Staycation Glo hotel Kluuvissa koronavappuna
Olin Vapun päivänä aamuvuorossa. Tauolla huomasin mieheltäni tulleen WhatsApp -viestin:
"Hei, pitäiskö ottaa hotelli?"
Minun eka reaktio oli, että onko mikään auki.
"Ainakin booking.com antaa joitakin vaihtoehtoja. Scandic Simonkenttä on ainakin auki nettisivujen mukaan."Halusin itse tehdä valinnan lounastauolla. Olimme ennen yöpyneet Glo hotel Kluuvissa. Se on yksi Helsingin suosikkejani. Halusin samannäköiseen huoneeseen, mikä meillä oli aiemminkin ollut. Siinä oli kiva avonainen kylpyhuone ammeella. Lähetin huoneen tiedot miehelleni viestillä: 
"Hei, varaa tuo. Tuu hakee mut töistä."

Tämä oli kiva käänne Vapun viettoon. Työputki oli päättymässä ja kolme vapaata edessä. Ihan niin kuin loma olisi alkamassa, vaikkakin kotikaupungissa. Pakkasin yhden yön kamat ja nappasin kylmän kuohuviinipullon jääkaapista. Meidän oli alun perin tarkoitus juoda se jossain ulkona penkillä istuen. 

Taksi toi meidät muutaman kilometrin matkan hotellin ovelle. Kaduilla oli satunnaisia kulkijoita. Iloinen mies tervehti meitä respassa. Ravintolan puoli oli luonnollisesti eristetty. Vitriinistä löytyi pientä purtavaa ja kuohuviinipulloja oli jäädytettyinä isossa kulhossa. Kysyessämme, oliko hotellissa muitakin, saimme kuulla meidän lisäksi olevan kolmisenkymmentä ihmistä.

Oli hieman aavemaista kävellä hiljaisella hotellin käytävällä. Huoneemme oli peilikuva siitä, missä olimme viimeksi olleet. Ikkunasta oli näkymät Kluuvikadulle. Hotellissa olo tuntui ihan erilaiselta kuin aiemmin. Emme voineet poistua mihinkään eikä oikeastaan ollut tarvekaan. Tilasimme päivällisen Kämpistä, jonka menu huoneesta löytyi. Se tuotiin kärryllä huoneemme ulkopuolelle. Meidän  piti itse ottaa tarjotin astioineen sekä pussi, jossa ruuat olivat ja nostaa ne sisälle. Hygienia ennen kaikkea. Hotellissa ei missään vaiheessa tullut sellainen olo, etteikö puhtaudesta muutenkin oltaisi huolehdittu. 

Kävin vielä illalla ulkona kävelemässä. Kluuvikatu oli täysin autio. Mikä erikoinen Vapun päivä. Tunnelma oli kuin suoraan zombie -elokuvasta. Ei siinä mitään, pidän sellaisista leffoista. Tuntui silti melko oudolta. Mieheni sanoi jälkeenpäin hotellin tunnelman olleen kotitekoisen lämmin. Sisäänkirjautuminen ei ollut liukuhihnamaista niin kuin yleensä. Respan työntekijäkin oli vaikuttanut rennommalta. Tilanteen outous saattoi vaikuttaa asiaan. Tuli tunne, että sinut otettiin hotellin asiakkaana vastaan henkilökohtaisemmin.

Hotelleissa parasta on sängyt ja muhkea peitto sekä tyynyt. Voisin viettää sängyssä kokonaisen vuorokauden. Valittavasti yhden yön varauksessa se ei ollut mahdollista. Ei voinut loikoilla loputtomiin. Haimme aamupalapussit ja kahvia respasta. Mieheni kehui sämpylänsä olleen parhaita, mitä hän on ikinä syönyt hotellin aamiaisella. 

Nyt, kun ei voi matkustaa ulkomaille, hieman loman tuntua saa, kun varaa yön tai kaksi oman kotikaupungin hotellista. Ei staycation ole kuollut ja kuopattu, vaikka muut lomamatkat onkin peruttu. Toki vaihtoehtoja ei ole yhtä paljon kuin normaalisti.

Helsingissä tulevana viikonloppuna 15.-17.5.2020 Glo hotel Kluuvin lisäksi hotelliöitä tarjoavat ainakin Kämp, Scandic Simonkenttä, Hotel Katajanokka, Sokos hotel Vaakuna, Radisson Blu Plaza ja Hotel Finn. 


Linkit ja vinkit:

Yö Glo hotellissa Helsinki-Vantaalla
Yö unimunassa Helsinki-Vantaalla
Lähiseutumatkailua: Radisson Blu Aleksanteri, Helsinki

Kommentit

 1. Hyvä idea lomafiiliksen saamiseen! Jäin miettimään vaikuttaako poikkeusaika hinnoitteluun.

  VastaaPoista
 2. Poikkeuksellinen vappu kaikin puolin :) Tuskinpa usein tulee tilaisuutta yöpyä Helsingin keskustahotellissa näin rauhallisissa puitteissa. Tämä hotsku ei ole itselleni tuttu, mutta tosi kivalta vaikuttaa.

  VastaaPoista
 3. Staycation on hyvä idea, varsinkin nyt kun ei pääse reissuun. Voisin kuvitella tekeväni samanlaisen tempauksen, mutta en omassa kotikaupungissa vaan esimerkiksi Helsingissä tai vaikkapa Tampereella.

  VastaaPoista
 4. Ex-Tempore lähdöt on ihania kun ne vaan tapahtuu liikoja suunnittelematta ja sitten on semmoinen vapautuneen innokas fiilis. Mietin joskus juuri tuota, että millaisena tämän hetken pieni asiakasmäärä näyttäytyy hotellin henkilökunnan näkökulmasta. Uskoisin, että varmaankin jokainen asiakas on enemmän kuin tervetullut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä sellainen fiiliskin, että on normaalia enemmän tervetullut 😊

   Poista
 5. Hotelliöissä on parasta ne ihanan muhkeat tyynyt ja peitot! Me ollaan joskus oltu siinä toisessa Glo-hotellissa, mikä ei tehnyt kovin erikoista vaikutusta. Täytyy käydä tämä testaamassa joskus Suomen matkalla, kuulostaa kivalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oisko ollut Glo Art? Mä olen nähnyt sieltä hienoja kuvia ja itse olisin siitä kiinnostunut.

   Poista
 6. Hauska idea viettää vappu hotellissa. Meillä se kului täysin kotona. Leikittiin ravintolaa kotona 5 v tyttären kanssa vappuaattona ja vappupäiväksi rakennettiin piknik olohuoneen lattialle.

  VastaaPoista
 7. Todella hauska idea, staycationit on kivaa vaihtelua! Itse tässä juuri mietiskelen että jos sitä lähtisi juhannukseksi "matkoille" johonkin Helsingin hotelliin. Viimeiset pari vuotta ollaan vietetty juhannus hotellilomalla Tallinnassa, mutta tänä vuonna se ei oikein onnistu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllähän sinne Tallinnaan pääsisi. Olisihan se melkoinen juhannus lukittautua johonkin Tallinnan hotellin huoneeseen. Ei varmaan ole sen arvoista, jos pitää olla juhannuksen jälkeen omaehtoisessa karanteenissa. Ehkä saadaan Viron kanssa oma, karanteenivapaa matkustuskupla. 😊

   Poista
 8. Tätä oli hauska lukea vaikka vähän jälkijunassa. Hotelleissa yöpyminen tuo aina arkeen – tai koronavappuun – juhlan tuntua. Me vietimme Glossa aikoinaan hääyötä, joten on hotellista erittäin lämpimät muistot :) Pitäisi varmaan palata jossain vaiheessa – vai olisikohan sittenkin parempi jättää muistoihin juuri sellaisena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä tuntuisiko se lähellekään samalta, jos olette tuolla hääyön viettäneet 😊

   Poista

Lähetä kommentti