Herkullinen Pietari


Vietin joulukuun puolessa välissä pitkän viikonlopun melkein naapurissa, Pietarissa. Majoituksena minulla oli hostellin makuusali. Sen kahdeksasta sängystä vain kolme oli täynnä, joten tuntui melkein, että olisi yksin huoneessa. Majoitukseen ei sisältynyt aamiainen. Hostellilla oli hyvät säilytystilat omia ruokia varten, mutta halusin tällä reissulla syödä ulkona. Olihan Pietarin matka vuoden viimeinen. Ja ruoka jos mikä on hyvä tapa hemmotella itseään. 

Postauksessa esittelen 7 kahvilaa / ravintolaa, jotka kannattaa pitää mielessä, jos vierailet Venäjän kulttuuripääkaupungissa, Pietarissa.

CLEAN PLATES SOCIETY

borsch




Stroganoff ❤

Nautittuani borch keiton Clean plates society'ssa kävi hyvin selväksi, miksi paikan nimi oli se, mikä se on. Ruoka oli todella herkullista ja puhdistinkin lautasen huolellisesti leipäpalalla. Ravintola oli pieni ja viihtyisä. Se sijaitsi kätevästi lähellä hostelliani, joten palasin tänne uudelleen seuraavanakin päivänä syömään stroganoffia. Jos minun pitää suositella yhtä ruokapaikkaa Pietarista, se on ehdottomasti Clean Plates Society. 

Aukioloajat: 11-1
Osoite: Vladimirskiy prospekt 15

SULIKO






Sulikon bongasin jostain suomalaisesta matkablogista. Rakastan georgialaista ruokaa. Kuvassa oleva salaatti ei ollut ihan tavallinen, sillä siinä oli palasia naudan kielestä. En ollut ennen syönyt kieltä ja olikin positiivinen yllätys, miten maukasta ja mureaa se oli. Lisäksi maistelin dolmaa eli viininlehtikäärylettä, jonka sisällä oli jauhelihaa, riisiä ja eri mausteita. Samanlaisiin kääryleisiin olen törmännyt ainakin Kreikassa.

Aukioloajat: 11-24
Osoite: Kazanskaya Ulitsa 6

KAZAN MANGAL






Pitihän sitä päästä syömään vielä toisenkin kerran georgialaista ruokaa. Kazan Mangal tarjoaa sen lisäksi myös uzbekistanilaisia ja kazanilaisia ruokalajeja. Täällä oli iso tee -valikoima. Kun pannu tuli pöytään se laitettiin jalustalle, jonka sisällä oli kynttilä. Ei päässyt juoma jäähtymään. Ruokalistalta valitsin georgialaista makkaraa. Pidin tästä paikasta enemmän kuin Sulikosta. Sisustus oli mielestäni viihtyisämpi. Astiat, joissa ruoka ja juomat tarjoiltiin olivat kivoja.

Aukioloajat: 11-1: pe & la 11-3
Osoite: Malaya Morskaya Ulitsa 13

MARKET PLACE


Tämän ketjuravintolan voit Pietarin lisäksi löytää Moskovasta. Market Place oli ihana aamiaispaikka, josta löytyy luonnonjogurtteja marjoilla sekä granolalla, tuoreita leipiä ja croissantteja. Ruokavalikoimassa on keittoja, grilliruokaa, pastaa ja wokkeja. Nevskillä sijaitseva Market Place on viikonloppuisin auki melkein vuorokauden ympäri. Jos baari-illan jälkeen on nälkä, ota suunnaksi Nevsky Prospekt 24.

Aukioloajat: 8-1: pe & la 8-5:30
Osoite: Nevsky Prospekt 24 
+ muita sijainteja

BUSHE 



Tähän ketjukahvilaan voit törmätä eri puolilla Pietaria. Bushe on myös leipomo. Sen hyllyt notkuvat tuoreista leivistä ja leivonnaisista. Itse pysähdyin tänne kahville osana ilmaista kaupunkikierrosta. Ketjupaikka ei aina tarkoita tylsää ja persoonatonta.

Osoite: Griboyedov channel embankment 18
+ muita sijainteja 
Avoinna 8-(22/)23


CAFE BAR BONCH



Täällä söin aamiaiseksi yhtenä päivänä kanaleivän. Ilahduin löytäessäni listalta kirsikkamehua, joka olikin taivaallisen hyvää. Tykkäsin paikan sisustuksesta ja ilmapiiristä. Bonch on varteenotettava myös lounaspaikaksi, sillä ruokalista näytti monipuoliselta.

Aukioloajat: 8:30-23: la 10-23: su 10-21
Osoite: Bol'shaya Morskaya Ulitsa 16


  BAKE ME UP 


Viimeisenä ja pienimpänä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä Bake me up. Tässä leipomossa istumapaikkoja on vain muutamia. Isona plussana täytyy mainita se, että paikka avataan aikaisin myös sunnuntaisin, jolloin itsekin löysin sen. Taisin olla tuolloin päivän ensimmäinen asiakas. Oli mukava nauttia aamukahvia ja seurailla, kun paikan työntekijä puuhasteli keittiössä.

Aukioloajat: 7:30-21
Osoite: Fonarnyy Pereulok 8



Mikä on ollut sinun suosikkiravintola tai kahvila Pietarissa?

Vinkkathan sen kommenttikenttään.

Herkullista Uutta Vuotta 2020 ❤

Linkkejä ja vinkkejä:


Reissusuunnitelmia ja haaveita vuodelle 2020
Reissuvuosi 2019 kuvina
Kierros Pietarin metroasemille






Kommentit

  1. Tuo Kazan Mangal on mielestäni hyvä paikka - ei halpa, mutta hyvä ruoka ja tarjoilijat osaavat englantia. Erinomaisia viinejä! Vastapäätä tätä on myös hyvä olut ravintola, jossa saa isoja burgeita ja hyviä (tuonti) oluita...
    Muistui mieleen vielä yksi tapaus Moika-kanavan varrella olevasta pienestä ravintolassa, jossa käytiin syömässä borsch keittoa... jäin jumiin wc-tiloihin. Kesti noin 5 minuuttia kun emäntä alkoi ihmettelemään että missä olen, ja henkilökuntaa tuli oven taakse koputtamaan. Olin jo sitä ennen "huudellut 'a-pu-vaaa..." .. noin kesti sellaiset 10 minuuttia kunnes henkilökunta sai oven auki. Kovasti pahoittelivat ... no.. seuraava asiakas jäi myös jumiin.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ha haa 😁 : hissijumeista kyllä kuulee toisinaan, mutta harvemmin tollasta, että joku olis vessaan jäänyt.

      Poista
  2. Mekin kävimme Sulikossa joulukuun alussa. Tuntuu olevan suomalaisten suosiossa. Me löysimme paikan sattumalta. Oli hotellimme lähellä. Pitää kanssa kirjoittaa Pietarin kahviloita. Niitä riittää. Kaikki meidän syömämme oli myös hyviä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En itsekään missään huonossa paikassa syönyt. Kiva, kun tuolla on kahvilat joka päivä auki ja aika myöhäänkin.

      Poista
  3. Täytyykin laittaa muistiin nämä, kun Pietariin tulee lähdettyä. Erityisesti tuon Clean Plates Societyn ruokalajit olivat sellaisia, että haluaisin niitä Pietarissa syödä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, siellä oli ihan perus venäläisiä ruokia, jos niistä tykkää. 😋

      Poista
  4. Eipä ollut osunut näistä itselle yksikään omalle kohdalle, laitetaanpa tämäkin postaus muistiin tulevia Pietarin matkoja varten. Itselle Pietarissa parhaat kokemukset ovat tuoneet gruusialaisen ja venäläisen keittiön antimet, Palkin jälkimmäisistä jo kaikella master chef-efekteillään muistiinpainuvin kokemus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kai se riippuu paljolti siitä, missä yöpyy, että missä tulee syötyä. Kaikki postauksen paikat ovat kävelymatkan päässä toisistaan. ☺️

      Poista
  5. Minun Pietarin matkastani on jo sen verran aikaa, että olisikin jo aika käydä siellä uudelleen. Ravintolavalikoima on siellä niin upea, ja näytät löytäneen hyviä ravintoloita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti kannattaa käydä uudelleen, kun nyt pääsee ilman ylimääräistä viisumimaksua ellet sitten välttämättä halua mennä junalla.

      Poista
  6. Tämä postaus meni nyt suosikkeihin, sillä olen juuri menossa Pietariin ja edellisestä vieraillusta on jo todella kauan! Georgialaista ruokaa haluaisin maistaa, ja tässä tuli jo pari oivaa suositusta. Tykkään myös ihan perinteisestä venäläisestä ruoasta.

    Pärjääkö ravintoloissa muuten kortilla normaalisti vai pitäisikö varata käteistä matkaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ravintoloissa käy kortti. Käteistä käytin aika vähän tuolla reissulla.

      Poista
  7. Viikonloppureissu Pietariin on ollut suunnitteilla jo pitkään. Venäläinen ruoka ei ole oikein ikinä kuulunut suosikkeihini mutta tämän postauksen jälkeen tuli melkein nälkä. Kiitos hyvistä vinkeistä, otetaan käyttöön kunhan sopiva hetki reissuun löytyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin opin oikeastaan vasta viime vuoden aikana tykkäämään venäläisistä ruuista. Kyllä ne Venäjällä maistuu ihan erille kuin Suomessa. 😊

      Poista
  8. Minä kunnostauduin kesällä Pietarin kattoravintoloiden testaamisessa, niitä nimittäin löytyi kaupungista vino pino! Ginza Project -nimisellä ketjulla on niitä useampi. Perinteisen venäläisen keittiön antimia en viime reissulla juurikaan testaillut ja se jäi vähän kaivelemaan, täytyy laittaa tämä postaus ylös seuraavaa kertaa varten ja korjata asia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seuraavalla kerralla pitääkin testata joku kattoravintola. Ne on aina kivoja, kun on hyvät näkymät. 😊

      Poista

Lähetä kommentti