Kylmästä lämpimään -projekti vol 4 onnistuu sittenkin


Hei, ilokseni ilmoitan, että täällä sitä ollaan Amsterdamin kentällä odottamassa jatkolentoa määränpäähän nimittäin Ruandan pääkaupunkiin, Kigaliin. En ole halunnut kauheasti hehkutella tätä matkaa, koska tänä aikana kaikki voi mennä pieleen niin lyhyessä ajassa. 

Aloitin vuonna 2018 oman Kylmästä lämpimään -projektin. Mikä onkaan ihanampaa kuin kesken talven lähteä pohjolasta imemään itseensä auringon säteitä ja d-vitamiinia. Lisäksi psori -ihoni on tykännyt näistä reissuista ja pysynyt melko hyvässä kunnossa viime talvet. Meinasin jo monta kertaa luopua toivosta, että tällä kertaa mikään onnistuisi. Minulla on reilut kaksi viikkoa lomaa, mutta en voi vaan mennä mihin tahansa ja jättää tulemasta töihin karanteenin takia. Se ei olisi reilua työpaikkaa kohtaan.

Ulkoministeriön sivuilla käsketään välttämään tarpeetonta matkustamista. Poikkeuksena ovat maat, joiden osalta hallitus on päättänyt luopua maahantulon rajoituksista. Tuossa listassa on mm Uusi-Seelanti, Australia, muutama Aasian maa ja sitten Ruanda. Kaikkiin muihin noista maahantulo suomalaiselle turistille on tehty hankalaksi paitsi Ruandaan.

Oli yllättävä löytää yksittäinen Afrikan maa vihreiden maiden listalta. Taustaselvitys kertoi, että Ruanda on hoitanut mallikelpoisesti korona -epidemian. Onhan siellä päin paljon kokemusta tartuntatautien, kuten ebolan hoidosta. 

Ruanda toivottaa turistit tervetulleiksi tietyin ehdoin: Koneeseen pääsy edellyttää negatiivista, tuoretta koronatestiä. Sinulla tulee olla todistus terveyskulut kattavasta matkavakuutuksesta. Kun saavut Ruandaan, kentällä otetaan uusi koronatesti, jonka tulosta menet odottamaan johonkin valtion hyväksymään hotelliin vuorokaudeksi. Näitä hotelleja on paljon ja eri hintaluokissa. Kun negatiivinen tulos on varmistunut, olet vapaa liikkumaan. Lähtiessäni Ruandasta kotiin, minulla pitää myös olla tuore negatiivinen koronatesti -tulos. Muuten koneeseen ei ole asiaa. 

Itse sain juuri joulun alla koronavirus -taudin. Selvisin melko lievillä oireilla. Nyt minulla pitäisi olla immuniteetti. Tiedän toki, että on koronasta parantuneita ihmisiä, jotka ovat saaneet taudin uudelleen. En siis pidä omaa terveyttäni missään nimessä itsestäänselvyytenä. Noudatan Ruandassa paikallisia hygieniaohjeita niin kuin muutkin.

Matkaan pääsy meni tosi jännäksi. Minulle oli kerrottu, että koronatesti voi antaa positiivisen tuloksen pitkään, jopa 6 kuukautta parantumisen jälkeen, vaikka ei ole enää tartuttava. Kukaan ei osaa kuitenkaan sanoa varmaksi, kenellä virus näkyy veressä ja miten pitkään. Maanantaina menin lääkärin lähetteellä Töölön Mehiläiseen testattavaksi. Hitto että mua jännitti tulosten odottelu. Toivoin kovasti negatiivista testiä. Asennoiduin siihen, että hyvin suurella todennäköisyydellä tulos on positiivinen. 

Olin iltavuorossa toissapäivänä ja vilkuilin Oma Mehiläinen -sovelluksesta labratuloksia noin puolen tunnin välein. Olin valmis vaipumaan masennuksen syövereihin. Tänä talvena en pääsisi lämpimään. Testi oli negatiivinen. Negatiivinen!!!

Ostin heti lennot keskiviikolle, ensimmäiselle lomapäivälleni, tälle päivälle.

Olen varannut ensimmäisiksi öiksi huoneen Onomo -hotellista. Siellä on kuntosali ja uima-allas, joten viihdyn varmasti. Tuo kuva on hotellin nettisivuilta otettu. Mitä kaikkea matka tuo tullessaan, aika näyttää.

Noin tunnin päästä alkaa koneeseen nousu. Lentoaika on kahdeksan tuntia. Ruanda on muuten samalla aikavyöhykkeellä kuin Suomi.

Halutessasi pääset seuraamaan reissuani reaaliajassa Instagramissa .

Hyvää Loppiaista. Tästä alkaa parempi vuosi ja minun reissuvuosi 2021. 💓


Linkit ja vinkit:

Kylmästä lämpimään -projekti: Kambodza

Kylmästä lämpimään -projekti: Indonesia

Reissusuunnitelmia ja haaveita vuodelle 2020

Republic of Rwanda

Onomo hotels

Kommentit

 1. Aika yllättävä kohde! Ei kun hyvää matkaa vaan, jään innolla odottelemaan insta-päivityksiä :)

  VastaaPoista
 2. Aikamoista! Hyvää matkaa, Ruanda on ollut useampaan kertaan mielessä, mutta ei ole vielä tullut käytyä. Naapurimaissa Tansaniassa ja Ugandassa olen käynyt pariinkin otteeseen. Niistä on jäänyt paljon mukavia muistoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Normaalitilanteessa ois saanut Ruandaan, Ugandaan ja Tansaniaan yhteisviisunin 😔

   Poista
 3. Vautsi, upeaa! Seurataan mielenkiinnolla sun Instagram stooreja ja seikkailua Ruandassa. Itselle aika tuntematon kohde. Nauti lämmöstä ja seikkailusta!

  VastaaPoista
 4. Oh, mahtavaa, että pääsit reissuun! Mä lähtisin kyllä Ruandaan ihan millon vain. En maasta juuri mitään tiedä, mutta sekös siinä kiinnostaakin. Olivatko nuo koronatestit muuten niitä itse maksettavia, noin 200 euroa per testi, vai tulivatko ilmaiseksi jotain kautta? Oon tuota miettinyt, että jos reissuun halajaa, niin testissä käyminen ei olisi mulle ongelma - mutta hinta saattaisi olla.

  Ihanaa matkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mehiläisestä testi oli 250€. Hesarissa oli muuten hiljattain juttua noista matkailuun tarvittavista testeistä ja siinä joku HUSin tyyppi sanoi, että kyllä noita todistuksia saa julkiseltakin puolelta. Mä olin kuullut, että vaan yksityiset ois noita todistuksia kirjoittaneet. Että halvemmallakin pääsee näköjään.

   Poista
 5. Kylmästä lämpimään -projekti maistuisi kyllä itsellenikin! Hyvä, että onnistuit :)

  VastaaPoista
 6. Oi ihanaa matkaa! Täytyypä heti liittyä sun instaseuraajiin :)

  VastaaPoista
 7. Mahtavaa reissua! Ruandaan ja naapurimaihin todellakin kiinnostaisi lähteä, ja joskus vielä pitää joku vähän pidempi pätkä viettää noilla seuduilla - mielenkiinnolla odotan postauksia ja kuvia matkan varrelta!

  VastaaPoista
 8. Huh mikä seikkailu jo ennen matkaa! Nauti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nautin. Vaikka nytkin monena päivänä on tullut vettä paljon niin loma on loma.

   Poista
 9. Huh, jännitystä riitti tosiaan jo ennen matkaa. Toivotaan, että matka sujuu hyvin, eikä koronan suhteen tule enää ylimääräisiä sydämentykytyksiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä on selvitty ilman suurempia sydämentykytyksiä. 😊

   Poista

Lähetä kommentti