Kootut vinkit Torontoon


Toronto oli mun ensimmäinen kosketukseni Pohjois-Amerikan mantereelle. Ai että mä tykkäsin siitä kaupungista. Se on täynnä erilaisia, monikulttuurisia lähiöitä. Julkisen liikenteen avulla liikkuminen on superhelppoa. Luontoon pääsee helposti karkuun kaupungin vilskettä. Tuo yllä oleva kuva onkin otettu lautalta matkalla centre islandilta takaisin keskustaan. 

Keräsin tähän postaukseen vinkkejä kaikista kivoista jutuista, mitä näin ja koin Torontossa juniorin kanssa...


 Beavertails

Et voi olla  törmäämättä Kanadassa Beavertails -kojuihin. Niissä myydään majavan hännän näköisiä leivonnaisia, jotka koristellaan eri herkuilla. Mun ostamassa oli suklaata, maapähkinävoita ja karkkeja. Tämän herkun nauttiminen on sotkuista puuhaa, sillä lämmin, paistettu pohja sulattaa päällä olevia täytteitä ja ne valuu syödessä pitkin naamaa. Olihan tuo hyvää, mutta pirun makeaa. Yksi majavanhäntä riittää kyllä tyydyttämään kahden ihmisen makean nälän.



Gladstone hotel

Gladstone hotelli on varteenotettava paikka, jos etsit kivaa hotellia Torontosta. Tämä boutique hotelli on kaiken lisäksi vanhin yhtäjaksoisesti toiminnassa oleva hotelli kaupungissa. Se rakennettiin 1889 ja remontoitiin viimeksi vuosituhannen vaihteessa. Kaupungin toiseksi vanhin Drake hotel on vain vuoden nuorempi ja sijaitsee samalla kadulla, Queen Westillä, parin korttelin päässä.

Jokainen huone Gladstonessa on erilainen sisustuksestaan. Taideteoksia näkyy käytävillä ja ala-aulassa. Entisellään on ikivanha hotellin hissi, jota ei saa itse käyttää. Pitää aina kutsua joku hotellin henkilökunnasta, jos haluaa hissin kyytiin.

Gladstone on suosittu paikallisten taidepiirien keskuudessa. Se mainostaa itseään myös lgbt -ystävällisenä paikkana. Heti respassa on flyereita sateenkaaren väreissä sloganilla "Everybody is welcome here".

    →→→ Gladstone hotel



Chinatown


Torontossa on itseasiassa kolme Chinatownia ja suur-Toronton alueella viisi. Tuo yllä oleva kuva on keskustan Chinatownista, siitä ensimmäisestä ja alkuperäisestä. Oli hauska kontrasti kulkea kadulla, kun yhtäkkiä kaikki kyltit muuttuivat kiinankielisiksi samoin kuin ihmiset. Ihan niin  kuin olisi kävellyt eri maahan. Täältä löytyy luonnollisesti paljon aasialaisia ravintoloita. Tunnelmaltaan alue on mukavan rento.


Kensington Market

Alueen kehutaan olevan Toronton siistein. Itse en ihan niin paljon lämmennyt. Kensington market oli aluperin maahanmuuttajaduunareiden lähiö. Sittemmin sinne on levinnyt boheemia taiteilijaporukkaa, erilaisia pieniä kauppoja ja persoonallisia ruokapaikkoja. Alueella on suosionsa takia nousseet vuokrat. Enää siellä ei ole kellä tahansa duunarilla varaa asua. Minä tykkäsin kyllä alueen katutaiteesta. En tarkoita nyt graffiteja vaan talojen katoilla ja pylväiden nokissa olevia taideteoksia niin kuin tuossa yllä olevassa kuvassa.



Fancy Franks Gourmet hot dogs


Näitä pikaruokapaikkoja löytyy ympäri Torontoa mm. Kensington Marketista. Hodarit on hyviä ja sisustus mukava punaisine, nahkapäällysteisine penkkeineen. 



Berzcy park

Tämä puisto ei ole mikään tavallinen keskustan puisto. Siellä on luultavasti kaupungin siistein suihkulähde, jossa vesi suihkuaa erilaisten koirapatsaiden suusta. Tämä on vaan niin hauska ja sen näkeminen saa hyvälle tuulelle. 😊


St Lawrence Market

Joka kaupungissa on omat suositut kauppahallinsa. Torontossa se on St Lawrence Market. Kun tänne kävelee lähimmältä metroasemalta tuo äsken mainittu puisto on muuten siinä matkan varrella. Me oltiin liikkeellä tosi aikaisin. Paikalla oli kauppiaiden lisäksi muutama hassu ihminen. Täällä myydään pääasiassa ruokatavaraa.

Päätimme jäädä aamiaiselle pieneen pubiravintolaan, joka oli kauppahallissa. Tilasin kahvia ja jonkun kanavoileivän. Se olikin sitten niin jäätävän kokoinen, että ois riittänyt useammalle. Huomattiin Torontossa monessa muussakin paikassa, että annokset on aika isoja. Jos siitä olisi etukäteen tiennyt, olisi hyvinkin voinut ottaa vaan yhden annoksen puoliksi. Sääli heittää ruokaa roskiin.




ROM - Royal Ontario Museum

Tästä museosta löytyy paljon kiinnostavaa tutkittavaa koko perheelle. Saa tutustua niin Kanadan historiaan, dinosauruksiin kuin taidekokoelmiin ympäri maailman.

Sisäänpääsy tänne sisältyy Toronton Citypassiin, jolla pääsee myös CN toweriin, Ripleyn akvaarioon, Casa Loman linnaan ja vaihtoehtoisesti joko Toronton eläintarhaan tai tiedekeskukseen. Jos tämä kombo kiinnostaa, passi kannattaa ostaa. Sillä säästää yli kolmanneksen pääsylippujen hinnoista.


 Hodo kwaja

Mene Koreatowniin..

Jos et minkään muun takia niin tämän ravintolan, Hodo kwaja. Kyllä kannatti katsoa youtube -videoita Torontosta ennen reissua. Bongasin ruokavideon, jossa joku daami ylisti tämän paikan pikku kakut maasta taivaisiin. Hodo Kwaja myy paistettuja kakkupalleroita, joiden sisällä on eri täytteitä mm. pähkinästä ja perunamuusista. Ostin itse kolmea eri laatua. Olin niin fiiliksessään siitä, miten hyviä ne on, etten tajunnut ottaa herkuista valokuvaa.

Kannattaa katsastaa nettisivu ja totta kai itse liike, jos olet Torontossa.



Streetart of Toronto


Torontosta löytyy katutaidetta ja graffiteja vaikka niitä ei etsisikään. Enemmän kuvia ja tietoa niistä löydät mun vanhasta postauksesta




Distillery district

Queen Westin jälkeen tämä oli toinen alue, johon ihastuin Torontossa. Sen rakennuksista tulee jollain kotoisalla tavalla kaapelitehdas mieleen. Alue onkin vanhaa teollisuusaluetta. Täältä löytyy kivoja vaatekauppoja, ravintoloita ja taidetta niin ulkona kuin gallerioissakin.

Distillery district on suosittu tapahtumapaikka. Talvisin täällä on joulumarkkinat.

→→ Website



Eaton center


PATH

Yli 30 kilometriä maanalaisia käytäviä yhdistää Toronton keskustan isoimpia toimistorakennuksia, nähtävyyksiä, kauppoja ja hotelleja, 6 metroasemaa ja juna-aseman.

PATH on Guinnessin maailmanennätysten kirjassa isoin maanalainen ostoskompleksi. Sitä pitkin pääsee mm. Eaton centeriin. Foodcourt maan alla tarjoaa kokoelman erilaisia ravintoloita yhdessä kasassa. Jos on kaverin kanssa eri ruokamaku, voitte hakea aterianne eri paikoista ja silti istua samassa pöydässä. Ihanan helppoa...



Toronto islands

Kaupungin ihana luontokohde, Toronton saaret sijaitsevat lyhyen lauttamatkan päässä keskustasta. Saaria on 15, joita yhdistää pienet sillat ja polut. Me käytiin centre islandila. Juniori jopa heitti talviturkkinsa Ontario järveen. Minä jänistin, koska se vesi oli ihan pirun kylmää. Järven vesi ei kuulema kesälläkään lämpene erityisen paljon.

Jos saarella haluaa kiertää enemmänkin, lauttarannassa on pyörävuokraamo. Omia eväitä saarella ei ole pakko olla, sillä ravintoloita siellä kyllä löytyy.



Toronto cityhall


Tämä arkkitehtuurin taidonnäyte, kaupungintalo, on suosittu nähtävyys. Yöaikaan kaikkine valoineen se on kyllä hienompi kuin päivällä. Rakennuksen on muuten suunnitellut suomalainen arkkitehti Viljo Revell yhdessä tiiminsä kanssa. Rakennus valmistui 1965. Talvisin sen edessä oleva aukio jäädytetään luistinradaksi.



Toronto Zoo


Jos olet käynyt eläintarhoissa, täällä ei ole mitään, mitä et olisi jo nähnyt. Alue on kuitenkin tosi kiva ja eri puolille eläintarhaa pääsee sellaisella Zoomobilella niin ei tarvitse kävellä. Siellä kuitenkin on reittejä 10 kilometrin edestä. Toronton citypassissa oli valittavana joka tämä eläintarha tai Ontarion tiedekeskus. Tämä kiinnosti enemmän junioria. Kannattaa varata matkoihin aikaa, jos liikutte julkisilla. Alue on sen verran kaukana, että yhteen suuntaan meni aikaa ainakin 1,5 tuntia.

Kattokaa nyt noita virtahepoja ja kirahveja. Ai miten kauniita eläimiä ne ovat. Toki näkisin heidät mieluummin vapaana luonnossa istuessani jeepissä jossain Afrikan savannilla. Ehkä joskus....


When in Toronto...

...why not visit Niagara Falls? Kaupunki on noin kahden tunnin ajomatkan päässä Torontosta ja sopii hyvin päiväretkikohteeksi. Siellä toki viihtyy useammankin päivän. Sinne pääsee helposti esim Megabussilla. Lue linkeistä minun edellinen postaus tästä paikasta, jos se kiinnostaa sinua.



Vinkkejä ja linkkejä


ROM
PATH

Kommentit

  1. Kanada on niin ihana <3 Mä olen kierrellyt Kanadaa vain sen länsiosissa, Albertassa, mutta kyllä Kanadan itäosatkin vielä joskus tulevat ajankohtaisiksi. Tästäkin postauksesta oikein huokui se hyvä ja leppoisa fiilis, joka Kanadassa on aistittavissa.

    Onpa muuten jännä nähdä virtahepojen köllivän auringossa kuivalla maalla. Niillä varmaan oli kuitenkin hyvä vesiallas aitauksessaan? Tansanian safarillani näin nimittäin virtahepoja lähinnä vain kylpemässä vesilämpäreissä, ja käsittääkseni ne harvemmin päiväsaikaan nousevat aurinkoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hipoilla oli muistaakseni joku vesiallas. Ei niillä tuolla ole tietenkään niin kuuma kuin Tansaniassa. Kanadasta jäi kyllä tosi hyvä fiilis.

      Poista
  2. Hei, olipa kiva päästä takaisin Toronton maisemiin! Mun veli asuu lähellä Torontoa ja olen vieraillut siellä useamman kerran. Toi Path on niin huippu! Varsinkin jos ulkona sattuu olemaan kehno keli. Mä en muuten koskaan muista nähneeni Beavertails -paikkaa tai en ole vain tajunnut kiinnittää siihen mitään huomiota. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa jännä, ettet oo niihin törmännyt. Beavertails -ketju on kuitenkin ollut olemassa vuodesta 1978.

      Poista
  3. Torontossa haluttaisi käydä ja tän postauksen myötä vielä enemmän, hienoja vinkkejä! Ehkä noi Beavertailsit tyydyttäis tänki sokerihiiren makeanhimon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kytätä Air France / KLM -tarjouksia. Mekin löydettiin menopaluu 300€lla / henk.

      Poista

Lähetä kommentti