10 reissu-unelmaa
"If you can dream it, you can do it."
-WALT DISNEY
Unelmoiminen on mukavaa. Se saa hetkeksi unohtamaan työn ja arkiset velvoitteet. Se voi kuljettaa maailman ääriin. Unelmoida voi missä vaan.

Tuo ylläoleva kuva on otettu viimeisenä iltana Floresin saarella La Cecile Komodo -hotellin terassilla. Yksi unelma oli tuolloin toteutunut ja reissu oli lopussa. Silloin olo oli yhtäaikaa sekä haikea että kiitollinen siitä kaikesta, mitä oli saanut kokea.

On ollut kiva nähdä ja lukea, miten Kohteena maailma -blogin Ramin liikkeelle laittama haaste on saanut ihmiset avautumaan omista unelmistaan.
Minulle tässä oli haastavaa se,  että niiden täytyy sopia tiettyjen otsikoiden alle. Pitkän mietinnän jälkeen sain listattua omat unelmani. Karsin vaihtoehdoista tulevat reissukohteet, jotka ovat varmasti toteutumassa.pixabay

PAIKKA: Saharan autiomaa


Marokon reissulla unelma Saharasta alkoi kasvaa. Paikalliset kertoivat että jos sinne menee, kannattaa mennä ainakin kolmeksi päiväksi. Silloin pääsee syvälle Saharaan ja saa kokea kunnolla, miltä tuntuu olla autiomaassa. Niin, miltähän se tuntuu, kun on kaukana kaikesta ja ympärillä on vain hiekkaa sekä autiomaan avaruus. Tämän paikan fiilistelyyn suosittelen lukemaan Paulo Coelhon Alkemistia.

TAPAHTUMA: Wacken 

Tätä ei tarvinnut miettiä kauan. Wacken -metallifestivaali samannimisessa saksalaiskylässä on minun 25 things to do before I die -listalla. Kyllä minä vielä joku vuosi sinne menen.

KOTIMAAN KOHDE: Ahvenanmaa

Hassua etten ole ikinä käynyt Ahvenanmaalla. Olen nähnyt vain Maarianhaminan sataman laivan kannelta käsin. Tämä tilanne täytyy korjata ja mielellään lämpimään vuodenaikaan. Välimatkakaan ei ole pitkä, joten se ei voi olla (teko)syy olla menemättä.

pixabay


KAUPUNKI: Bangkok

Jostain syystä Thaimaan pääkaupunki on ollut mielessäni paljon. Olen katsellut siitä youtube -videoita, lukenut blogipostauksia ja kuolannut kuvia katuruokaloista. Onneksi lähellä on ihana thaikkuravintola Lemon grass, jonne pääsee helposti, jos kaukoidän kaipuu yltyy suureksi.

MAA: Nepal

Maailmassa on paljon kiinnostavia maita, mutta tähän kategoriaan vastaus tuli miettimättä. Nepal kilpaili Trans-Siperian junamatkan kanssa, kun mietin, mihin tekisin tulevan syksyn soolomatkan. Aloin tuntea epätoivoa, kun en millään osannut päättää niiden välillä. Sitten yhtenä kauniina päivänä minulla oli kirkkaana mielessä, että Nepal saa odottaa johonkin toiseen vuoteen. Tänä vuonna junaillaan. Ehkä valintaan vaikutti osaltaan onnistunut junamatka Azerbaijanin Bakusta Georgian Tbilisiin. Mutta Nepal ja Himalaja säilyy kirkkaana mielessä ja sydämessä. Tätä kohdetta voi fiilistellä Tero Tähtisen Katmandun unet -kirjan parissa.

SAARI: Borneo

Tämä oli vaikea kategoria. Maailmassa on valtavan paljon saaria, joista valita. Borneo on maailman kolmanneksi suurin saari, joka on jaettu kolmelle maalle: Malesialle, Indonesialle ja pienelle Brunein sulttaanikunnalle. Saarella olisi ihana vaeltaa sademetsässä ja nähdä orankeja sekä muita eksoottisia eläimiä. Bruneikin vaikuttaa tosi kiinnostavalle.pixabay

EXTREME: Tšernobyl

Olin pieni lapsi, kun Tsernobylin ydinvoimalaonnettomuus tapahtui. Se oli valtava katastrofi, joka puhututtaa vielä tänä päivänä. Miksi minä tai joku muu haluaa vierailla tällaisessa paikassa, jossa on tapahtunut jotain niin kauheaa? Wikipedia valaisee tietämätöntä synkästä turismista. Aiheesta on tehty myös tutkimuksia. Niissä on todettu, että synkkien kohteiden viehätys on enemmän niiden historiallisessa arvossa kuin kuolemassa ja kärsimyksessä. Jos epätavalliset matkakohteet kiinnostaa sinua, Tsernobyl ja paljon muuta löytyy Netflix -sarjasta Dark tourist (Makaaberit matkakohteet).


MAJOITUSMUOTO: kapselihotelli

Kuinka kätevä ja tilaa säästävä tapa tämä onkaan majoittua. Kapselihotellista tulee mieleen joku scifi -elokuva, vaikka konsepti ei ole edes uusi. Yö unimunassa Helsinki-Vantaan lentokentällä on ehkä vähän vastaava, mutta minä haaveilen yöpymisestä kunnon kapselihotellissa, jossa ei tarvitse kuunnella, miltä portilta seuraava lento lähtee.

LUONTOKOHDE: Afrikan savanni

Olisi hienoa olla safarilla jossain päin Afrikkaa kuten vaikka Keniassa tai Tansaniassa. Miltä tuntuisikaan nähdä norsuja tai leijonia niiden luonnollisessa elinympäristössä. Tämä olisi spesiaalikohde. Toistaiseksi tyydyn ihastelemaan muiden kuvia Afrikan reissuilta.

RUOKA & JUOMA: Georgia

Ehdottomasti vaikeinta oli valita reissu-unelma, joka liittyy ruokaan ja juomaan. Rakastan ruokaa. Haluaisinko eniten sushia ja sakea Japanissa vai Nasi gorengia ja Bintangia Indonesiassa vai borchkeittoa ja vodkaa Venäjällä? Maailma on täynnä ihania ruokia ja juomia. Joku täytyy kuitenkin valita....

Taidan kallistua Georgiaan ja georgialaiseen viiniin. Joku päivä täytyykin harrastaa lähimatkailua ja suunnata Sörkkaan. Siellä löytyy Georgian house ravintola, jota en olekaan vielä testannut.


Kerro omista reissu-unelmistasi ja laita postauksen linkki Kohteena maailma -blogin Kymmenen reissu-unelmaa postauksen kommentteihin. Kopioi nämä lyhyet säännöt oman postauksesi loppuun ja haasta siinä viisi bloggajaa kertomaan reissu-unelmistaan.
 En ole yhtään perillä, kuka tähän haasteeseen ei ole vielä vastannut, joten heitän ilmaan avoimen haasteen.

... Mistä sinä haaveilet? Onko sinulla ja minulla samoja reissu-unelmia?...

Kommentit

 1. Todella mielenkiintoisia kohteita sinäkin olet listannut! Olen itse käynyt Tšernobylissä ja kirjoittelin siitä blogiinikin, aika extremekohde tottavie on.

  Georgialainen ruoka on tosi hyvää, en tosin ole syönyt sitä kuin Venäjällä. Olisi kiva lähteä ruokamatkalle Georgiaan.

  VastaaPoista
 2. Hienoja kohteita sinulla unelmissa. Itseänikin kiehtoo Sahara. Tälle vuodelle olisi itseasiassa hiukan suunnitelmissa josko loppuvuodesta toteutuisi reissu Tunisiaan, sieltähän tuo olisi mahdollista kokea. Mutta suunnitelmat ovat vielä sen verran auki, ettei tällä hetkellä osaa kuin unelmoida. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti saat Saharassa käymisen järjestymään Tunisiassa. 😊

   Poista
 3. Näitä unelmapostauksia on aina kiva lukea! Savannista (ja safarista) Afrikassa haaveilen myös itse. Samoin Sahara ja Ahvenanmaa pitäisi joskus nähdä! Olin juuri tammikuussa Bangkokissa ja se olikin yllättävän kiva kaupunki, kun odotin sen olevan jotain samanlaista kuin elokuvassa Hangover 2. Hienoja temppeleita ja hyvää ruokaa, tosin kahdessa päivässä ei paljoa ehtinyt nähdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En muistanutkaan, että hangover 2 oli kuvattu Bangkokissa. 😊

   Poista
 4. Ihastuttavia kohteita listallasi ja osa myös samoja kuin itselläni ajatuksissani. Listani odottaa vielä julkaisuaan, mutta Saharan autiomaa, Afrikan savannit ja Tsernobyl kuuluvat ehdottomasti myös omiin things to do&see before I die -listalleni. :) Kiitoksia kivoista lukuhetkistä ja hyvää loppuviikkoa!

  Tiina Johanna
  Kookospalmun alla -matkablogi, http://www.kookospalmunalla.fi

  VastaaPoista
 5. Kapselihotelli, Tsernobyl ja Nepal - asioita joista kaksi oli myös omalla listalla ja yhden olisi pitänyt olla :D Bangkok on oikeasti huikea paikka. Rakastuttiin kaverin kanssa aivan täysin, kaupungin kiireisyys ja tunnelma ja toisistaan täysin erilaiset alueet viehättivät meitä suuresti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa olen kuullut muiden suusta, että Bangkokiin rakastuu helposti. ❤️

   Poista
 6. Paikka: Joku rentouttava kohde
  Tapahtuma: Naisten tai miesten joku jalkapalloturnaus
  Kotimaan kohde: Ihanat puutalokaupungit��
  Kaupunki: Lissabon, Minsk
  Maa: Portugal
  Saari: Canarian Saaret
  Extreme: Tshernobyl
  Majoitusmuoto: Jugend-hostelli
  Luontokohde: Afrikan savanni
  Ruoka&juoma: Välimeri

  VastaaPoista

Lähetä kommentti