Game of Thrones - kuvauspaikoilla Marokossa









Vuosi 2018 tulee jäämään mieleen erityisesti Game of Thrones -matkailuvuotena. Toukokuussa olin sarjan 1. kauden maisemissa Maltalla. Elokuussa näin 2. kauden kuvauspaikkoja Pohjois-Irlannissa, jossa on kuvattu myös sarjan viimeistä, tänä vuonna ilmestyvää kautta. Vuosi huipentui Marokkoon. Matkani keskus oli hektinen Marrakesh, joka sijaitsi puolivälissä kahta kohdetta, joissa Game of Thronesia on kuvattu kaudella 3.

Ait Ben Haddou - Yunkai, the yellow city

Tämä ikivanha berberikylä, Ait Benhaddou sijaitsee karavaanireitin varrella, joka oli aikoinaan yhteys Saharasta Marrakeshiin. Nykyisin kylä on Unescon maailmanperintökohde. Sarjassa sitä on tehty tietokoneella suuremmaksi ja sen muurit ovat kokonaiset. Ympäristöä ei ole muokattu vaan se näyttää kauniin karulta ja kivikkoiselta niin kuin todellisuudessakin. Täällä,Yunkaissa, Daenerys Targaryen vapautti orjat mastereiltaan.

Olin varannut kylään päiväretken jo puoli vuotta aiemmin. Olin sattumalta ainoa, joka tältä kyseiseltä matkanjärjestäjältä sen oli  tälle päivälle varannut. Aamulla Marrakeshissä Cafe de France'n edessä seisoessani eteen pysähtyy henkilöauto, josta mies hyppää ulos.
"Hi, you must be Sini. I'm Abdul. Here is our car, let's go. You have a private tour."
Mulla ei ole ikinä ollut yksityiskierrosta. Abdul kertoi, että firmalle on tärkeä pitää asiakkaat tyytyväisenä eivätkä he halunneet perua retkeä, vaikka muita ei ollutkaan ilmoittautunut siihen. Päivä sujui loistavasti. Sai mennä paikasta toiseen omaan tahtiin. Abdul kertoi Marokon historiasta, nykypäivästä ja kulttuurista. Kävimme juomassa minttuteetä berber -kodissa. Kengät riisuttiin ennen olohuoneeseen astumista. Lattia oli päällystetty kirjavilla matoilla. Seuraamme liittyi talon isäntä, joka on noin 70-vuotias. Hän kertoi, miten poika on muuttanut kaupunkiin, mutta tytär asuu vielä kotona. Nuoret lähtevät pois töiden perässä eivätkä enää palaa takaisin. Kylä on tyhjenemässä.

Kerroin miehelle minun yli 90-vuotiaasta mummusta, joka asuu myös autioituneessa kylässä yksin eikä halua muuttaa pois. Abdul tulkkasi miehelle, mitä sanoin. Näytin myös mummun luona ottamani kuvan viime kesältä. Siinä oli maalaismaisema ja lampaita pellolla. Mies nyökytteli ymmärtävästi. Ei hänkään halua muuttaa kotoaan.


Essaouira - Astapor






Essaouira sijaitsee Atlantin rannikolla Marokon länsiosassa. Merivesi oli joulukuussa jäätävän kylmä, mutta silti paikalla oli paljon surffareita märkäpukuineen. Oli ihana kävellä hiekassa paljain jaloin. Auringossa lämpötila oli 24 astetta tai ehkä enemmänkin.

Game of Thrones -fanit tuntevat kaupungin nimellä Astapor. Täällä Daenerys sai armeijaansa Unsullied -joukon. Kuvaukset tapahtuivat satama-alueella, jossa nyt näkyi paljon kalastusveneitä ja muutama isompi alus telakalla. Niin veneet kuin vanhat tykitkin oli leikattu pois sarjasta. Tietokoneella satama-alue oli saatu näyttämään paljon isommalta kuin se oikeasti onkaan. Alueen muurit ja tornit olivat helposti tunnistettavissa.

Marokossa kuvattiin vain 3.s kaudella. Nyt, kun olen nähnyt useampia sarjan kuvauspaikoista, katson jaksoja ihan uusin silmin. Tunneside Game of Thrones'iin on tullut syvemmäksi. Ihan niin kuin olisin itse saanut olla sarjassa mukana.



Muita Game of Thrones -matkajuttujani:

Game Of Thrones - Kausi 1, Malta
Game Of Thrones kuvauspaikoilla Pohjois-Irlannissa

Kommentit

  1. Me eleltiin Essaouirassa samaan aikaan, kun katsoin Game of Thronesia ja juuri niitä jaksoja (joo, oon tullut mukaan tähän villitykseen aika myöhässä). Oli kyllä huikea fiilis ja alkoi todellisuus ja sarja vähän sekoittumaan siellä kuvauspaikoilla kulkiessa :) Tuolla Ait Benhaddoussa pysähdyttiin lyhyesti myös, hieno paikka! Paljonko tuo sinun yksityiskierros maksoi? Kävitkö samalla kertaa Ouarzazatessa?

    VastaaPoista
  2. 110€ eikä sen pitänyt olla privakierros vaan minibussi - ryhmäkierros. Sittemmin tuolla on näköjään hinnat tuplaantunut. Itse maksoin retken puoli vuotta ennen reissua. Taitaa olla iso kysyntä. Ouarazazate skipattiin ja vietettiin enemmän aikaa Ait Benhaddoussa. Kuski vakuutti mut siitä, että se on niin keinotekoinen paikka.

    VastaaPoista
  3. Oltiin juuri Marrakeshissä, mutta ei oltukaan tietoisia että siellä ois ollu tää paikka! Muistan erittäin hyvin tuon kohtauksenkin... Sen sijaan Maltan Mdina ja Dubrovnik koettu noista kuvauspaikoista 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nämä ei olleet Marrakeshissä vaan Marrakesh oli puolivälissä näitä kuvauspaikkoja. Etäisyys 2-3 tuntia autolla. :) Mulla vielä Duprovnik kokematta.

      Poista
  4. Greeting and Thank you for your amazing Article

    VastaaPoista
  5. Great pictures, thanks for the post. Regards moroccosmtours.com

    VastaaPoista

Lähetä kommentti