Izmailovsky kremlin, Moskova





Moskovan kremlin punaisen torin laidalla on varmasti kaikille tuttu. Onhan se Venäjän hallinnollinen keskus. Kremlin muuten tarkoittaa linnoitusta. Keskustasta lyhyen metromatkan päässä sijaitsee vähän toisenlainen linnoitus Izmailovsky kremlin sekä sen yhteydessä oleva, ehkä upein markkinapaikka, jonka olen ikinä nähnyt. Tänne järjestetään opastettuja kierroksia. Sellaista ei ole tarpeen varata, sillä perille löytää helposti itsekin. Paikka sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä Partizanskayan metroasemalta.

Paras aika vierailla Izmailovskyssa on lauantai tai sunnuntai, jolloin alueen kaikki paikat ovat auki. Markkinapaikka on täynnä myyntipöytiä ja pikku liikkeitä, jotka myyvät matkamuistoja ja käsitöinä tehtyjä tuotteita eripuolilta Venäjää. Hinnat ovat edullisemmat kuin Moskovan keskustan matkamuistomyymälöissä. Täältä löytyy myös paljon armeijan ylijäämätavaraa. 

Alue on todella iso ja sen sokkeloisilla kujilla kierrellessä vierähtää helposti useampi tunti. Löysin sattumalta tienviitan, jossa luki "instagram -street". Se johdatti tyhjälle kujalle, jonka varrella oli upeita graffiteja. Nuo ylimmät kuvat on sieltä otettuja. 


Maatuskoja myytiin usealla kojulla.

Mukeja Putinin naamalla löytyi monenlaista sorttia.

Siinäpä hieno kaasunaamari kotiin vietäväksi.

Grilliherkkuja isoon ja pikkunälkään



Armeijakamaa oli paljon tarjolla






Markkinapaikalta pääsi ylemmälle tasolle erään rakennuksen portaikkoa pitkin. Se johdatti alueelle, jossa kirpputoripöydät sijaitsivat. Tunnelma oli rento. Kauppiaat rupattelivat keskenään tai potentiaalisten asiakkaiden kanssa kahvia siemaillen. Tutkin uteliaana pöytien sisältöä. Osa tavaroista näytti olevan menneiltä vuosikymmeniltä. Ehkä osa niistä oli antiikkiakin. Ihmiset vaikuttivat olevan paikallisia. Ei tämä mikään turistirysä todellakaan ollut.




Izmailovskyn puinen linnoitus rakennettiin vuonna 2007. Tyyliltään se mukailee Venäjän arkkitehtuuria 1700 -luvulta. Täältä löytyy tsaarin palatsi, Venäjän korkein puukirkko, museoita, kahviloita ja matkamuistomyymälöitä. Museoista erikoisimmat ovat vaahtokarkki- ja venäläisen vodkan museo. Paikka on kuin suoraan sadusta Liisa ihmemaassa. Puurakennukset ovat todella kauniita.

 









Aukioloajat:

- Izmailovsky kremlin joka päivä 10-20
- kirpputori la-su 9-17
- markkinat la-su 9-17 ja ke 9-18

Linkkejä ja vinkkejä:

Kierros Moskovan metroasemilla
Trans-Siperia -postaukset

Kommentit

  1. Ei olla käyty ikinä Venäjällä. Pohdimme juuri, että kumpi on parempi vaihtoehto, Moskova tai Pietari!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä hetkellä en osaa verrata noita kahta. Ensi viikolla menen itsasiassa Pietariin ensimmäistä kertaa. 😊 Mutta Moskovasta tykkäsin tosi paljon.

      Poista
  2. No onpa mielenkiintoisen näköinen paikka. Vitsit, kun olisikin hienoa joskus matkustaa Moskovaan. Kivat kuvat etenkin muraaleista

    VastaaPoista
  3. En ole käynyt tuolla torilla, mutta on sen verran mukavan näköistä, että ensi Moskovan reissulla voisi käväistä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti