Reissusuunnitelmia ja haaveita vuodelle 2020


Tälle vuodelle järjestyikin vielä yksi reissu: lähden nimittäin torstaina soolomatkalle Pietariin. Vietän siellä kolme yötä kierrellen joulumarkkinoita ja vieraillen ainakin Eremitaasi -museossa. 

E-viisumin
haku oli ihanan helppoa. Lomakkeen täyttämiseen meni viitisen minuuttia. Ilmoitus hakemuksen hyväksymisestä tuli meiliin muutamassa päivässä. Se tosin meni roskaposti -kansioon, koska meilissä oli venäjänkielistä tekstiä. Tajusin onneksi etsiä sitä sieltä.

Odotan kaupungilta tosi paljon, sillä sitä on kehuttu kovasti. Olisin niin toivonut, että saisin nauttia lumisesta Pietarista, mutta siellä näyttää olevan samanlainen sää kuin täällä Helsingissäkin. 

Kylmästä lämpimään projekti vol 3 -Thaimaa & Laos


Bangkok


Luang Prabang

Vang Vieng
Vientiane

Alkuvuodesta pakenen pimeää Suomen talvea jälleen kaakkois-Aasiaan, tällä kertaa soolona. Minulla on menopaluu Thaimaan pääkaupunkiin Bangkokiin, jossa vietän reissun ensimmäiset neljä yötä. Sieltä jatkan Laosin historialliseen Luang Prabangiin. Kaupunki on Unescon maailmanperintökohde. Suunnitelmissa on vierailla ainakin norsujen suojelualueella ja Kuang Si'n vesiputouksilla.

Luang Prabangista olen varannut hostellimajoituksen kolmeksi yöksi. Sieltä jatkan minibussilla kohti etelää, ensin Vang Viengiin ja sitten pääkaupunki Vientianeen. En ole vielä päättänyt, miten monta päivää vietän kahdessa viimeisessä kohteessa. Täytyy mennä fiiliksen mukaan. Laosissa olen kaiken kaikkiaan 11 yötä. Vientianesta palaan Bangkokin kautta kotiin.

Arabiemiraatit ja Oman


Dubai

Musandamin niemimaa, Oman

Talveen mahtuu ilokseni toinenkin aurinkoloma. Tälle vuoden toiselle reissulle lähden juniorin kanssa. Dubai on ristiriitainen matkakohde, se on selvää. Sitä pidetään keinotekoisena kaupunkina. Se on rakennettu pitkälti halpatyövoimalla. Ihmisoikeudet maassa ovat kyseenalaisia. Miksi siis haluan matkustaa sinne? 

Juniori nauttii reissuissa siitä, että on lämmin, pääsee uimaan, löytyy helposti länsimaista ruokaa ja wifi toimii. Nuo ovat ominaisuuksia, joita juuri Dubai tarjoaa. Kaiken lisäksi sinne pääsee suorilla lennoilla kuudessa tunnissa. 

Dubain lisäksi aiomme vierailla muissakin emiirikunnissa. Yhtenä päivänä teemme retken Omaniin, jossa veneilemme Musandamin niemellä ja käymme snorklaamassa. Hyvällä tuurilla saatamme nähdä jopa delfiinejä.

Ukraina ja Tsernobyl


Keväällä saan ruksia haavelistalta Tsernobylin katastrofialueella vierailun. Ukrainan Kiovaan matkustan ystävän kanssa pitkäksi viikonlopuksi. Itse kaupungista en tiedä juuri muuta kuin että siellä on edullinen hintataso. 

Berliini


Kuuma burleskitähti Dita von Teese tulee Euroopan kiertueelle, mutta valitettavasti ei Suomeen. Mikä ihana tekosyy lähteä keväällä Berliiniin ystävän kanssa katsomaan hänen showta. Kaupunki on meille molemmille entuudestaan tuttu, joten reissun muuta ohjelmaa emme ole suunnitelleet. 

Loppuvuosi 2020

En tiedä, mitä on edessä kevään jälkeen. Heinäkuussa täytän 40 vuotta. Olisi kiva juhlistaa pyöreitä yhdessä juniorin ja mieheni kanssa jossain erityisessä paikassa. Roadtrip Islannissa tai jossain päin keski-Eurooppaa voisi olla kiva. Islanti taitaa kuitenkin olla aika ruuhkainen silloin. Voisin myös kuvitella itseni Makedoniassa Ohrid -järven rannalla makoilemassa. Siellä kyllä taitaa olla aika lämmin synttäreiden aikaan. Mieheni ei jaksa olla kuumassa ilmastossa. Häntä ei myöskään innosta lomailu paikassa, jossa on paljon turisteja. Heinäkuussa onkin haastavaa löytää rauhaisa lomakohde, kun suuri osa eurooppalaisia lomailee samaan aikaan.
Mitä ihmettä sitä kesälle keksisi? 

Veri vetää kovasti Lähi-Itään. Syksyllä olisi mukava mennä vaikka Libanoniin. Barcelonasta olen haaveillut vuosia. Mieheni kanssa menemme perinteiselle syysreissulle kahdestaan, mutta minne? Huippuvuoret oli mahtava kohde. Siitä erikoisempaa ei kyllä voi keksiä. 

Egyptin pyramidit ja Jordanian kalliokaupunki Petra ovat pyörineet ajatuksissani. 
Olisiko 2020 hyvä vuosi käydä Moldovassa, joka on yksi Euroopan vähiten vierailtuja valtioita? Paljon kysymyksiä eikä yhtään varmoja vastauksia.
Aika näyttää, mitä loppuvuosi tuo tullessaan. 


Minne sinä aiot matkustaa seuraavaksi?

Mitä reissuhaaveita sinulla on tulevalle vuodelle?

Linkkejä ja vinkkejä:



Kuvat: pixabay


✌💗😉
Voit seurata reissujani reaaliajassa Instagramissa. Olen tänä vuonna oppinut päivittämään storya. Blogipostauksiani
sekä muuta matkailuun ja arkeeni liittyvää löytyy Sini matkakuumeessa -Facebook -sivulta.



Kommentit

  1. Laos onkin varmasti hieno kohde ja siellä tuskin on aivan samanlaista määrää turistejakaan kuin muutamassa naapurimaassa. Kävin Tsernobylissa aiemmin tänä vuonna: https://www.matkallamissamilloinkin.com/tsernobyl-ja-prypjat-osa-2-matka-prypjatin-aavekaupunkiin/
    Ja olet oikeassa Kiovan hintatasosta, se tosiaan on edullinen. Uber toiselle puolelle kaupunkia maksoi esimerkiksi kaksi euroa ja lisäksi ruoka ja juoma on erittäin edullista. Merkkivaatteet tms. toisaalta ovat vähintään Suomen hinnoissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uberia on tullut käytettyä ja se on näppärä sovellus. Hiljattain Tallinnassa oli sen kanssa ongelmia, kun kuskit hyväksyivät kyydin ja peruivat sen, kun olin odottanut pitkään. Näin kävi tosi usein. Vaatteiden hinnat eivät ole niin merkityksellisiä reissatessa, kun ostelen vähän ja tarpeeseen. Matkustan muutenkin käsimatkatavaroilla oli kyseessä sitten viikonlopun tai kahden viikon reissu. 😊

      Poista
  2. Hyviä kohteita. Olin Laosin Luang Prabangissa juurikin siellä norsujen hoitopaikassa - siellä ei norsut olleet kahleissa eikä niitä isketty piikillä (toisin kuin Thaimaassa joskus nähtynä). Suosittelen että käyt myös Mekong joella risteilyllä -- mun blogista on tästäkin juttua.

    Islannissa voi olla kesällä ruuhkaa - mutta jos kiertää koko saaren sekä ajaa highland tai länsivuonoille saatte olla rauhassa. Eikä tule kuuma. Tai sitten Färsaaret. Toinen kohde - jossa voi tosin tulla kuuma on Romania ja Bulgaria. Tein siellä aikoinaan pari viikon road-tripin. Turisteja ei ollut paljoakaan, mutta halvalla pääsi, ruoka oli erinomaista ja majoitukset halpoja ja ihmiset ystävällisiä. Moldova + Transnistria hyviä kohteita --erityisesti jo punaviinistä tykkää niin Moldovan viinikellareissa on viileää. Jordaniassa kävin toukokuussa - lämmintä oli, mahtava Petra ja vielä upeampi Wadi Rum. Autolla meni mukavasti.

    Mun seuraava matka on Tunisiaan - roadtrip. Keväällä ehkäpä yksi uusi stan -- jos turvallisuustilanne pysyy tai paranee. Siitä myöhemmin.. Kesän matkoja olen alustavasti katsonut: Iran tai Namibia.. kunhan lomat selviää, niin sitten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä luin sen norsupaikan sivustolta, mistä niitä on pelastettu tuonne. Kauheita tarinoita.

      Loppuvuotta pitää vielä pohtia, mut siihen on vielä aikaa, kun tämäkään vuosi ei ole loppu. 😁

      Poista
  3. Meillä on tosi paljon samoja matkahaaveita, esimerkiksi Petra, Libanon, muu Lähi-itä, Tshernobyl..
    Ei kyllä uskoisi että täytät 40, näytät paljon nuoremmalta. Olen ajatellut että olet minua nuorempi (oon 36). Ehkä matkailu pitää mielen ja ilmeen nuorena.. :D

    VastaaPoista
  4. Luang Prabang kuulostaa hyvältä, katselin itsekin sitä yhtenä paikkavaihtoehtona tämänhetkiselle Aasian matkalle.
    Minun haaveena olisi päästä ensi vuonna Amsterdamiin ja Normandiaan. Ehkä myös Berliinin.

    VastaaPoista
  5. Luang Prabangissa kannattaa kiivetä ne oliko 400 porrasta ylös temppelille auringonlaskun aikaan - kaupunki on kyllä muutenkin kiva, vaikka siellä onkin paljon turisteja. Tsernobylistä en ole koskaan innostunut, mutta Kiovassa on kyllä paljon näkemisen arvoista!

    VastaaPoista
  6. Onpa kivoja reissuja luvassa. Itsellä on ainoastaan tiedossa ja suunnitelmissa kesällä Norjan reissu. Toivottavasti eteen tulee jokin muukin matka. Hyvää reissuvuotta.

    VastaaPoista
  7. Onpas kivoja suunnitelmia! Etenkin tuo Laos ja Luang Prabang, olen kanssa pitkään halunnut käymään sielä. Kiva seurata alkuvuodesta sun matkaa siellä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laosia odotan tosi paljon. Vanha haave 'madventures' -ajoilta. Nyt se vihdoin tapahtuu. ♥️

      Poista
  8. Hienoja suunnitelmia. Itse en oikein ymmärrä tuota mantraa "Dubai on ristiriitainen matkakohde". No miten esim. Laos, joka on lapsiprostituution tämän hetkinen "keidas". Tai vaikka kuvassakin olevien munkkien ruuankeräysjonojen valjastaminen turismiteollisuuden käyttöön? Ei mitenkään eettistä. Entä Tsernobylin katastrofialueella vierailut? Tuskaturismia ja tarpeetonta sellaista. Miksi sinne pitäisi mennä? Ottamaan kuva itsestä ja kauhistelemaan...?

    Yritän vaan sanoa, että jokaisessa kohteessa on miinusmerkkejä, joten ei kannata nostaa yhtä tikunnokkaan. Usein ihmiset jotka jeesustelee Dubain kohdalla, ei sitten korvaansa lotkauta muiden maiden ongelmille. Ja miksi Emiraateista juuri Dubai? Entä Abu Dhabi. Tuskin sitäkään paikalliset rakensivat. Eli ongelmia voi löytää ihan kaikkialta.

    Itselläni ei ole mitään suunnitelmia ensi vuodeksi. Tai no juuri varmistui yksi, eli Etelä-Afrikka, mtta se on siis pressireissu, ei "omaa lomaa".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on totta, että epäkohtia on kaikkialla. Ristiriitaisuutta voi löytää mistä vaan. En lähtökohtaisesti halua tuomita maita ja niiden kansalaisia sen perusteella: siksi Bangkok, Laos, Tsernobyl jne 😊

      Poista
  9. Kivoja kohteita! Laos varsinkin kiinnostaisi kovasti. Ensi vuodelle on vain yksi matka varattuna, mutta se onkin sitä ihanampi eli Australia. Pitkäaikainen haave toteutuu vihdoin, en malttaisi odottaa :)

    VastaaPoista
  10. Meidän seuraava reissu vie meidät Los Angelesiin jo ylihuomenna, jee! Ensi vuodelle on suunnitteilla ainakin Havaijin matka, ja kesä Suomessa. Kiinnostaisi kovasti myös samalla käydä jossakin Euroopassa kaupunkilomalla. Ja Tallinnassa ainakin käydään. Eikähän sitä ikinä tiedä mitä muita reissuja vielä vuoteen mahtuu. Sinulla on jo upeat suunnitelmat tehtynä!

    VastaaPoista
  11. Mahtavia suunnitelmia. Hauskaa (tai "hauskaa"), miten Tshernobylista on tullut jopa "mainstream" kohde; eiväthän sinne kaikki mene, mutta saavutettavuus on muuttunut runsaasti.

    Meillä on luvassa esikoisen yllätysmatka Lontooseen (tällä uskaltaa mainita, koska voin olla aika varma ettei hän löydä tietoa täältä ;) ), kesä Espanjassa ja Bosniassa, ja haaveilen myös muutaman eksoottisemman "työmatkan" toteutumisesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bosnia kuulostaa erityisen kiinnostavalta. Yllätyksiä on mukava järjestää. Se on eri asia, miten ne saa pidettyä salassa. Itse olen muutaman yllärin pilannut möläyttämällä asian sivulauseessa. ☺️

      Poista

Lähetä kommentti