerbaijanin pääkaupungista Bakusta. Tänne ostin menolipun jo tammikuussa. Lopulliseen muotonsa reissu tuli keväällä, kun duunista näytettiin vihreää valoa anomilleni lomapäiville. Azerbaijan on tullut tutuksi Ville Haapasalon Kaukasus 30 päivässä sarjasta niin kuin myös tämän kierroksen kaksi muuta maata. Ja arvaas mitä, täällä on syksyllä keskimäärin 26 astetta lämmintä. Ei pöllömpää. ✌


Georgia

Siirtyminen Bakusta Georgian pääkaupunkiin Tbilisiin tapahtuu yöjunalla, mikä on varmasti ihan oma seikkailunsa. Junamatkustaminen on mukavaa, kun maisemia näkee ihan eri tavalla kuin vaikka lentokoneesta. Kaupunki näyttää kauniilta kuvista. Olenkin jo päässyt vähän maistelemaan georgialaista ruokaa ja tiedän, ettei se jätä minua kylmäksi. 
Täällä ja seuraavassa kohteessa yövyn samannimisessä hostellissa: Envoy Hostel itseasiassa toimii kolmessa kaupungissa, jotka ovat Tbilisi, Jerevan ja Phnom Penh. 
"We share your passion for travel. Understanding the needs of travellers we have designed our hostels and services, incorporating every detail gained from our collective travels, to provide a home away from home environment with friendly service. "Armenia

Kaukasuksen kierroksen viimeinen maa on Armenia ja pääkohde sen pääkaupunki Jerevan. Sen lisäksi, että Envoy on hostelli, se myös järjestää retkiä. Siispä Envoy Tours retki Enlinking Kaukasus kuljettaa minut maateitse Tbilisistä Pohjois-Armenian nähtävyyksien kautta Jerevaniin. Täällä vietän reissun viimeiset 3 yötä. Saa nähdä, mitä kaikkea tämä reissu tuo tullessaan. 


Marokko

Viimeisenä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä pääsen vuoden lopulla hetkeksi pois jouluhössötyksen alta maahan, jossa ei joulua vietetä. Marrakesh valikoitui kohteeksi muutamastakin syystä. Ensinnäkin Marokossa on myös kuvattu Game of Thrones -sarjaa kahdessa eri paikassa. Toinen on Unescon maailmanperintökohde, Ait Benhaddou ja toinen rannikkokaupunki Essaouira. Marrakesh sattuu sijaitsemaan noiden paikkojen puolessa välissä. Olenkin varannut molempiin paikkoihin jo päiväretket Marrakeshista. Virallisia GOT -kierroksia siellä ei tunnu olevan tarjolla. Marokko ei ole ehkä niitä tyypillisimpiä paikkoja soolomatkailuun varsinkaan naiselle. Mutta mitä enemmän olen lukenut (naisten kirjoittamia) blogipostauksia Marokosta ja Marrakeshista, sitä vakuuttuneemmaksi olen tullut, että kyllä siellä pärjään. Tärkeää on ottaa huomioon maan tavat ja kulttuuri.
"Maassa maan tavalla"
Marokko on islaminuskoinen maa. Pukeutumiseni tulee olla siveellistä eli ei tiukkoja vaatteita eikä avoimia kaula-aukkoja ja polvet sekä olkapäät tulee olla peitettynä. Nilkkoihin ulottuva maxihame tai mekko on kaikkein paras asuste. Hiuksia ei ole pakko peittää, mutta taidan tehdä sen silti. Onhan mun tukka kuitenkin punainen ja loistaa kuin liikennevalot siellä tummatukkaisten joukossa. Sitäpaitsi näytän ihan hyvältä huivi päässä. 😉 Toinen syy Marrakeshin valinnalle on halvat lennot. Norwegianin siivin sain menopaluun reilulla 200 eurolla.  Hei, voitko kuvitella, että pääset Afrikkaan kahdella satasella. Marokko tulee olemaan ensikosketukseni tähän eksoottiseen maanosaan.
   

Kuvat: Pixabay.com (paitsi mun oma kuva tietysti)

Kommentit

 1. Voi ihana mitkä suunnitelmat sulla! Ja juuri tuo, että voi kesää jatkaa vielä syyskuussakin, se on ihan parasta. Ja hei varmasti pärjäät Marokossa! Mä olin siellä pari vuotta sitten, tosin puolisoni kanssa, mutta se tuntui aivan hyvältä kohteelta. Kunhan et kävele ympäri Medinaa bikineissä, kuten näin parin nuoren neidon tekevät..huoh! Mutta siis, kaikenmoista siellä näkee :) Itselläni ei ollut minkäänlaisia ongelmia koko matkan aikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuinka urpoja jotku voikaan olla, kun ei huomioi matkustessaan paikallisia tapoja :)

   Poista
 2. Onpas mielenkiintoiset matkavalinnat. Kaukasuksen kierros ja Marokko ovat itselleni sen verran eksoottisia, että jään mielenkiinnolla kuuntelemaan. Ainakin Anna-Katri (Adalmina's Adventures) on käynyt Marokossa ja hänellä oli hyviä kokemuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava päästä tutustumaan tuollaisiin "ei niin mainstream" - matkakohteisiin :)

   Poista
 3. Onpa melkoisia reissuja tulossa! Monia sellaisia, joista itsekin haaveilen. Marokossa oltiin vuosi sitten. Pukeutumisesta voin sanoa sen verran, että kyllä siellä sai kulkea ihan normaaleissa vaatteissa. Kukaan ei häirinnyt. Hiukan seurasin, että silloin härnättiin, jos paikallinen pukeutui länsimaalaisesti. Erityisesti naisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ehkä nuo varoittelut on sitten osin liiottelua. Joka tapauksessa aion ottaa varman päälle pukeutumisen suhteen, kun kerran yksin olen liikkeellä.

   Poista
 4. Tämähän on kuin meidän viime aikojen matkalistaamme: Berliinissä kävimme juuri toukokuussa, Dublinissa poikkeamme elokuun alussa ja Marokon reissustakaan ei ole kuin runsas vuosi. Jos kaipaat juttua etenkin Berliinistä ja Marokosta, tai Georgiasta tai Armeniasta tai Azerbaidjanista, niin käypä tsekkaamassa Meriharakasta :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oonkin tainnut lukea Meriharakasta muut noista paitsi Kaukasuksen postaukset :)

   Poista
 5. Onpas upeita kohteita sulla loppuvuodeksi! On mitä odottaa! Marokko olisi tosi mielenkiintoinen vierailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja lennot Marokkoon on uskomattoman halvat, kun ajoissa ostaa liput. :)

   Poista

Lähetä kommentti