5 x markkinoita Bangkokissa




Otimme Kalin kanssa kimppataksin Wat Arun -temppeliltä läheiseen Wang Lang markettiin. Kuski ei ruuhkan takia voinut viedä meitä perille. Puikkelehdimme loppumatkan autojen ja kaksipyöräisten välistä isomman tien yli ja kapealle kujalle. Ohitettuamme useita vaatekauppoja ja sekalaisia putiikkeja, ruuan tuoksu tuli alkoi tulla nenään. Maistelimme taikinanyyttejä, joiden lihaisa sisältö jäi mysteeriksi. Sitten löysimme kookoskakkuja ja vihreitä, hyytelömäisiä kuutioita, jotka maistuivat riisipuurolle.

Otin valokuvia saapuessamme alueelle ja ollessamme lähdössä pois tuolta (eli nuo ylimmät kuvat). Kännykkä pysyi visusti laukussa, kun koko ajan oli jotain syötävää kädessä. Laskin, että kulutin noin 3€ ja sillä sai vatsan täyteen. Moni pitää Vang Lang markettia parhaana paikkana saada katuruokaa päiväaikaan Bangkokissa.

Avoinna: 8-20 joka päivä
Osoite: Wanglang road, Siri Rat, Bangkok Noi
Youtube: Vang Lang Market



Pratunam market + Baiyoke sky hotel




Jos kaipaat täydennystä vaatevarastoosi, kannattaa tulla Pratunamiin. Se on täynnä pieniä kauppoja ja kojuja niin sisätiloissa kuin ulkonakin. Markkinat sijaitsevat Ratchaprarop - ja Petchapuri -katujen risteyksessä ja pikkukujilla niiden ympäristössä.

Kun vaateostokset on tehty, mene nauttimaan drinkki viereiseen Baiyoke sky hotelliin, joka on Thaimaan korkein, 309m. Jos ei itse yövy hotellissa, joutuu pulittamaan 400 bahtin (12€) pääsymaksun. Tähän sisältyy yksi ilmainen juoma. Itse en päässyt nauttimaan upeasta Bangkokin panoraamasta, sillä savusumu peitti näkyvyydeen. Ilmanlaatu oli paikoin todella huono ja siitä kirjoitettiin silloin lehdissäkin.

Avoinna: su-pe 5-21, la 16-19
Osoite: Phetchapuri road, Thanon Phaya Thai, Ratchathewi




Phahurat market







Phahurat market löytyy lyhyen kävelymatkan päässä Sam Yotin metroasemalta. Alue tunnetaan myös pikku Intiana, sillä siellä asuu Bangkokin suurin intialainen populaatio. Alue käsittää Intia Emporium -ostoskeskuksen, läheiset kujat ja Old Siam Plazan, josta nuo yllä olevat kuvat on otettu. Olin tuolla melko aikaisin, hieman kymmenen jälkeen. Tunnelma oli silloin hyvin rauhallista. Myytävänä olleet vaatteet olivat hieman liian eksoottisia omaan makuni. Ruokakojut vaikuttivat lupaavilta, mutta ei ollut vielä nälkä, joten ostokset jäivät tekemättä.

Avoinna: 10-21 (ostoskeskukset), 8-18 (pikkuliikkeet)
Osoite: Phahurat road




Or Tor Kor market






Foodcourt


Tämä kauppapaikka löytyy sinisen metrolinjan varrelta, Kamphaeng phet -aseman vierestä. Se on täynnä tuoreita vihanneksia, hedelmiä, lihaa ja kalaa. Kaikenlaista syötävää ja kaikkea, mitä voit keittiössä tarvita. Food court tarjoaa kattavan valikoiman thai -ruokia. Et välttämättä löydä englanninkielistä menua, mutta kuvien perusteella on helppo valita ruokia. Or Tor Kor pidetään tosi siistinä länsimaisiin hygieniastandardeihin tottuneena. En tainnut nähdä ainuttakaan roskaa tai sotkua muuta kuin katetun alueen ulkopuolella.

Avoinna: 8-18
Osoite: 101 Kamphaeng Phet road, Chatuchak

Vinkki: Täältä kivenheiton päässä on Chatuchak -viikonloppumarkkinat. Ovat kuulemma yhdet maailman suurimmista. Valitettavasti olin maanantaina paikalla, joten en ole päässyt ihastelemaan niitä kuin jälkeenpäin valokuvista.


Chinatown







Voiko olla parempaa aikaa vierailla Chinatownissa kuin lähellä kiinalaista uutta vuotta. Joka paikka oli koristeltu ja ihmiset ostivat koristeita itselleenkin. Tunnelma oli kuin Suomessa vappuna. Tuntui, kuin olisin ollut eri maassa. Ympärillä oli pääasiassa kiinalaisia ja kaikki kyltit olivat luonnollisesti kiinaksi. Seikkailin tutkimassa vaatekojuja väljillä pikku kujilla. Sitten löysin isomman kadun, jossa eteneminen oli yhtä tuskaa jäätävän ruuhkan takia. Myyntipöytiä oli aseteltu myös keskelle jalkakäytäviä, joten eteenpäin päästäkseen täytyi kävellä osittain autotiellä. Chinatown on kuin kaupunki kaupungin sisällä.  


Skippasin Bangkokissa kaikki ostoskeskukset, sillä samanlaisia löytyy ympäri maailman. Viihdyn enemmän paikallisilla toreilla ja markkinoilla. Niissä on aina omanlaisensa tunnelma. Noista edellä mainituista suosikkini oli ehdottomasti Wang Lang market. 💓


Linkkejä ja vinkkejä:


Kommentit

  1. Koska sinun matkasi olikaan? Näkyikö korona siellä millään tavalla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tammikuun puolessa välissä aloitin Bangkokista, josta jatkoin Laosiin. Ei korona juuri näkynyt. Siellä ihmiset pitää muutenkin maskeja ilmansaasteiden takia. Thaimaassa taisi olla silloin muutama koronatapaus ja Laosissa ei yhtään. Molemmissa maissa oli paljon uutta vuotta juhlivia kiinalaisia turisteja, joten mahdollisesti viruskin päässyt samalla leviämään.

      Poista
  2. Wang Langin katuruokaa pullistelevat markkinat olin kokonaan unohtanut – täytyy ottaa listalle seuraavan kerran sillä suunnalla liikkuessa. Vinkkinä vielä yhdet markkinat: Wang Langia vastapäätä, joen toisella puolen on Wat Mahathatin amulettimarkkinat, mielenkiintoinen paikka nekin (vaikkei amulettia aikoisikaan ostaa).

    VastaaPoista
  3. Tällä hetkellä tuollainen ihmispaljous saa tosiaan mieleen vain koronan, mutta toisaalta myös muistutuksen siitä, että kyllähän tämä maailma taas saadaan raiteilleen. Parin viikon kotonaolon jälkeen olisi ihanaa päästä Thaimaan markkinoille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun jäisikin vaan pariin viikkoon tämä kotona oleilu. 😊

      Poista
  4. Tuttua fiilistä kuvissa, vaikka juuri näillä markkinapaikoilla en itse käynyt. Itse asustelin kiinalaista uutta vuitta edeltävästi Singaporen Chinatownissa muutaman yön ja siellä oli kyllä melkoinen vappumeininki myös 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Chinatown on varmasti samanlainen maasta riippumatta. 😊

      Poista
  5. Yksikään näistä ei ollut minulle entuudestaan tuttu. Chatuchak on lempparini tähän asti Bangkokista.

    VastaaPoista
  6. Tuleepa oma kaakkois-Aasian reissu mieleeni. Ei kyllä niin kauheasti markkinoita käyty, mutta kyllä aina välillä kun sattui vastaan tulemaan. Tuolla Bayoke sky hotellissa oltiin reissun viimeiset yöt. Oli oikein hyvä hotelli.

    https://www.kotonajakaupungilla.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen lukenut, että sieltä saa aika edullisestikin huoneita. Ehdottomasti varteenotettava paikka, jos tykkää keskustan sykkeestä.

      Poista
  7. Itselle Bangkokista jäi parhaiten mieleen Chatuchakin ja Damnoen Saduakin Bondissakin vilahtaneet kelluvat markkinat. Kirjoittelin näistä myös omaan Bangkokin oppaaseeni: https://kohteenamaailma.fi/aasia/top10-tekemista-bangkokissa/ Bangkok on tosi kiehtova kaupunki ja sen erilaiset markkinat kiinnostavia kohtaamisia, vaikka ei mitään ostaisikaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Markkinoilla on aina omanlaisensa kiva tunnelma ja niillä on kyllä kiva kierrellä.

      Poista

Lähetä kommentti