Ei se määränpää vaan matka -Syyslomalle Varsovaan

 


Elimme syyskuun puoliväliä. Viikon pituinen syyslomani oli alkamassa. Minun piti alun perin lähteä Kroatiaan, mutta kaikkihan tietävät, miten sen suhteen kävi. Sitten luin lehdestä, että lauantaista 19.9, ensimmäisestä lomapäivästäni alkaen mm. Puola olisi vihreä maa Suomelle. Sinne katsottiin siis olevan turvallista matkustaa ja palatessa ei tarvitsisi jäädä karanteeniin. 

Sattuipa sopivasti, kun Finnairilta löytyi Varsovaan suorat lennot. Ja sain käytettyä tähän osan voucherista, minkä sain viime kevään peruuntuneesta Berliinin matkasta. En ikinä ollut ostanut lentolippuja näin lyhyellä varoitusajalla. 3 päivää Varsovaan. Olin ihan fiiliksissä.

Kun lähtöpäivä sitten koitti, menin kentälle vanhasta tottumuksesta muutaman tunnin etuajassa. Ihan turhaan minä niin aikaisin menin. Ei ollut tietoakaan ruuhkista. Jo lentokentälle autolla saapuessa alue oli tyhjä. Todellinen maailmanlopun tunnelma. Ei yhtään autoa odottamassa saapuvia eikä ainuttakaan jättämässä lähteviä matkalaisia paitsi minun kuskini.

Sisälläkään ei ollut ruuhkaa. Turvatarkastuksen työntekijät oikein valpastuivat tullessani kohti ja korjasivat asentonsa ryhdikkääksi ottamaan vastaan minut, ainoan asiakkaansa. Olihan kentällä tietysti muitakin matkustajia. Tunsin kuitenkin olevani ainoa. Palvelukin oli jollain tavalla henkilökohtaisempaa. 

Kävelin hetken edestakaisin pitkin käytäviä. Menin sitten Oak Barreliin kuohuvalle. Baarimikko pahoitteli yskäänsä. Sanoi sen johtuvan tupakasta ja kertoi käyneensä testissä. Päivitin facebook -sivulleni että jos jostain saa koronan niin ei ainakaan lentokentältä, sillä täällä ei ole ketään. 








Sitten tuli kuulutus lähtöportille. Bussilastillinen matkustajia vietiin pienen koneen luo. Aurinko paistoi ja taivaalla oli kauniita kumpupilviä. Täydellinen päivä lähteä jonnekin, minne vaan.
"It's not about the destination. It's about the journey."
Astuin koneeseen seitsemän kuukauden tauon jälkeen. Ilmassa oli lähdön tunnelmaa. Itse ainakin olin ihan fiiliksissäni. 

Kaikille jaettiin Clean kit, joka sisälsi pyyhkeen pintojen puhdistukseen sekä yksittäispakatun annoksen käsidesiä. Muuten lähdön rutiinit olivat ihan niin kuin ennenkin. Kun kone kiihdytti kiitoradalla, olo oli kuin pikkulapsella jouluaattona. 

Koneen alkaessa laskeutua kohti Varsovaa, tihrustin uteliaana ikkunasta, miltä alhaalla näytti. Uusi kaupunki ja uudet kokemukset olivat edessä. Tiesin, mitä Puolalta saattoi odottaa ja toisaalta myös en tiennyt, mitä odotettavissa oli. Olihan tämä korona -aikaa.  





Ps. Kirjoittaminen on jäänyt vähän taka-alalle motivaation katoamisen vuoksi. Siksi on ollut parempi pitää blogi -taukoa, koska väkisin on hankala mitään tehdä. Uusi vuosi häämöttää nurkan takana ja tuo nyt uutta toivoa tähän korona -aikaan. Nyt uskaltaa jo vähän haaveilla tulevan vuoden matkoistakin. 

Peace and love, 
- Sini, edelleen matkakuumeessa

Linkkejä ja vinkkejä:


Kommentit

  1. Nopeasti tuo koronatilanne vaihtelee. Olimme itse reissussa kesällä, kun koronatilanne oli useissa Euroopan maissa hallinnassa. Puolassa se ei silloin sitä kuitenkaan todellakaan ollut, niin valitettavasti siellä käyminen jäi sitten taas väliin. Hyvä, että sinä kuitenkin sinne pääsit, kivalta kuulostava maa! Ja toivotaan nyt, että rokotukset ym. asiat saisivat tämän tilanteen normaaliksi, sillä olisi tosiaan kiva istahtaa taas lentokoneeseen hyvällä mielen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin vaihteli. Kun palasin Puolasta, taisi mennä viikko, että se muuttui "keltaiseksi maaksi".

      Poista
  2. Voi ei - kunpa pääsisi taas helpommin matkustamaan. Itse jo kaipaan sitä tunnetta kun lentokone rullaa kiitotien päähän, bling - ready for take-off, ja sitten turbiinit alkavat laulamaan ja hetken päästä kone nousee kiitotieltä.

    Mun lokakuun matkasuunnitelmat menivät monta kertaa uusiksi. Eka piti lähteä Pakistaniin - se peruttiin matkatoimiston toimesta (enkä mä olisi voinut Suomessa enää 14 päivän karanteeniin mennäkään). Sitten piti lähteä Unkariin - maa sulki rajat turisteilta. Seuraavaksi olin jo varmassa lippuja Georgiaan, no se sitten meni punaiselle THL:n listoilla. Lopulta ostin liput Latviaan ja suunnittelin viikon autoreissun, kunnes viisi päivää ennen matkaa Latvia ilmoitti että Suomesta tulevat joutuvat 10 päivän karanteeniin, kun tapauksia oli yli 16/100000. Siinä peruin liput, koska niiden vaihtaminen olisi tullut yhtä kalliiksi kun uusien osto - sain 25€ "voucherin". Onneksi auton ja majoitukset saatiin peruttua ilman lisäkuluja. Ihan hirveetä säätöä oli syyskuussa näiden matkojen muuttumisen kanssa. Synkkää ja ikävää...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kieltämättä lentokoneeseen istuminen ja se lähtökiihdytys tuntui superilta pitkän tauon jälkeen.
      No eipä oo sullakaan tuo syksy putkeen mennyt. 😔

      Poista
  3. Olenkin paljon miettinyt miten mahtavalta se sitten tuntuukaan kun vihdoin kaiken tämän jälkeen pääsee taas lentokoneeseen! Just viime viikolla oli puhe kavereiden kanssa että kuinka ikävä on sitä tunnetta kun on lentokentällä odottamassa matkaan lähtöä, just saanut laukut jätettyä tiskille ja kerkeää hetken istahtaa kahvilassa / ravintolassa oottelemassa ja on täynnä odotusta.
    Niin toivon että ensi kesänä pääsisi taas matkaan mutta aika näyttää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän kaikki ala pikku hiljaa normalisoitua, kun ihmisiä aletaan rokottamaan. Toivotaan parasta.

      Poista
  4. Nopeasti tosiaan tässä nykymaailmassa tilanteet vaihtelevat, kuten joku jo totesikin. Ja siinä missä ennen oletuksena oli, että suunnitelmat toteutuvat, niin nykyisin melkein, että ne peruuntuvat. Mutta sait sentään kokemuksen lentämisestä korona-aikaankin - meillä oli moisia lentoja viisikin kesällä kun kävimme Norjassa, lentojen uusi normaali?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuosta viisastuneena en varaa seuraavaa matkaa ennen kuin juuri ennen lähtöä, kun tietää koneen varmasti lentävän.

      Poista
  5. Varsova on kyllä tosi kiva paikka. Tuli käytyä siellä viime syksynä ennen Krakovaan siirtymistä. Yllätyin oikein, miten moderni ja iso kaupunki se olikaan. Sinne vois kyllä joskus palata uudelleen. Puolassa oli myös hyvää ruokaaa.

    VastaaPoista
  6. Ymmärrän sun fiilikset tuon kirjoittamisen ja motivaation suhteen, täällä vähän samoja fiiliksiä. Toivotaan ensi vuodelle nousukautta sen asian suhteen :) Positiivista on se, että mä pääsen ensi viikolla lentokoneeseen, kun lähden lappiin. On sekin jo jotain ja tuntuu poikkeuksellisen jännittävältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lapissa on niin kaunistakin juuri nyt, kun siellä on lunta ja täällä etelässä synkkää ja pimeää.

      Poista

Lähetä kommentti