Reissuvuosi 2019 kuvina


On tullut aika laittaa vuosi 2019 pakettiin. Siihen on mahtunut matkoja niin soolona kuin myös juniorin ja avopuolison kanssa. Kävin yhdeksässä eri maassa, joista kuusi (Indonesia, Portugali, Kanada, Puola, Mongolia ja Venäjä) olivat minulle uusia. Venäjään tykästyin niin, että menin sinne vielä toisen kerran ilmaisella e-viisumilla. 

 Mutta mennäänpä nyt asiaan...


Espanja: Madrid (tammikuu)

Mercado de Motores

auringonlasku, Circulo de bellas Artes -kattoterassi

Vuoden ensimmäiselle reissulle lähdimme juniorin kanssa kaksin. Päivälämpötilat huitelivat parhaimmillaan yli 20 asteessa. Madrid oli ihanan eloisa kaupunki. Ruoka oli hyvää ja halpaa. Juniori taisi olla eniten innoissaan hostellimme lähellä olevasta jättimäisestä Primark -tavaratalosta. Oma suosikkini oli Mercado de Motores -tapahtuma vanhan junamuseon alueella. Se järjestetään aina yhtenä viikonloppuna kuukaudessa ja satuimme kaupunkiin juuri oikeaan aikaan.

Lisää Madridista voit lukea → täältä



Indonesia: Bali ja Flores (helmikuu)

juniori Balilla

juniori Koka beachillä, Floresin saarella

auringonnousu Kelimutu -tulivuoren kraaterijärvellä

kuva puhukoon puolestaan

Komodonvaraaneja Rincan saarella

Rentoutunut minä, kun loma alkoi olla lopussa

Tätä reissua suunnittelimme pitkään. Meillä oli kummityttö Planin kautta Floresin saarella. Ilman häntä tuskin olisin tajunnutkaan matkustaa tuonne. Kaikki aina menevät Balille. Niinhän mekin menimme aluksi. Vietimme reissun ensimmäiset päivät Ubudissa, Junjunganin kylässä. Se oli kaukana keskustasta ja siellä oli tosi rauhallista. Tuo ylin kuva (postauksen ensimmäinen) on otettu juurikin sieltä.

Flores oli (ja on) jotain käsittämättömän upeaa. Turistit loistivat poissaolollaan (paitsi Labuan Bajossa). John ( Flores explore tours )  kuljetti meidät saaren halki trans-Floresin valtatietä pitkin. Tie mutkitteli kuin serpentiini ylös ja alas. Ympärillä oli viidakkoa, kookospalmuja, uneliaita pikku kyliä, tulivuoria. Se oli roadtrip, joka ei ikinä unohdu.

Lisää Indonesian seikkailustamme voit lukea → täältä



 Portugali: Porto (huhtikuu)

"traveling connects people" ❤ Sonia

Porton makein muraali

Ribeira

Pari vuotta sitten tutustuin Brysselissä hostellin dormissa Soniaan. Tänä vuonna, kun kerroin aikomuksistani vierailla hänen kotikaupungissaan, Sonia lupasi majoittaa minut. Kun hän oli töissä, kiertelin itsekseni kaupungilla nauttien Porton rennosta tunnelmasta ja kevään lämmöstä. Kun Sonia oli vapaalla, hän  mm. tutustutti minua ruokapaikkoihin, jotka ovat turistialueiden ulkopuolella.

Lisää Portosta voit lukea → täältä



Kanada: Toronto & Niagara Falls (kesäkuu)

Distillery district, Toronto

Toronto lautalta kuvattuna matkalla saarilta takaisin kaupunkiin

Niagara falls

Minä ja juniori - Nightmares fear factory, Niagara falls

Kun kesäloma alkoi, suuntasimme juniorin kanssa Atlantin toiselle puolelle. Kanada ei totta puhuen ollut minulle mikään haavekohde. Reissu suunniteltiin hyvin nopealla tahdilla, kun Lentodiilit -sivustolta löytyi tarjous, josta ei voinut kieltäytyä.

Toronton lisäksi vietimme muutaman päivän Niagara Falls kaupungissa, jossa putousten lisäksi löytyisi paljon tekemistä pidemmäksikin aikaa.

Lisää siitä → täällä

Kesäkuvia kotimaasta..


Turussa valmiina Kesärauha -festareihin ja Kingston Wallin keikalle

lohisoppaa Kotkassa

ruumisarkkuvessa -selfie Katjan kanssa TUSKAssa

suppailemassa Kemiönsaaressa




Puola: Krakova ja Auschwitz-Birkenau (elokuu)



Krakovasta olisin voinut heittää tähän jonkun aurinkoisen kaupunkikuvan. Keskitysleirivierailu jäi kuitenkin tästä matkasta päällimmäisenä mieleen.

Voit lukea siitä lisää → täältä




Mongolia (syyskuu)


matkalla Gorkhi-Tereljin kansallispuistoon

Tsingis-kaanin patsas

Vietin kolme päivää Ulan Batorissa, Mongolian pääkaupungissa. Kävin myös kaupunkia lähimpänä olevassa kansallispuistossa ratsastamassa ja vierailin tajuttoman kokoisella Tsingis-kaanin patsaalla. Maasta jäi erityisesti mieleen Woodpecker's Inn. Mukavuuksiltaan majatalo oli perustasoa, mutta tunnelmaltaan jotain aivan erityistä. Suurin kiitos siitä kuuluu Undralille, joka on paikan hengetär. ❤
Mongolian tarinointiani lisää → Mongolia


Venäjä: Trans-Siperian junamatka (syyskuu)

lehmä kadulla - Khuzhir, Olkhonin saari

shamaanipaalut Olkhonin saarella

minä ja provodnik - Tjumen, Siperia


Jekaterinburg


Ulan Batorissa hyppäsin junaan kohti Venäjää. Trans-Siperian matkani kuljetti minut halki viiden aikavyöhykkeen. Ensimmäinen pysähdyspaikkani oli Irkutsk, josta menin minibussilla Baikaljärven keskelle, Olkhonin saarelle pariksi päiväksi. Matka junalla jatkui sitten Krasnoyarskiin, Jekaterinburgiin ja lopulta Moskovaan. Junamatkat kestivät yhteensä 101 tuntia. Tämä reissu oli pitkäaikainen haaveeni. Ehkä joskus vielä palaan Venäjän rautateille.

Siitä enemmän → täällä


Norja, Huippuvuoret (marraskuu)





Lähdimme avopuolisoni kanssa jonkinlaiseksi perinteeksi muodostuneelle yhteiselle syysreissulle. Hauskinta tässä oli, että matka oli yllätys ja hän sai tietää kohteen lentokentän Glo -hotellissa lähtöaamuna. Aiemmin olen aina pilannut yllätykset möläyttämällä jotain sivulauseessa. Huippuvuorilla, Långyearbyenin kylässä oli kaamosaika. Noilla leveysasteilla kaamos onkin ihan omaa luokkaansa.

Siitä lisää tästä → linkistä


Venäjä: Pietari (joulukuu)


joku hienosti valaistu silta Pietarissa

Moikan kanaali aamuhämärässä


Painiskelin Budapestin ja Pietarin välillä, kun pohdin sopivaa kohdetta pitkälle viikonloppulomalle.  Pietaria oli kehuttu kovasti ja se voitti tällä kertaa. Vielä en ole kaupungista ehtinyt kirjoitella muuta kuin yhden postauksen hienoista metroasemista, joten tästä reissusta lisää juttua myöhemmin.




Tämä (reissu)vuosi oli hyvä ja seuraavasta tuskin tulee huonompi.

Hyvää Uutta Vuotta 2020 kaikille. ❤✌




Linkkejä ja vinkkejä:



Kommentit

  1. Sinulla olikin todella monipuolinen matkailuvuosi ja matkat olivat keskenään varsin erilaisia. Mukavaa alkanutta vuotta!

    VastaaPoista
  2. Onpas ollut kiinnostava ja monipuolinen matkailuvuosi! Todella erilaisia kohteita - ei ainakaan matkailu käy pitkäveteiseksi! Ihanaa ja reissurikasta alkanutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kyllä käy tylsäksi. Olisi tosi yksipuolista , jos aina kävisi samanlaisessa paikassa. Minä kaipaan vaihtelua.

      Poista
  3. Sinulla on ollut mielenkiintoinen reissuvuosi! Muistankin nyt, että Porton juttusi luin jossain vaiheessa tarkkaan, kun oltiin siellä kesällä. Tuosta Trans Siperian matkasta haaveillaan täällä kovin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itselläkin tulee luettua paljon niitä tekstejä, jotka kertovat kohteista, mihin on menossa. ☺️ Tai sitten niitä, jotka kertovat kohteista, missä olen itsekin ollut. ☀️

      Poista
  4. Monta mukavaa matkaa olet tehnyt viime vuonna! :)

    Paljon oli sellaisia paikkoja, joissa en itse ole vielä käynyt, mutta haluaisin kyllä joskus käydä.
    Tuollainen Venäjän kierros olisi kyllä varmasti hienoa kokemus. Uskaltaisi vain lähteä ja hypätä junaan... Pietarissa olen kyllä kerran käynyt. Mongolia alkoi kiinnostamaan!

    https://kotonajakaupungilla.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä sä uskallat. Ainakaan venäjän taidon puute ei saa olla esteenä. :) Ja paikalliset ovat tosi ystävällisiä :)

      Poista
  5. Ihan huikeita reissuja ollut! :) Kaikista on ollut ilo saada lukea myös postauksia matkan varrella. Monista samoista kohteista itse edelleen haaveilen, mutta kaikki aikanaan. :) Madrid on ihana kaupunki, siellä on tullut jo muutamaankin otteeseen käytyä. Niagara Falls oli kyllä varmasti upea kokemus! Hyvää uutta alkanutta reissuvuotta sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja hyvää reissuvuotta sinullekin. Madrid oli ihana ja juniorikin sanoi, että sinne pitää päästä uudelleen, mutta pidemmäksi aikaa. Oli yllätys, miten siellä oli niin lämmintä tammikuussa päiväsaikaan.

      Poista
  6. Upeita reissuja sulla on ollut viime vuonna, minua jäi erityisesti kiinnostamaan tuo Madridin mercado, missä se mahtaa olla? Asuin muutamia vuosia Madridissa enkä ole moisesta kuullut, näyttää todella mielenkiintoiselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rautatie -museossa joka kuun 2.na viikonloppuna (Delicias metroaseman lähellä.) ▶️ https://sinimatkakuumeessa.blogspot.com/2019/01/madrid-off-beaten-path-mercado-de.html

      Poista
  7. Näitä koosteita on kiva lukea. Aina niistä bongaa mielenkiintoisia postauksia ja toisaalta tutustuu uuteen bloggaajakollegaan. Hyvä niin. Törmätäänkö Matkamessuilla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei törmätä ainakaan tulevilla messuilla. Viikon päästä lennähdän Aasian lämpöön. 😊

      Poista
  8. Huippu reissuja koko vuosi täynnä! :) Tuota Floresin reissua seurasinkin silloin tiiviisti, kun se itsellä jäi väliin sään vuoksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistankin tuon, kun sun reissussa kaikki ei mennyt putkeen. Itse olen toistaiseksi säästynyt tosi huonoilta säiltä. Kerran meni reissusuunnitelmat uusiksi, kun juniori sai vatsataudin Kambodzassa.

      Poista
  9. Ihan mieletön matkavuosi! Komodo oli meistäkin ihan huikean hieno paikka, vaikka Floresin saarta ei kauheasti ehditty näkemään. Näistä etenkin Trans-Siperian junamatkan, Mongolian ja tietysti Niagaran putoukset haluan itsekin päästä kokemaan joskus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, niin teilläkin. Toki vähän erilainen, kun olitte pitkiä aikoja yhdessä maassa aina kerrallaan. 😏

      Poista
  10. Wau miten upeita reissuja sulla takana! Toi Huippuvuoret on ruvennut kiehtomaan minua ihan erityisesti viime aikoina. Mihinkähän aikaan vuodesta sinne ois kaikkein fiksuinta matkustaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesällä tai talvella, kun kaamos on ohi. Riippuen siitä haluatko vaikka vaeltaa tai harrastaa talviurheilua niin kuin moottorikelkka- tai koiravaljakkoajeluja. 😏 Kun tuon reissun aikanaan varasin , en yhtään tajunnut, että siellä olisi täysi kaamos. Mutta olihan sekin kokemus.

      Poista
  11. Hitsi noi Indonesian kuvat on ihania <3 Tekis mieli lähtee reissaamaan Aasiaan vähäks aikaa, kun se on vielä tuntematonta maaperää Mongolia pois lukien. Ja oli muuten ihan käsittämätön se Tsingis-kaanin patsas! Uskomaton näky kun se tuli esiin hiekkamaiseman keskeltä.
    Kivaa reissuvuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se patsas oli kyllä huikea. Hyvää reissuvuotta sinullekin Cilla ☺️

      Poista
  12. Oletpa reissannut monipuolisesti. Kävin lukemassa Krakovan matkapäiväkirjasi. Minäkin tykkään kirjoitella päiväkirjanomaisesti. Krakova oli kohteistasi se, mikä tällä hetkellä eniten kiinnostaa. Olen kyllä käynyt siellä ja myös Auschwitzissa, mutta siitä on jo kauan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoittelin viime vuonna päiväkirjamaisesti useamman kerran ja se oli mukavaa, kun sai kertoa tarinaa kronologisesti ☺️☀️

      Poista

Lähetä kommentti