Berliini Streetart vol 2: Urban Spree / Reveler 99Back to business: Berliini streetart vol 2 on toinen kolmiosaisessa postaussarjassa. Enkä edes ehtinyt nähdä kaikkia alueita, joita Berliinillä on tarjota tämän aiheen osalta.

Mikä on Urban Spree? 


Tämä 1700 neliön alue Berliinin Friedrichscheinin alueella, Warschauerstrassen aseman lähellä on vanha teollisuusalue.

Nykyään se pitää sisällään taidenäyttelyjä, tapahtumia, beergardenin, taiteilijaresidenssejä, boulderointihallin, skeittihallin, konsertteja, kirjakaupan ja muuta. Katuruokakontti alueella on auki ympäri vuorokauden.

Itse tulin mestoille aikaisin aamulla suoraan East Side Galleryltä. Alueella oli työmiehiä, remontin ääniä, bändi harjoittelemassa jonkun hallin sisällä. Vaikka en päässyt gallerioihin tutustumaan, kiertelin ympäristössä ottaen kuvia rakennusten ulkopuolella olevista graffitteista. Alue on rähjäisen näköinen, mutta se sallittakoon. Ei kaiken aina tarvitsekaan olla siistiä ja siloteltua. Tänne pitää palata jonakin toisena aikana eikä arkiaamuna. Oi, miksi olinkin niin aikaisin liikenteessä. 😔

Alue oli rauhallisen unelias ja sainkin nauttia kahvin aivan yksin läheisen ravintolan terassilla postikortteja kirjoitellen. Miltähän täällä mahtaa näyttää jonkun tapahtuman aikaan?


Mun suosikkikuva alueelta. Kun tätä kuvaa zoomaa, sen sisällä on paljon pikkukuvia, jotka tekee tästä kokonaisuudesta upean. Linkki:
-Urban Spree

Muita postauksia katutaiteesta:
Mun Myyrmäki
Bryssel streetart
Berlin Streetart:East Side Gallery

Kommentit

 1. Wau, Urban Spree on mennyt multa ihan ohi vaikka muutama vuosi sitten Berliinissä oikein yrittämällä yritin etsiä niitä kiinnostavimpia katutaide kohteita. Ei sillä, katutaide on Berliinissä niin ubiikkia että voisi mennä lähes minne vaan ja törmätä hienoihin teoksiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennen reissua luin netistä artikkeleja, mistä katutaidetta löytyy Berliinistä ja sieltä tuon bongasin. :)

   Poista
 2. Ollaan käyty miehen kanssa Berliinissä kaksi kertaa ja molemmilla visiiteillä ihasteltiin katutaidetta, mutta harmi kun ei tästä paikasta tiedetty! Täytyy laittaa muistiin, kiitos tästä :)

  VastaaPoista
 3. Tämä olisi hyvä vinkki! Itse kävin vain East Side Galleryssa, mutta tämä ei ehkä ole niin kovasti turistien tutkassa. Todella upean näköisiä teoksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olin niin aikaisin siellä ja olin ainoa turisti paikalla. Täytyy seurata paikan nettisivua ja järkätä reissu Berliiniin, kun tuolla on jotku kiinnostavat festarit.

   Poista
 4. No himputti, ei tullut viimeksi käytyä tuolla! Ihana paikka, ihan mun makuun! Pitää seuraavalla Berliinin reissulla yrittää muista tuo paikka ja piipahtaa. Katutaide on aina mun sydäntä lähellä. Näin valokuvista katsottuna: kala on minunkin suosikkini. :)

  VastaaPoista
 5. Todella mielenkiintoinen tuttavuus. East Side Gallery on minulle tuttu, mutta tämä tuli ihan uutena. Uskon, että on sellainen, mistä todella tykkäisin. Seuraavalla kerralla, kun menen Berliiniin, otan ehdottomasti ohjelmaan. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muista katsoo mestan nettisivu ennen Berliinin reissua, jos siellä sattuis olemaan joku tapahtuma samaan aikaan :)

   Poista
 6. Upeita otoksia, tekeekin jo mieli uudestaan Berliiniin😍 paremman puutteessa sitten vaikka Myrtsiin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäis pitkästä aikaa käydä myös Martsarissa ja Louhelassa.. Sinnekkin on kuulema tullut hienoa katutaidetta :)

   Poista

Lähetä kommentti